Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

Χαμός με τις δραχμές: Τόσα ευρώ μπορείτε να τις πουλήσετε

Σίγουρα έχετε στα ντουλάπια σας!

29 Μαρτίου 2021 13:52
Χαμός με τις δραχμές: Τόσα ευρώ μπορείτε να τις πουλήσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πανικό προκαλούν οι αποκαλύψεις γύρω από τα νομίσματα των δραχμών, καθώς σε περίπτωση που έχετε στη διάθεσή σας, μπορείτε να τις πουλήσετε… με το κιλό και σε καλή τιμή.

Οι συλλέκτες, μπορεί να προσφέρουν μέχρι και 5.000 ευρώ για τα κέρματα των 100 δραχμών. Φυσικά, σύμφωνα με εκτιμητή νομισμάτων, αυτό γίνεται γιατί υπάρχουν ορισμένα σπάνια νομίσματα. Τα κοινά νομίσματα των 100 δραχμών, πωλούνται μόλις 2 ευρώ το κιλό.

δραχμές πώληση

Υπάρχουν κέρματα με τον Μέγα Αλέξανδρο που ένας πολίτης δύσκολα θα έχει στη κατοχή του γιατί βγήκαν ελάχιστα στην αγορά. Αυτό, θα κοστίσει σε ένα συλλέκτη 3.000 ευρώ το ένα. Μήπως είστε από τους ελάχιστους τυχερούς; Παράλληλα, δείτε εδώ πόσο κόστιζε το σουβλάκι με δραχμές!

Δραχμές: Βγαίνει στην κυκλοφορία το πιο σπουδαίο νόμισμα

Μια ευχάριστη είδηση έγινε γνωστή για τους νοσταλγούς της δραχμής, αφού έρχεται μια «χρυσή» ευκαιρία να αγοράσετε ένα συλλεκτικό νόμισμα, που βγαίνει στην κυκλοφορία.

O Φοίνικας του 1828 και η Δραχμή του 1832, δηλαδή, τα δύο πρώτα νομίσματα του Ελληνικού Κράτους, κυκλοφορούν και πάλι ως συλλεκτικά ενθύμια της επετείου των 200 ετών μετά την Επανάσταση, μέσα από το Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Το Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής αποτελείται συνολικά από 14 νομίσματα, υλοποιήθηκε με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδας και φέρει την σφραγίδα της υψηλής τεχνικής των βραβευμένων χαρακτών του Εθνικού Νομισματοκοπείου, με ένα συγκεκριμένο χωριό της χώρας πάντως να έχει γυρίσει στο παλιό εθνικό νόμισμα και να εξηγεί πώς ρυθμίζει την καθημερινότητά του.

Ελλάδα 2021: Τα νομίσματα που θα βγουν εκτός Φοίνικα και Δραχμής

Εκτός από τον Φοίνικα και τη Δραχμή, το Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής περιλαμβάνει επίσης οκτώ αργυρά νομίσματα που αναφέρονται στις επεκτάσεις του ελληνικού κράτους και απεικονίζουν τις εμβληματικές προσωπικότητες της κάθε περιοχής της Ελλάδας, μεταξύ αυτών:

  • Το πρώτο Ελληνικό κράτος, με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη
  • Τα Επτάνησα, με τον Ιωάννη Καποδίστρια
  • Η Θεσσαλία και η Άρτα, με τον Ρήγα Φεραίο-Βελεστινλή
  • Η Κρήτη, με τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Το Νομισματικό Πρόγραμμα, που ολοκληρώνεται με τα τέσσερα χρυσά νομίσματα που απεικονίζουν την εξέλιξη της Ελληνικής Σημαίας, αποτελεί το βασικό έσοδο της Επιτροπής για την χρηματοδότηση δράσεων και εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share