Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πονούσε ο αυχένας του και πήγε στον γιατρό για εξετάσεις - Όταν όμως είδε τις ακτινογραφίες, τον έπιασε τρόμος…

Δώστε μεγάλη προσοχή γιατί μπορεί να βλάψετε την υγεία σας

30 Μαρτίου 2021 13:51
Πονούσε ο αυχένας του και πήγε στον γιατρό για εξετάσεις - Όταν όμως είδε τις ακτινογραφίες, τον έπιασε τρόμος…
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κινητό: O Dr. Kenneth Hansraj είναι εμπειρογνώμων για θέματα του νωτιαίου μυελού. Τα τελευταία χρόνια ανακάλυψε κάτι ανησυχητικό ανάμεσα σε αρκετούς ασθενείς του και σοκαρίστηκε. Παρατήρησε ένα συγκεκριμένο μοτίβο και άρχισε να το ερευνά. Δημοσίευσε την έρευνα του και τα ευρήματα είναι πραγματικά ανησυχητικά. Περνάμε σχεδόν 4 ώρες τη μέρα σκυμμένοι πάνω από το λάπτοπ ή το κινητό μας.

Αλλά οι έφηβοι περνάνε περίπου 5.000 ώρες στέλνοντας μηνύματα στο κινητό και σερφάροντας στο διαδίκτυο. Η καμπουριασμένη στάση με το κεφάλι σκυμμένο πάνω από την οθόνη οδηγεί σε ένα αναπάντεχο πρόβλημα το οποίο αποκαλείται “texting neck” και είναι μια πάθηση που προκαλεί έντονο και συνεχή πόνο στον λαιμό. Ωστόσο δείτε και ποια κινητά έχουν μεγαλύτερη ακτινοβολία.

Ο πόνος εμφανίζεται όταν η φυσική καμπύλη της σπονδυλικής στήλης λυγίζει για πολλή ώρα. Ο λαιμός κανονικά λυγίζει περίπου 40 μοίρες μπροστά. Μια νεαρή ασθενής που εξέτασε ο Dr. Hansraj είχε μια σοκαριστική παραμόρφωση: λόγω του ότι έσκυβε συνεχώς το κεφάλι της, η σπονδυλική της στήλη άρχισε να λυγίζει προς την αντίθετη κατεύθυνση!

Πονούσε ο αυχένας του και πήγε στον γιατρό για εξετάσεις - Όταν όμως είδε τις ακτινογραφίες, τον έπιασε τρόμος…

Η συγκεκριμένη ασθένεια συμβαίνει κυρίως σε μεγαλύτερες ηλικίες

Κανονικά παίρνει χρόνια για να αναπτυχθεί μια τέτοια παραμόρφωση και συμβαίνει κυρίως σε μεγαλύτερες ηλικίες. Αλλά λόγω του εθισμού στο κινητό, τα παιδιά και οι έφηβοι είναι πιο επιρρεπή, αφού τα οστά τους είναι λιγότερο ανεπτυγμένα και σκεβρώνουν πιο εύκολα.

Πέρα από τον έντονο πόνο στην πλάτη και τον λαιμό, αυτή η πάθηση προκαλεί σφοδρές ημικρανίες, λαχάνιασμα και μούδιασμα στα χέρια. Υπάρχουν προληπτικά μέτρα που μπορεί να πάρει κανείς για να αποφύγει τις φυσιοθεραπείες. Είναι σημαντικό να κινείστε περισσότερο.

Για να μειώσετε την πίεση που δέχεται η πλάτη σας, βοηθά να κρατάτε απλά το κινητό μπροστά στο πρόσωπο σας με την πλάτη ίσια, αντί να κοιτάτε προς τα κάτω. Είναι εύκολο! Η τεχνολογία μπορεί να είναι απίθανη, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πώς την χρησιμοποιούμε. Είναι καλό να γνωρίζουμε τους κινδύνους αλλά και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε.

Πονούσε ο αυχένας του και πήγε στον γιατρό για εξετάσεις

Credit: hefty.co

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share