Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γυναίκα παντρεύτηκε δελφίνι και έμεινε χήρα: «Είμαι μονογαμική, δεν θα ξαναπαντρευτώ»

Ο «άνδρας» της πέθανε σε ηλικία 40 ετών και αποφάσισε να μην παντρευτεί ποτέ ξανά

2 Ιουλίου 2021 12:33
Γυναίκα παντρεύτηκε δελφίνι και έμεινε χήρα: «Είμαι μονογαμική, δεν θα ξαναπαντρευτώ»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια γυναίκα πενθεί μετά τον θάνατο του συζύγου της, ενός αρσενικού δελφινιού, και λέει πως δεν θα ξαναπαντρευτεί, περιγράφοντας τον εαυτό της ως μονογαμική.

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα στις σχέσεις τους, αλλά η Σάρον Τέντλερ ήξερε ότι πρόκειται για έρωτα με την πρώτη ματιά όταν γνώρισε τον άντρα της, το δελφίνι Σίντι. Στη Σάρον ήταν ξεκάθαρο ότι ένιωσε άμεσο δέσιμο με τον Σίντι, παρά το γεγονός ότι αυτός δεν ήταν άνθρωπος, αλλά ένα 39χρονο δελφίνι, σύμφωνα με την "Daily Star".

Το ερωτευμένο ζευγάρι παντρεύτηκε σε μια πανέμορφη τελετή, με την εκατομμυριούχο Σάρον κυριολεκτικά να λάμπει σε ένα ολόλευκο φόρεμα και ροζ λουλούδια στα μαλλιά. Η ευτυχία τους όμως μετατράπηκε σε τραγωδία όταν ο Σίντι το δελφίνι, δυστυχώς, πέθανε μέσα σε λίγους μήνες. Η Σάρον, ηλικίας 26 ετών τότε, και ο Σίντι έβγαιναν για αρκετό καιρό πριν παντρευτούν.

Γυναίκα παντρεύτηκε δελφίνι και έμεινε χήρα

Η εισαγωγέας ρούχων και μάνατζερ μουσικών συγκροτημάτων είχε πραγματοποιήσει πολλά πανάκριβα ταξίδια μέχρι το Ισραήλ για να είναι μαζί με το αρσενικό δελφίνι. Τελικά παντρεύτηκαν στο Ύφαλο των Δελφινιών στο λιμάνι Ειλάτ του Ισραήλ, 15 χρόνια μετά και η ένωσή τους σφραγίστηκε με ένα φιλί και τη Σάρον να ψιθυρίζει σ’ αγαπώ στον Σίντι.

«Δεν πρόκειται για κάτι ανώμαλο. Πραγματικά αγαπώ αυτό το δελφίνι. Είναι ο έρωτας της ζωής μου» είχε δηλώσει μετά τον γάμο η Σάρον, μιλώντας στους δημοσιογράφους τω τοπικών ΜΜΕ.

«Δεν είναι κάτι κακό. Είναι απλά κάτι που κάναμε επειδή τον αγαπώ, αλλά όχι με τον τρόπο που αγαπάς έναν άντρα. Πρόκειται για αγνή αγάπη που έχω γι’ αυτό το ζώο» εξήγησε η Σάρον. Σχολιάζοντας την είδηση για τον θάνατο του δελφινο-συζύγου της, η Σάρον ήταν κατηγορηματική μιλώντας στους δημοσιογράφους. Όπως ανέφερε, δεν πρόκειται να βρει άλλον εραστή. «Είμαι μια μονογαμική γυναίκα» ανέφερε στην "Daily Star".

Η ιστορία της γυναίκας που αμάρτησε με ένα δελφίνι

Απ’ όλα τα παράξενα που μπορεί να συνέβησαν τη δεκαετία του ’60 κανένα μάλλον δεν μπορεί να συγκριθεί με τον έρωτα που άνθησε ανάμεσα σε μια βιολόγο και ένα ρινοδέλφινο στις Παρθένες νήσους.

Για δέκα εβδομάδες, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 1965, το ερευνητικό κέντρο Dolphin Point Laboratory στο νησί St. Thomas, έγινε το επίκεντρο του πειράματος του βιολόγου Dr. John C. Lilly, που ήθελε να μάθει στα δελφίνια να μιλούν σαν τον άνθρωπο. Η 23χρονη τότε βοηθός του Margaret Howe προσφέρθηκε να συμμετάσχει στο πείραμα που χρηματοδοτούσε η NASA με στόχο την επικοινωνία των ανθρώπων με τα δελφίνια.

Γυναίκα παντρεύτηκε δελφίνι και έμεινε χήρα: «Είμαι μονογαμική, δεν θα ξαναπαντρευτώ»

Από εκείνη τη μέρα πρωταγωνιστής στην καθημερινότητα της νεαρής ερευνήτριας θα ήταν ο Πήτερ. Οι δύο τους θα έμεναν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πλημμυρισμένο με νερό, όπου θα έκαναν τα πάντα μαζί. Η 23χρονη θα μπορούσε να δουλεύει και να κρατά σημειώσεις σε ένα γραφείο που προεξείχε από τον τοίχο, τις νύχτες θα κοιμόταν σε ένα αιωρούμενο στρώμα, προστατευμένο από μια πλαστική κουρτίνα που θα την κρατούσε στεγνή από τα πλατσουρίσματα του Πήτερ και στο διατροφικό μενού υπήρχαν μόνο κονσέρβες. Κανείς δεν θα μπορούσε να χαλάσει την καθημερινότητα και το πείραμά τους.

Ο Πήτερ όμως ανέπτυξε σεξουαλικές ορμές και φαίνεται πως ερωτεύτηκε τη Margaret, η οποία πήρε την απόφαση να κάνει ό,τι χρειαζόταν για να φτάσει το πείραμα μέχρι τέλους. Η 23χρονη εκτόνωνε το θηλαστικό προκειμένου αυτό να είναι ήρεμο και να μην αποκλίνει από τη μάθηση της ανθρώπινης γλώσσας και επικοινωνίας. Η ιστορία της έγινε ευρύτερα γνωστή 50 χρόνια μετά, σε ένα ντοκιμαντέρ που πρόβαλλε το BBC για να αφηγηθεί την ιστορία τους.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share