Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Σε τι χρησιμεύει τελικά η μικρή τρυπούλα στο καπάκι του καφέ;

Το γνώριζες

2 Ιουνίου 2021 21:40
Σε τι χρησιμεύει τελικά η μικρή τρυπούλα στο καπάκι του καφέ;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία συναντάμε στην καθημερινότητά μας και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε.

Αυτή τη φορά λοιπόν θα εστιάσουμε σε κάτι μικρό και (θεωρητικά) ασήμαντο…

Ωστόσο είναι κάτι που το συναντάμε συνέχεια και έστω και μια φορά στη ζωή μας έχουμε αναρωτηθεί αν έχει κάποια χρήση ή είναι λάθος της παραγωγής.

Σε τι χρησιμεύει τελικά η μικρή τρυπούλα στο καπάκι του καφέ;

Μιλάμε για αυτή την μικρή τρυπούλα που βρίσκεται σε κάθε καπάκι μιας συσκευασίας takeaway καφέ

Η τρυπούλα αυτή, βοηθά στο να φύγει ο ατμός μέσα από τον καφέ και έτσι να μειωθεί η πιθανότητα να καείς την ώρα που τον καταναλώνεις!

Συνδυάζει στιγμιαίο καφέ, ζαχαρούχο γάλα και κρέμα γάλακτος - Δεν θα πιστεύετε τι φτιάχνει (Video)

Ο Αυστραλός David Chilcott, γνωστός και με το όνομα the One Pot Chef στο Youtube, έχει ανεβάσει ένα βίντεο, όπου δείχνει πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις νόστιμο παγωτό με μόλις 3 υλικά: Στιγμιαίο καφέ, ζαχαρούχο γάλα και κρέμα γάλακτος. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό! Αν πάλι προτιμάτε τα πιο παραδοσιακά γλυκά, δείτε εδώ τη συνταγή για πεντανόστιμη γαλατόπιτα με ζαχαρούχο γάλα.

Αφού το μείγμα παγώσει, ο David σερβίρει το πιο αφράτο, κρεμώδες και λαχταριστό σπιτικό παγωτό που έχουμε δει ποτέ. Το βίντεο ενθουσίασε τους χρήστες της πλατφόρμας, συγκεντρώνοντας πάνω από 3 εκατομμύρια προβολές.

Τραγανά μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα έτοιμα σε μόλις 20 λεπτά!

Λίγο ο καιρός που μας τα χάλασε, λίγο η καραντίνα που μας κρατά στο σπίτι, τι καλύτερο από ένα χουχουλιάρικο απόγευμα στον καναπέ με ζεστή σοκολάτα και λαχταριστά μπισκότα; Βρήκαμε λοιπόν για σένα την τέλεια συνταγή για τα πιο τραγανά μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα. Και το καλύτερο δεν το άκουσες ακόμα... Είναι έτοιμα σε μόλις 20 λεπτά! Πάμε γρήγορα να δούμε τα υλικά την εκτέλεση της συνταγής!

Υλικά:

  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα): 400 γρ.
  • Ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί (περίπου – αφήνετε 1 εκ. μέσα στο κουτί)
  • Μαργαρίνη: 250 γρ.

Επιπλέον:

Ανάλογα το γούστο σας, μπορείτε να τα ψήσετε σκέτα ή να προσθέσετε σε οποιονδήποτε συνδυασμό, κακάο, κομματάκια σοκολάτα;, φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια, σταφίδες, τρούφα, αμύγδαλα, ψιλοκομμένα ξερά φρούτα, ινδοκάρυδο κτλ

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόχαρτο.
  • Ανακατεύετε σε μπολ τα υλικά της ζύμης (με το χέρι, μην χρησιμοποιήσετε μίξερ), μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη
  • Χωρίζετε αν θέλετε τη ζύμη και προσθέτετε σε κάθε μέρος επιπλέον υλικά του γούστου και της αρεσκείας σας.
  • Ψήνετε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 18 περίπου λεπτά.

Σημείωση: Τα μπισκότα δεν ροδίζουν, αλλά μπορεί να αρπάξουν από κάτω, γι’ αυτό καλύτερα να τα ψήσετε με το ταψί σε θέση πάνω από τη μέση του φούρνου

Αν γενικά είστε λάτρεις του ζαχαρούχου γάλακτος, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το θεϊκό κέικ με ζαχαρούχο γάλα χωρίς βούτυρο!

Πηγή: radiocio.com

Λαχταριστή πουτίγκα με ζαχαρούχο γάλα και ψωμί του τοστ!

Η πουτίγκα σε μερικές χώρες είναι ένα αμιγώς χριστουγεννιάτικο γλυκό, αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να την καταναλώσουμε και άλλες εποχές του χρόνου. Ίσως και να επιβάλλεται να την καταναλώσουμε μιας και μιλάμε για ένα πλούσιο και γευστικότατο γλυκό που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Σήμερα, βρήκαμε για εσάς την τέλεια συνταγή για πουτίγκα με ζαχαρούχο γάλα και ψωμί του τοστ. Θα τη λατρέψετε και θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 8 φέτες ψωμί του τοστ σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
  • 3 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 3/4 φλιτζανιού ζεστό νερό
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

  • Ανακατεύετε τα αυγά με το ζαχαρούχο γάλα, το νερό, το λιωμένο βούτυρο, την κανέλα και τη βανίλια.
  • Ρίχνετε στο μείγμα το ψωμί και τις σταφίδες και ανακατεύετε να μουλιάσουν εντελώς.
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50'.
  • Σερβίρετε την πουτίγκα ζεστή με επιπλέον ζαχαρούχο, καραμέλα ή σαντιγί.

Αν πάλι νηστεύετε έχουμε και για εσάς τη λύση, δείτε εδώ την τέλεια συνταγή για νηστίσιμο χαλβά με ταχίνι!

Πηγή: icookgreek.com

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share