Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ίνκα Τερν: Κι όμως υπάρχουν πουλιά με... μουστάκι!

Τα Ίνκα Τερν πέραν των εντυπωσιακών χρωμάτων τους μοιάζουν με…λόρδοι

1 Ιουλίου 2021 09:47
Ίνκα Τερν: Κι όμως υπάρχουν πουλιά με... μουστάκι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα πουλιά Ίνκα Τερν, είναι το μόνο μέλος του γένους Larosterna. Αυτό το μοναδικά φτερωτό πουλί αναπαράγεται στις ακτές του Περού και της Χιλής και περιορίζεται στο ρεύμα Humboldt.

Είναι ένας ακανόνιστος, σπάνιος επισκέπτης στη νοτιοδυτική ακτή του Ισημερινού. Μπορεί να αναγνωριστεί από το σκούρο γκρι σώμα του, το λευκό μουστάκι και στις δύο πλευρές του κεφαλιού του, και το κόκκινο-πορτοκαλί ράμφος και πόδια.

Πουλιά με μουστάκι

Φτάνουν σε ύψος τα 40 εκατοστά και δε ζούνε σε περιοχές που θα κατοικούσαν εύκολα άνθρωποι, καθώς επιλέγουν τα βράχια και τις ακτές, σύμφωνα με την en.wikipedia.org.

περίεργο πτηνό

Το χαρακτηριστικό μουστάκι τους ωστόσο, είναι αυτό που κάνει τα συγκεκριμένα πουλιά αυτού του είδους να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα είδη. Τόσο στα χρώματα όσο και στο ότι έχουν μουστάκι, διαφέρουν!

πουλιά με μουστάκι

Σε αυτά τα νησιά υπάρχουν τα πιο περίεργα ζώα του πλανήτη: Από τις «διαβολικές σαύρες» μέχρι τις χελώνες γίγαντες (PHOTOS)

Τα νησιά αυτά είναι αποκομμένα από τον υπόλοιπο κόσμο. Και εκεί ζουν μερικά από τα πιο περίεργα ζώα του πλανητη.

Μιλάμε για ζώα που δεν μπορείς να δεις σε κανένα αλλο μέρος. Εκεί δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε να ζήσουν και να πολλαπλασιαστούν.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι χελώνες- γίγαντες. Ζουν στα νησιά Γκαλαπάγκος. Οι χελώνες αυτές μπορούν να ζήσουν ακόμα και πάνω από 100 χρόνια και σε βάρος τα 100 κιλά.

Εκεί υπάρχει ακόμα ένα σπάνιο ζώο: τα ροζ ιγκουάνα. Ζουν μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή. Είναι μάλιστα τόσο σπάνιο είδος που υπολογίζεται ότι υπάρχουν λιγότερα από 100 τέτοια. Πολλοί τις αποκαλούν ως... διαβολικές σαύρες.

Σε ένα άλλο νησί στην περιοχή, θα βρεις τον διάβολο της Ταζμανίας. Παρά το ότι έχει κοφτερά δόντια, συνήθως προτιμά να κρύβεται και όχι να κυνηγά ανθρώπους.

Ένα περίεργο αλλά και όμορφο πλάσμα είναι το Tarsier. Ζει σε νησιά της νοτιοανατολικής Ασίας. Τα μάτια του είναι τεράστια ενώ έχει πολύ μικρά χέρια και πόδια. Ζει πάνω σε κλαδιά δένδρων.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share