Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κινητό: Λάβατε αυτό το sms στο τηλέφωνό σας; Κλέβουν προσωπικά δεδομένα!

Μια απάτη που πρέπει να δώσετε προσοχή!

7 Μαΐου 2021 16:42
Κινητό: Λάβατε αυτό το sms στο τηλέφωνό σας; Κλέβουν προσωπικά δεδομένα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κινητό: Μία νέα απάτη με sms σε τηλέφωνα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό και η αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών. Τα μηνύματα είναι γραμμένα στα αγγλικά και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό. Επίσης, διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για «φουσκωμένους» λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων και παράνομες χρεώσεις από 5ψήφιους αριθμούς.

Στα μηνύματα αυτά αναφέρεται, ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη έχει κερδίσει δύο εκατομμύρια ευρώ. Το περιεχόμενο του μηνύματος έχει ως εξής :

“YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO [email protected]

Κινητό: Λάβατε αυτό το sms στο τηλέφωνό σας; Κλέβουν προσωπικά δεδομένα

Η νέα ηλεκτρονική απάτη είναι στην ουσία η αποστολή μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα και σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών.

Σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ καλεί όσους παίρνουν τέτοια μηνύματα να αποφεύγουν να τα ανοίγουν, σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενό τους και να μην απαντούν στους αποστολείς. Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προωθώντας το σχετικό μήνυμα στο e-mail [email protected], αλλά και τηλεφωνικά στην 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11012.

Κινητό: 15 εφαρμογές που πρέπει να διαγράψετε άμεσα!

Κινητό: Η ερευνητική ομάδα της Avast εντόπισε 15 κακόβουλες εφαρμογές τις οποίες εάν έχετε έστω και μια από αυτές στο τηλέφωνό σας θα πρέπει να τις διαγράψετε άμεσα! Παράλληλα, επέστρεψαν οι τηλεφωνικές απάτες με αριθμούς από το εξωτερικό, γι' αυτό αν σας καλέσουν ποτέ αυτοί οι αριθμοί στο τηλέφωνο μην το σηκώσετε ποτέ!

Οι συγκεκριμένες 15 εφαρμογές έχουν ένα adware το οποίο ονομάζετε hiddenapps και είναι ακριβώς αυτό που καταλαβαίνετε. Κρυμμένες διαφημίσεις. Όταν κατεβάζετε μια εφαρμογή από αυτές τις 15, τότε το κινητό σας γεμίζει διαφημίσεις στην οθόνη του.

Εφαρμογές στο κινητό που πρέπει να διαγράψετε

Οι συγκεκριμένες εφαρμογές – παιχνίδια είναι:

  1. Shoot Them
  2. Crush Car
  3. Rolling Scroll
  4. Helicopter Attack – NEW
  5. Assassin Legend – 2020 NEW
  6. Helicopter Shoot
  7. Rugby Pass
  8. Flying Skateboard
  9. Iron it
  10. Shooting Run
  11. Plant Monster
  12. Find Hidden
  13. Find 5 Differences – 2020 NEW
  14. Rotate Shape
  15. Jump Jump
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share