Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μια παράξενη συνάντηση: Η στιγμή που ο άνθρωπος αράχνη συνάντησε τον ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας - Τι του ζήτησε

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε τον... Spiderman

30 Ιουνίου 2021 12:01
Μια παράξενη συνάντηση: Η στιγμή που ο άνθρωπος αράχνη συνάντησε τον ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας - Τι του ζήτησε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

O Πάπας Φραγκίσκος είναι συνήθως ο πρωταγωνιστής στις συγκεντρώσεις στο Βατικανό, όμως ο Spider-Man, πιο συγκεκριμένα, ένας Ιταλός που ντύνεται όπως ο φανταστικός χαρακτήρας των βιβλίων κόμικ και ταινιών ήταν εκείνος που προσέλκυσε τα βλέμματα του κοινού κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας ακρόασης στην Αγία Έδρα.

Ο Ματέο Βιλαρντίτα 28 ετών, φορά τη στολή του υπερήρωα για να ενθαρρύνει τα παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, όπως εκείνα στο παιδιατρικό νοσοκομείο του Βατικανού που επισκέφτηκε στις 23 Ιουνίου. Φορώντας τη στολή του Spiderman, παρά το κύμα καύσωνα στη Ρώμη, ο Ματέο Βιλαρντίτα είπε ότι ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο να προσευχηθεί για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Επίσης σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες άτομα από τον κύκλο του Πάπα βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

 Μια παράξενη συνάντηση: Η στιγμή που ο άνθρωπος αράχνη συνάντησε τον ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας

Σε δηλώσεις του στο AP TV ανέφερε ότι έδωσε στον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μια εφεδρική μάσκα, "συμβολικά για να του εξηγήσει ότι μέσα από αυτά τα μάτια βλέπει καθημερινά πόνο από άρρωστα παιδιά στα νοσοκομεία".

"Ήταν πολύ συναρπαστικό γιατί ο Πάπας Φραγκίσκος κατάλαβε αμέσως την αποστολή μου" ανέφερε.

Το Βατικανό χαρακτήρισε τον Βιλαρντίτα ως "πραγματικά καλό σούπερ ήρωα" και ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του πολύμηνου lockdown στην Ιταλία λόγω της πανδημίας πραγματοποίησε περισσότερες από 1.400 βιντεοκλήσεις, καθώς δεν ήταν σε θέση να επισκεφτεί αυτοπροσώπως, για να βοηθήσει τα παιδιά να χαμογελάσουν.

 Μια παράξενη συνάντηση: Η στιγμή που ο άνθρωπος αράχνη συνάντησε τον ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας - Τι του ζήτησε

Ιταλία: Τέλος στη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Η Ιταλία, μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που υπέστησαν τα πιο βαριά πλήγματα από την πανδημία του κορωνοϊού, θα τερματίσει τη Δευτέρα 28η Ιουνίου την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, γνωστοποίησε χθες Δευτέρα. Επίσης, την έντονη ανησυχία της εξέφρασε για το εμβόλιο της Johnson& Johnson η καθηγήτρια κ. Αθηνά Λινού.

«Από την 28η Ιουνίου θα βάλουμε τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους», ανήγγειλε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση θα έχει εφαρμογή στις «λευκές ζώνες», όπου η εξάπλωση του ιού έχει μειωθεί περισσότερο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα ισχύσει σε όλη τη χώρα, πλην της μικρής Κοιλάδας Αόστα (βόρεια).

Ιταλία: Ποιο το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών

Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά τη θετική γνωμοδότηση νωρίτερα χθες της τεχνικοεπιστημονικής επιτροπής η οποία συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η επιτροπή έκρινε ότι η μάσκα δεν απαιτείται πλέον να φοριέται υποχρεωτικά στις «λευκές» περιοχές, αλλά πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμη σε περίπτωση κινδύνου εξαιτίας συναθροίσεων.

Τη Δευτέρα 28η Ιουνίου όλες οι περιφέρειες της Ιταλίας αναμένεται να είναι «λευκές», κατά τις προβλέψεις των ειδικών. Χθες Δευτέρα το υπουργείο Υγείας κατέγραψε 21 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού και 495 κρούσματα του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες. Σε αρκετές περιοχές δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος.

Ιταλία: Τέλος στη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Η Ιταλία, η πρώτη χώρα της Ευρώπης όπου εντοπίστηκε εστία της πανδημίας, το πρώτο τρίμηνο του 2020, έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 127.291 θανάτους επί συνόλου 4,25 καταγεγραμμένων μολύνσεων.

Στη χώρα των 60 εκατομμυρίων κατοίκων έχει πλέον εμβολιαστεί το 30% του πληθυσμού ηλικίας 12 ετών και άνω. Έχουν χορηγηθεί πάνω από 46 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19.

Άστεγοι και μετανάστες θα εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού

Σε ό,τι αφορά την εκστρατεία εμβολιασμού, ο ιταλικός τύπος αναφέρει ότι στο εξής θα εμβολιαστούν άστεγοι και μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής (και κάτω από εξήντα ετών) με το σκεύασμα της Johnson&Johnson κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης Ντράγκι, επελέγη το μονοδοσικό αυτό εμβόλιο διότι η επαφή με άστεγους και μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής απαιτεί επιπλέον προσπάθεια και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δύσκολο να επιτευχθεί η χορήγηση της δεύτερης δόσης, ακριβώς τέσσερις ή πέντε εβδομάδες μετά την πρώτη.

