Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021

Θυμάστε το παχύσαρκο νήπιο που ήταν εθισμένο στο κάπνισμα; Δείτε πως είναι σήμερα μετά την απεξάρτηση του σε κέντρο αποτοξίνωσης (Video)

Πλέον είναι αγνώριστο!!

5 Μαρτίου 2021 13:10
Θυμάστε το παχύσαρκο νήπιο που ήταν εθισμένο στο κάπνισμα; Δείτε πως είναι σήμερα μετά την απεξάρτηση του σε κέντρο αποτοξίνωσης (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παχυσαρκία: Αυτό το μικρό αγόρι κάπνιζε 40 τσιγάρα την ημέρα, δηλαδή δύο πακέτα, μέχρι που παρενέβη η κυβέρνηση και άλλαξε τη ζωή και την υγεία του προς το καλύτερο. Ο Ardi Rizal, σε αντίθεση με τα άλλα παιδιά της ηλικίας του, δεν ενδιαφέρεται για «παιχνίδια», αλλά ασχολείται με ένα διαφορετικό είδος χόμπι. Καπνίζει τσιγάρα, στην πραγματικότητα, καπνίζει δύο πακέτα τσιγάρα την ημέρα.

Έχει αναπτύξει μια σοβαρή εξάρτηση που ούτε οι ίδιοι οι γονείς του δεν μπορούν να σταματήσουν. Σύμφωνα με τη μητέρα του, