Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Λιώνει σε ένα μπολ φράουλες, ρίχνει μέσα μαγειρική σόδα και με το μείγμα τρίβει τα δόντια της! - Μόλις μάθετε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς!

Θα εκπλαγείτε με αυτό που κάνει...

19 Ιουνίου 2021 13:49
Λιώνει σε ένα μπολ φράουλες, ρίχνει μέσα μαγειρική σόδα και με το μείγμα τρίβει τα δόντια της! - Μόλις μάθετε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιος δε θέλει να έχει ένα κάτασπρο και αστραφτερό χαμόγελο; Μερικές φορές όμως το να επαναφέρεις το χρώμα στα δόντια σου κοστίζει πολύ, τόσο σε χρήματα όσο και σε πόνο μιας και ο οδοντίατρος δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο!

Το Athensmagazine.gr κατά καιρούς σου έχει δείξει τις θαυματουργές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας, μια εξ αυτών και η καταπολέμηση της δυσοσμίας στις μασχάλες. Σήμερα λοιπόν ήρθαμε να σου δείξουμε ακόμη μία! Δεν υπάρχει καλύτερο λευκαντικό για τα δόντια από την μαγειρική σόδα με φράουλα!

Αν πάρετε μαγειρική σόδα και την ανακατέψετε με φράουλες θα δείτε ένα τρομερό αποτέλεσμα! Το μείγμα που θα προκύψει είναι ιδανικό για το βούρτισμα των δοντιών σας! Το μόνο που θα χρειαστείς για να αποκτήσεις ένα αστραφτερό και κατάλευκο χαμόγελο είναι μια… φράουλα και λίγη μαγειρική σόδα!

Δόντια μαγειρική σόδα φράουλα

Θα χρειαστείτε:

Μία ώριμη φράουλα, την οποία πολτοποιείτε και την ανακατεύετε με μισή κουταλιά μαγειρική σόδα.

Εκτέλεση:

Απλώνετε το μείγμα κατά μήκος των δοντιών με μία οδοντόβουρτσα. Αφήστε το μείγμα για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένετε πολύ προσεκτικά με οδοντόκρεμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το μίγμα μία φορά την εβδομάδα.

Προσοχή: Η σόδα σε οποιαδήποτε μορφή δεν θα πρέπει να είναι συχνή και εκτεταμένη, αφού μακροπρόθεσμα, το όξινο ανθρακικό νάτριο που περιέχει μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και για μερικά ακόμα tips ομορφιάς δείτε το παρακάτω βίντεο:

Geniales trucos para chicas que realmente funcionan:

Posted by Ideas en 5 minutos on Tuesday, August 27, 2019

Φράουλες: Οφέλη

Οι φράουλες διαθέτουν μια σειρά από πιθανά οφέλη για την υγεία και μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από μια σειρά ασθενειών.

1) Καρδιακές παθήσεις

Μια μελέτη του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση ανθοκυανινών, μια κατηγορία φλαβονοειδών που βρέθηκαν στα μούρα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής κατά 32% σε νεαρές και μεσήλικες γυναίκες.

Η φλαβονοειδής κερσετίνη (quercetin), που περιέχεται στις φράουλες, είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες που φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης και να προστατεύει από τις βλάβες που προκαλούνται από την “κακή” χοληστερόλη (LDL) σε μελέτες σε ζώα.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες στις φράουλες μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου εμποδίζοντας την συσσώρευση αιμοπεταλίων και μειώνοντας την πίεση του αίματος μέσω αντιφλεγμονωδών μηχανισμών.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι οι φράουλες συμβάλλουν στην μείωση των επιπέδων ομοκυστεΐνης (homocysteine), ενός αμινοξέος στο αίμα που σχετίζεται με την καταστροφή της εσωτερικής επένδυσης των αρτηριών.

Επίσης, οι ίνες και το κάλιο στις φράουλες υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς. Σε μία μελέτη, οι συμμετέχοντες που κατανάλωσαν 4.069 mg (mg) καλίου ημερησίως είχαν 49% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από ισχαιμική καρδιακή νόσο σε σύγκριση με αυτούς που κατανάλωναν περίπου 1.000 mg κάλιο την ημέρα.

2) Εγκεφαλικό

Τα αντιοξειδωτικά κερσετίνη, καμπφερόλη (kaempferol) και οι ανθοκυανίνες έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τον σχηματισμό επιβλαβών θρόμβων αίματος, που σχετίζονται με το εγκεφαλικό επεισόδιο. Η υψηλή πρόσληψη καλίου έχει επίσης συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

3) Καρκίνος

Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά στις φράουλες μπορούν να λειτουργήσουν κατά των ελεύθερων ριζών, εμποδίζοντας την ανάπτυξη όγκων και μειώνοντας τη φλεγμονή στο σώμα.

Λιώνει σε ένα μπολ φράουλες, ρίχνει μέσα μαγειρική σόδα και με το μείγμα τρίβει τα δόντια της!

4) Πίεση αίματος

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε κάλιο, οι φράουλες συνιστώνται σε άτομα με υπέρταση, για να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των επιδράσεων του νατρίου στο σώμα. Η χαμηλή πρόσληψη καλίου είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη υπέρτασης όσο και η υψηλή πρόσληψη νατρίου (αλάτι).

Επίσης, η υψηλή πρόσληψη καλίου συσχετίζεται με 20% μείωση του κινδύνου θανάτου από όλες τις αιτίες.

5) Δυσκοιλιότητα

Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες, όπως φράουλες, σταφύλια, καρπούζι και πεπόνι, μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί το σώμα ενυδατωμένο και οι κινήσεις του εντέρου κανονικές.

6) Διαβήτης

Οι φράουλες είναι μια τροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, συνδυασμός που βοηθάει στην ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις.

Οι φράουλες είναι μια έξυπνη επιλογή φρούτων για τους διαβητικούς, καθώς έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη (40) από ό,τι πολλά άλλα φρούτα. Οι ερευνητές ανακάλυψαν το 2011 ότι η κατανάλωση περίπου 37 φραουλών την ημέρα μπορεί να μειώσει σημαντικά τις επιπλοκές του διαβήτη, όπως η νεφροπάθεια και η νευροπάθεια.

7) Εγκυμοσύνη

Οι φράουλες είναι πολύ καλή πηγή φολικού οξέος. Η επαρκής πρόσληψη φυλλικού οξέος είναι απαραίτητη για τις έγκυες γυναίκες, ώστε να προστατεύουν από τα ελαττώματα του νευρικού σωλήνα στα βρέφη.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share