Ιταλία: Τέλος στη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους - Ποιο το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών

23χρονη έλαβε κατά λάθος έξι δόσεις του εμβολίου της Pfizer

Νεαρή Ιταλίδα έλαβε χθες κατά λάθος έξι δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech και τέθηκε υπό παρακολούθηση, χωρίς να παρουσιάζει επιπλοκές υγείας, σε νοσοκομείο της Τοσκάνης.

Μία νοσηλεύτρια έκανε λάθος και αντί να χορηγήσει μία δόση του εμβολίου χρησιμοποίησε το περιεχόμενο ολόκληρου του φιαλιδίου κατά τον εμβολιασμό της 23χρονης φοιτήτριας Ιατρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο AGI.

23χρονη έλαβε κατά λάθος έξι δόσεις του εμβολίου της Pfizer

Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τις περιπτώσεις υπερδοσολογίας έχουν σταματήσει στην ταυτόχρονη χορήγηση τεσσάρων δόσεων. Η περίπτωση της λήψης έξι δόσεων ταυτόχρονα δεν περιλαμβάνεται στην βιβλιογραφία.

Κορωνοϊός: Συμφωνία Pfizer - ΕΕ για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίου ως το 2023

Στην έγκριση της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις Pfizer και BioNTech για την παροχή 1,8 δισεκατομμυρίου δόσεων εμβολίου κατά της Covid (900 εγγυημένες και επιλογή προαγοράς για άλλες 900 εκατομμύρια δόσεις) μέχρι το 2023, προχώρησε η Κομισιόν.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε το πρωί του Σαββάτου η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας πως «θα ακολουθήσουν κι άλλα συμβόλαια, καθώς και άλλες τεχνολογίες εμβολίων. Ο εμβολιασμός προχωρά καλά. Τώρα προετοιμάζουμε το επόμενο στάδιο στην απάντησή μας στην πανδημία: προσφέρουμε ενισχυτικές δόσεις εμβολίων, αντιμετωπίζουμε τις πιθανές παραλλαγές και επιτρέπουμε τους εμβολιασμούς σε παιδιά και έφηβους» πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν.

Θησαυρίζει η Pfizer: Το αστρονομικό ποσό των 26 δισ. δολαρίων από τα εμβόλια

Πρωταγωνιστής και μεγάλος κερδισμένος της πανδημίας αποδεικνύεται η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer. Τα κέρδη αυτής της χρονιάς από τις πωλήσεις των εμβολίων για τον κορωνοϊό αναμένονται αστρονομικά. Παράλληλα, ξεκίνησε η εξέταση για την ασφάλεια του εμβολίου των Pfizer/BioNTech ώστε να εγκριθεί το σκεύασμα και για τις ηλικίες από 12 έως 15 ετών.

Pfizer: Το αστρονομικό ποσό των 26 δισ. δολαρίων από τα εμβόλια

Τα εσοδα από τα εμβόλια θα φτασουν ακόμη και τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια, αποτελώντας πάνω από το ένα τρίτο του ετήσιου εισοδήματος της εταιρείας.

Το σκεύασμα, που αναπτύθηκε σε συνεργασία με τη γερμανική φαρμακευτική BioNTech, χάρισε κέρδη της τάξεως των 3,5 δισ. δολαρίων στη Pfizer, κατά τους πρώτους μήνες του έτους.

Η αμερικανική φαρμακευτική είχε υπολογίσει έσοδα ύψους 15 δισ. δολαρίων από τα εμβόλια μέσα στο έτος.

Τελικά, το εμβόλιο που για τις δύο δόσεις τιμολογείται στα 39 δολάρια στις ΗΠΑ και στα 30 στην Ευρώπη, θα αυξήσει τα κέρδη της εταιρείας κατά 73% από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Οι αναθεωρημένες προβλέψεις βασίζονται σε συμφωνίες που υπογράφηκαν μέχρι τα μέσα Απριλίου για παραγγελίες 1,6 δισ. δόσεων παγκοσμίως αυτή τη χρονιά.

Τα κέρδη της Pfizer από τα εμβόλια

Η Pfizer ανέφερε ότι αναμένει «διαρκή ζήτηση» για το εμβόλιο, κατά τρόπο παρόμοιο με τα εμβόλια της γρίπης. «Με βάση όσα έχουμε δει, πιστεύουμε ότι η διαρκής ζήτηση για το εμβόλιό μας κατά της Covid-19 - παρόμοια με αυτό των εμβολίων για τη γρίπη - είναι ένα πιθανό αποτέλεσμα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά.

Η Pfizer προμηθεύει ήδη με σκευάσματα τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ, την Ιαπωνία και το Ισραήλ, ενώ είναι κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας με τη Βραζιλία για 100 εκατ. δόσεις. Η αμερικανική φαρμακευτική έχει, ακόμη, κλείσει συμφωνίες με Καναδά και Ισραήλ για την επόμενη χρονιά.

Το εμβόλιο της Pfizer ήταν το πρώτο που εγκρίθηκε από τις υγειονομικές ρυθμιστικές αρχές, βασίζεται στο σύστημα MRNA, ενώ για τη συντήρησή του απαιτούνται θερμοκρασίες -80 βαθμών Κελσίου.

Έχει ξεκινήσει δοκιμές και σε παιδιά από έξι μηνών μέχρι 11 ετών, ενώ στοίχημα αποτελεί η έγκριση νέας εκδοχής του εμβολίου που θα μπορεί να συντηρείται και σε θερμοκρασίες ψυγείου, δηλαδή από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Η Pfizer, που εδράζεται στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να καταγράψει έσοδα από 70,5 έως 72,5 δισ. δολάρια αυτή τη χρονιά, με τα κέρδη από το εμβόλιο να υπολογίζονται στα 26 δισ. δολάρια. Τα κέρδη ανά μετοχή προβλέπονται από 3,55 έως 3,65 δολάρια.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share