Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Μια 48χρονη πήγε για κούρεμα στο κομμωτήριο - Λίγες ώρες αργότερα πάλευε με το θάνατο! (Video)

Δείτε τι πρέπει να προσέχετε όταν πάτε κομμωτήριο

13 Μαΐου 2021 11:19
Μια 48χρονη πήγε για κούρεμα στο κομμωτήριο - Λίγες ώρες αργότερα πάλευε με το θάνατο! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε ποιος είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος σε μια επίσκεψη στο κομμωτήριο; Δεν είναι ούτε τα ζεστά εργαλεία, ούτε τα χημικά, ή οι μηχανές. Όταν θα πάτε για κούρεμα ή για χτένισμα στο κομμωτήριο, το καλύτερο μέρος της διαδικασίας θα μπορούσε επίσης να είναι το πιο επικίνδυνο.

Βρίσκεται πίσω, στον λουτήρα, όπου για ένα λούσιμο ή ένα μασάζ κεφαλής μπορεί - σε σπάνιες περιπτώσεις - να συσταθεί εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με τον Aneesh Singhal, MD, αναπληρωτή καθηγητή νευρολογίας στο Harvard Medical School. Παράλληλα δείτε και ποιες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο του εγκεφαλικού.

Ενώ δεν υπάρχει καμία οριστική, εμπειρική απόδειξη ότι ένα λούσιμο προκαλεί εγκεφαλικά επεισόδια, υπάρχουν πολλά ανεπίσημα στοιχεία - όπως μια 48χρονη Elizabeth Smith, που έχει μηνύσει κομμωτήριο της μετά το εγκεφαλικό που υπέστει μετά την επίσκεψη της εκεί. Πώς μπορεί αυτό να συμβεί: Κάθε δραστηριότητα που προκαλεί υπερέκταση του αυχένα (όταν κλίνετε το κεφάλι πίσω στο σημείο του λουτήρα) μπορεί να σχίσει μία από τις τέσσερις αρτηρίες που τροφοδοτούν με αίμα τον εγκέφαλο.

Πώς μπορεί να προκληθεί θρόμβος στο αίμα

Ένα μεγάλο δάκρυ αίματος μπορεί να μπλοκάρει την αρτηρία, ενώ τα μικρά μπορεί να προκαλέσουν θρόμβους αίματος που θα μπορούσαν να μετακινηθούν προς τον εγκέφαλο και να διακόψουν τη ροή του αίματος προς ολόκληρη την περιοχή, εξηγεί ο Δρ Singhal.

Το πιο τρομακτικό μέρος είναι ότι αυτές οι αρτηρίες είναι ανώδυνες, έτσι δεν θα μπορούσατε ακόμη και να παρατηρήσετε ότι η ζημιά έχει γίνει έως ότου τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου (ένας ξαφνικός πονοκέφαλος πάνω από τα φρύδια, πόνος στο λαιμό, απώλεια της ομιλίας, αδυναμία του προσώπου, των ποδιών ή αδυναμία βραχίονα, απώλεια της όρασης, ή δυσκολία στο περπάτημα) έρθουν στην επιφάνεια μέσα σε λίγες μέρες ή εβδομάδες.

Μια 48χρονη πήγε για κούρεμα στο κομμωτήριο - Λίγες ώρες αργότερα πάλευε με το θάνατο!

Όσο πιο γρήγορα εντοπιστούν τα συμπτώματα τόσο πιο γρήγορα μπορούν να αντιμετωπιστούν

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Δρ Singhal λέει να αγνοήσετε όλα όσα έχετε ακούσει για τη λήψη ασπιρίνης και να καλέσετε τον γιατρό. Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστούν – ιδανικά εντός τριών ωρών από την έναρξη των συμπτωμάτων - τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες σας για επιβίωση και ανάκαμψη, χωρίς μόνιμη αναπηρία.

Παρά το γεγονός ότι όλο αυτό ακούγεται τρομακτικό, αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισκέψεις σε κομμωτήρια σπάνια καταλήγουν σε εγκεφαλικό επεισόδιο – και κανείς δεν λέει ότι θα πρέπει να σταματήσετε να φτιάχνετε τα μαλλιά σας, να λούζεστε εκεί ή να αποφύγετε τα κομμωτήρια εντελώς.

Τα περισσότερα κομμωτήρια προσφέρουν στήριξη στα πόδια ή ειδικές θέσεις για να κάνουν ιδιαίτερα άνετη την στάση στο λουτήρα, αλλά θα πρέπει να μιλήσετε αν ο λαιμός σας πονά ή αισθάνεστε άβολα με οποιονδήποτε τρόπο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share