Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ψευδές άρθρο για εξαφανισμένο αεροπλάνο που προσγειώνεται μετά από 35 χρόνια

Απίστευτη ιστορία!

13 Μαΐου 2021 23:07
Ψευδές άρθρο για εξαφανισμένο αεροπλάνο που προσγειώνεται μετά από 35 χρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παγκόσμια αναστάτωση είχε προκαλέσει ένα αεροπλάνο που πραγματοποιούσε πτήση πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, το οποίο εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος στις 4 Σεπτεμβρίου του 1945… Ωστόσο όλη η είδηση είναι ψευδές και δεν ισχύει!

Μια ακόμη ψευδής ιστορία γίνεται θέμα ακόμη και σε δημοφιλείς ιστοσελίδες, και υποστηρίζει πως ένα “αεροπλάνο – φάντασμα” προσγειώθηκε μετά από 35 χρόνια.

Τι έχει συμβεί;

Δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί ο ισχυρισμός για μια πτήση που εξαφανίστηκε μετά την απογείωση, για να εμφανιστεί μυστηριωδώς μετά από πολλά χρόνια. Η ίδια σχεδόν ιστορία, με μικροδιαφορές, είχε κυκλοφορήσει ξανά, αναφερόμενη στην Πτήση 914 (δείτε εδώ σχετικό άρθρο μας), ενώ η νεότερη εκδοχή της κάνει λόγο για την Πτήση 513.

Και στις δυο περιπτώσεις ωστόσο, πηγή είναι η Weekly World News, σατιρική εφημερίδα φανταστικού περιεχομένου που κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. από το 1979 έως και το 2007, αρκετά δημοφιλής, μάλιστα, για τις ιστορίες μεταφυσικού ή υπερφυσικού ενδιαφέροντος, αλλά και για τη σατιρική προσέγγιση των ειδήσεων. Το 2009 επανεμφανίσθηκε στην online έκδοσή της.

Να σας θυμίσουμε με την ευκαιρία: Το γνωρίζατε; Από ποια χώρα δεν πετάνε από πάνω τα αεροπλάνα;

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share