Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αν έχεις αυτό το κέρμα των 2 ευρώ, αξίζει 80.000!

Μπορεί να είσαι πλούσιος και να μην το ξέρεις

4 Ιουλίου 2021 12:29
Αν έχεις αυτό το κέρμα των 2 ευρώ, αξίζει 80.000!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φρενίτιδα για τα «μαγικά» ελληνικά νομίσματα των 2 ευρώ, του 2002, με τις δημοπρασίες στο Ebay να εκτοξεύουν την αξία τους πάνω από τα 80.000 ευρώ.

Αν λοιπόν έχεις δει στο πορτοφόλι σου το παρακάτω νόμισμα, να ξέρεις πως αξίζει πολλά παραπάνω από 2 ευρώ. Παράλληλα, γνωρίζετε πόσο πωλούνται οι δραχμές σήμερα;

Αν έχεις αυτό το κέρμα των 2 ευρώ, αξίζει 80.000!

Το εν λόγω κέρμα έχει την εξής ιδιαιτερότητα σύμφωνα με την περιγραφή του κατόχου του.

«Το χαμηλότερο μικρό αστέρι του ευρώ περιέχει το γράμμα “S”. Επιπλέον, ο αριθμός 2 δεν είναι κεντραρισμένος».

Στο κέρμα των 2 ευρώ απεικονίζεται σκηνή από ψηφιδωτό που βρέθηκε στη Σπάρτη (3ος αι. μ.Χ.) και αναπαριστά την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία, μεταμορφωμένο σε ταύρο. Η Ευρώπη είναι μια μορφή της ελληνικής μυθολογίας από την οποία πήρε το όνομά της η Ήπειρός μας.

Κάνε κλικ στο παρακάτω άλμπουμ και δες αν έχεις πιάσει το λαχείο.

Ανατροπή στο "παιχνίδι" με το κέρμα: Οι πιθανότητες στο "κορώνα ή γράμματα" δεν είναι 50/50

Το στρίψιμο της δεκάρας, που έλεγαν και οι παλιοί, είναι μια μέθοδος επίλυσης ζητημάτων αναποφασιστικότητας, αλλά όσο περίεργο και αν σας ακούγεται δεν είναι πραγματικά η πιο δίκαιη! Και μιας και μιλάμε για κέρματα, δείτε εδώ τον απίστευτο λόγο που ένας άντρας έριξε κέρματα στον κινητήρα ενός αεροπλάνου.

Μήπως το κορώνα ή γράμματα είναι ερώτηση παγίδα;

Φανταστείτε όλα τα διλήμματα της ιστορίας να είχαν διευθετηθεί με το στρίψιμο ενός νομίσματος. Στοίχημα ότι ελάχιστοι από τους εμπλεκόμενους θα ήξεραν ότι οι πιθανότητες δεν είναι ίδιες!

Αποδεικνύεται ότι μια περιστρεφόμενη πένα θα προσγειωθεί με τα γράμματα πάνω στο 80% των περιπτώσεων σύμφωνα με τον ελληνικής καταγωγής Πέρσι Διακονή από το Τμήμα Στατιστικής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, ο οποίος πραγματοποίησε μια μαθηματική ανάλυση για το θέμα αυτό το 2004.

Αυτό συμβαίνει επειδή μια δεκάρα είναι ελαφρώς βαρύτερη στην πλευρά των κεφαλών, κάτι που μετατοπίζει το κέντρο της μάζας καθιστώντας πιο πιθανό το κέρμα να δείξει γράμματα. Τα νομίσματα από νικέλιο είναι ακόμη πιο πιθανό να προσγειωθούν με την όψη των γραμμάτων προς τα πάνω, κάτι που φαίνεται πως γνωρίζουν και αρκετοί ταχυδακτυλουργοί οι οποίοι δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη.

Αν ρίξετε ένα κέρμα στον αέρα και το αφήσετε να πέσει πάνω σε μια σκληρή επιφάνεια για να αποκαλύψει το αποτέλεσμα, το κέρμα συχνά καταλήγει να περιστρέφεται πριν βγάλει ετυμηγορία. Ένα περιστρεφόμενο κέρμα με βάση τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω είναι ακόμη λιγότερο πιθανό να βγάλει κορώνα.

κορώνα γράμματα

Το δεύτερο δίλημμα είναι να το αφήσουμε να πέσει ή να το πιάσουμε;

Μπορεί να φανεί ανόητο, αλλά σύμφωνα με τον καθηγητή Διακονή είναι δικαιότερο να πιάσεις ένα νόμισμα που περιστρέφεται στον αέρα παρά να το αφήσεις να αναπηδήσει και να περιστραφεί στο έδαφος μέχρι να βρεθεί επίπεδο. Το χέρι σας δεν είναι μια σκληρή, επίπεδη επιφάνεια όπως το έδαφος, οπότε θα προσγειωθεί οπουδήποτε βάλετε το χέρι σας στην θέση που έχει κατεβαίνοντας!

Ο ίδιος στατιστικολόγος υποστηρίζει ότι οποιοδήποτε τυλιγμένο νόμισμα θα εξακολουθεί να είναι ελαφρώς πιθανότερο να βγάλει γράμματα με πιθανότητες 51-49 για την ακρίβεια. Το 1986, ο μαθηματικός Τζόζεφ Κέλερ απέδειξε ότι ένας καλός τρόπος να πετάξουμε ένα νόμισμα είναι να το ρίξουμε έτσι ώστε να περιστρέφεται τέλεια γύρω από έναν οριζόντιο άξονα του κέντρου του. Δύσκολο έτσι;

Ας το πετάξουμε λοιπόν όπως νομίζουμε και ας πιστεύουμε ότι όλα ήταν θέμα τύχης.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share