Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

7 μυστικά για να μην τελειώνει γρήγορα η μπαταρία του κινητού σας!

Δείτε ποια είναι αυτά γιατί σίγουρα δεν τα γνωρίζετε

7 Απριλίου 2021 12:07
7 μυστικά για να μην τελειώνει γρήγορα η μπαταρία του κινητού σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κινητό: Ξεφορτίζεται πολύ γρήγορα η μπαταρία του κινητού σας και δεν μπορείτε να καταλάβετε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Το Athensmagazine.gr βρήκε όλους τους πιθανούς λόγους και σας τους παρουσιάζει. Ωστόσο δείτε και ένα κολπάκι για να φορτίσετε το κινητό σας με τη βοήθεια του κρεμμυδιού.

Το φορτίζετε στο 100%:

Μπορεί να έχετε ακούσει πως το κινητό πρέπει να φορτίζεται στο 100% αλλά αυτό είναι εντελώς λάθος. Οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να διατηρείτε την μπαταρία του κινητού σας ανάμεσα στο 30-80% και να το φορτίζετε λίγο και σε δόσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αφήνετε το κινητό σας να ξεφορτίζει εντελώς:

Άλλος ένας μύθος που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια είναι πως το κινητό πρέπει να φορτίζεται αφού πρώτα κλείσει. Λάθος. Φορτίστε το κινητό σας όταν πλησιάζει να κλείσει αλλά πριν κλείσει εντελώς. Οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να αφήνετε το κινητό να αποφορτίζεται εντελώς μόνο μια φορά στους 2 μήνες για αναβάθμιση της μπαταρίας.

7 μυστικά για να μην τελειώνει γρήγορα η μπαταρία του κινητού σας!

Υπερθερμαίνετε την μπαταρία σας:

Δυστυχώς δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε για πολλή ώρα το κινητό σας συνεχόμενα γιατί υπερθερμαίνεται η μπαταρία. Ειδικά οι μπαταρίες των iPhone ζεσταίνονται πολύ γρήγορα και πρέπει να τις διατηρείτε σε θερμοκρασία μεταξύ 32-95 βαθμών.

Μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές που μετράνε τη θερμοκρασία της μπαταρίας σας για να ξέρετε πότε να σταματάτε τη χρήση του.

Tip: Σε περιοχές που το σήμα είναι ασθενές βάλτε αμέσως το κινητό σας σε Airplane mode γιατί αλλιώς θα ξεφορτιστεί πολύ πιο γρήγορα. Αυτό συμβαίνει επειδή το κινητό καταβάλει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια να συνδεθεί στο Wi-Fi όταν το σήμα είναι ασθενές. Έτσι καταναλώνεται μεγαλύτερη ποσότητα μπαταρίας.

Χρησιμοποιείτε ασύρματους φορτιστές συχνά:

Μπορεί να είναι πολύ βολικοί, αλλά οι ασύρματοι φορτιστές δυστυχώς υπερθερμαίνουν, επίσης, την μπαταρία σας. Οπότε χρησιμοποιήστε τους μόνο όταν είναι πραγματική ανάγκη.

Κινητό: 7 μυστικά για να μην τελειώνει γρήγορα η μπαταρία σας

Φορτίζετε το κινητό σας όταν το έχετε μέσα στη θήκη του:

Είναι λάθος να φορτίζετε το κινητό σας ενώ είναι στη θήκη του, γιατί έτσι υπερθερμαίνεται. Βγάλτε τη θήκη για να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα στη φόρτιση.

Tip: Το GPS είναι μια από τις πιο βαριές εφαρμογές του κινητού. Χρησιμοποιήστε το λοιπόν, με μέτρο αν δεν θέλετε να φορτίζετε όλη την ώρα το κινητό σας.

Μην αφήνετε το κινητό σας αφόρτιστο για πολύ καιρό:

Τα εφεδρικά κινητά που δεν χρησιμοποιούνται καθημερινά, θα πρέπει και πάλι να φορτίζονται τακτικά μέχρι τουλάχιστον το 50%. Οι μπαταρίες αποδυναμώνονται όταν τα κινητά μένουν αφόρτιστα για μεγάλο διάστημα.

Χρησιμοποιείτε λάθος φορτιστή:

Κάθε κινητό έχει το δικό του φορτιστή και καλό θα ήταν να μην τον εναλλάσσεται συχνά με άλλους φορτιστές. Η φόρτιση με φορτιστές που δεν είναι κατάλληλοι για το κινητό σας μπορεί να το υπερφορτίσουν και να το χαλάσουν.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share