Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Όταν έβαλαν για ύπνο τον 3χρονο γιο τους ήταν μια χαρά - Αυτό που συνέβη μόλις ξύπνησε τους έκοψε το αίμα... (Video)

Απίστευτο και όμως αληθινό

8 Ιουνίου 2021 10:46
Όταν έβαλαν για ύπνο τον 3χρονο γιο τους ήταν μια χαρά - Αυτό που συνέβη μόλις ξύπνησε τους έκοψε το αίμα... (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παιδί: Γονείς έβαλαν για ύπνο τον 3χρονο γιο τους, αυτό που αντίκρισαν όμως όταν τον ξύπνησαν τους έκοψε το αίμα. Το αγοράκι τους ήταν παράλυτο! Οι γονείς του δεν ήθελαν να το πιστέψουν. Όταν ο Κόλιν όμως δεν μπορούσε να σηκωθεί και δυσκολευόταν να περπατήσει, παραδέχτηκαν ότι είχε εμφανιστεί το χειρότερο σενάριο.

Ο Κόλιν είχε χτυπήσει το κεφάλι του το προηγούμενο βράδυ κατά την διάρκεια του αγώνα μπέιζμπολ του αδερφού του. Θα μπορούσε να ήταν διάσειση; Όμως το αγοράκι είχε σηκωθεί και συνέχισε λες και δεν είχε συμβεί τίποτα. Ούτε ο Ντίλον ούτε η Στέφανι σκέφτηκαν τον αντίκτυπο του χτυπήματος στο κεφάλι. Δεν πίστευαν ότι είχε διάσειση. Μπορούσε να εκφράσει αυτά που ένιωθε και ήξεραν ότι κάτι πήγαινε στραβά. Δεν μπορούσε καν να περπατήσει!

Χωρίς να περιμένουν απαντήσεις, πήγαν γρήγορα τον Κόλιν στην εντατική. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι το 3χρονο αγοράκι δεν είχε εγκεφαλικό τραύμα. Η παράλυση του δεν είχε προκληθεί από αμέλεια των γονιών του και αυτό έκανε τον Ντίλον και την Στέφανι θα ανακουφιστούν. Αλλά ο γιος τους παρέμενε παράλυτος. Χρειάζονταν απαντήσεις.

“Το μόνο πράγμα που μπορούσε να κάνει ήταν να αναπνεύσει”, είπε ο Ντίλον Η κατάσταση του αγοριού χειροτέρευε. Δεν μπορούσε να κουνηθεί από τον λαιμό και κάτω. Δυσκολευόταν να φάει και να πιει. Οι γονείς του Κόλιν παρακάλεσαν τους γιατρούς να μεταφερθεί σε μεγαλύτερο νοσοκομείο. Παράλληλα δείτε και άλλη μια συγκινητική ιστορία με ένα κοριτσάκι στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου παντρεύτηκε τον καλύτερό της φίλο.

Η κατάσταση του παιδιού χειροτέρευε όλο και περισσότερο

Λόγω του ότι έπεφταν τα επίπεδα οξυγόνου του, οι γιατροί ζήτησαν παρακέντηση της σπονδυλικής στήλης για να αποκλείσουν την μηνιγγίτιδα. Η εξέταση βγήκε αρνητική. “Ήταν πολύ δύσκολο να βλέπω τον γιο μου παράλυτο. Και χειροτέρευε όλο και περισσότερο”, είπε ο πατέρας του παιδιού.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο είπαν ότι αν είχε φτάσει 30 λεπτά αργότερα, δεν θα τα κατάφερνε. “Ο άντρας μου κι εγώ αποφασίσαμε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο παίδων του Μέμφις. Οι γιατροί μας είπαν ότι αν είχαμε πάει 30 λεπτά αργότερα, θα είχε πάθει καρδιακή προσβολή. Νόμιζα ότι θα τον έχανα.”

Αλλά σύντομα αποκαλύφθηκε η αλήθεια. Ο Κόλιν είχε τσιμπούρι. Ναι, τσιμπούρι. Και σκότωνε το αγοράκι αργά αργά. Το τσιμπούρι ήταν πίσω από το αυτί του. Όταν το αφαίρεσαν, το αγόρι άρχισε να κινείται ξανά. Αν και τα τσιμπούρια είναι συνηθισμένα στην εντατική, ο γιατρός εξηγεί ότι η παράλυση είναι σπάνια αντίδραση στο σάλιο του παράσιτου. Δεν σχετίζεται με την βορρελίωση.

“H νευροτοξίνη κρέμεται από τους σιελογόνους αδένες τους”, λέει ο Dr. Travis, “έτσι, όσο τρέφεται το τσιμπούρι, η νευροτοξίνη εισέρχεται, σε αυτή την περίπτωση, στο αίμα του Collin και αυτό οδηγεί σε αυτό που ονομάζουμε ανιούσα παράλυση, η οποία αρχικά ξεκινάει από τα πόδια προκαλώντας αδυναμία στο περπάτημα.”

Αν και η παράλυση από τσιμπούρι είναι τρομακτική και εξουθενωτική, μόλις αφαιρείται, τα συμπτώματα αρχίζουν να εξαφανίζονται. “Μόλις αφαιρείται το τσιμπούρι, τα συμπτώματα βελτιώνονται”, προσθέτει.

Τσιμπούρι προβλήματα υγείας

Λίγα λόγια για την συγκεκριμένη νόσο

Η Βορρελίωση ή Νόσος του Lyme [Λάιμ] (Αγγλ. Lyme Disease) είναι μια ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο Borrelia burgdorferi. Το βακτήριο αυτό μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος από το τσιμπούρι Ixodes ricinus. Η παρουσίαση της νόσου ποικίλει και μπορεί να περιλαμβάνει συμπτώματα γρίπης στα αρχικά στάδια και έπειτα εκδηλώνεται με μυοσκελετικά, αρθριτικά, νευρολογικά, ψυχιατρικά και καρδιακά συμπτώματα.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η νόσος θεραπεύεται με αντιβιοτικά, ειδικά εάν η θεραπεία ξεκινήσει στα αρχικά στάδια της ασθένειας. Καθυστερημένη θεραπεία συχνά οδηγεί σε «προχωρημένη» βορρελίωση η οποία είναι δύσκολο να θεραπευτεί.

Ακόμα μερικά από τα συμπτώματα της νόσου του Lyme είναι τα εξής:

  • Ζαλάδα
  • Πονοκέφαλος
  • Πυρετός
  • Έντονος πόνος στα άκρα
  • Μία ή περισσότερες πρησμένες με πόνο αρθρώσεις
  • Σύγχυση και δυσκολίες συγκέντρωσης
  • Ωτορινολαρυγγολογικά συμπτώματα
  • Σπασμοί μυών
  • Εξάντληση

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει η Βορρελίωση. Φυσικά τα προαναφερθέντα συμπτώματα δεν προκαλούνται μόνο από τη νόσο Lyme αλλά μπορεί να είναι συμπτώματα και άλλων ασθενειών.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share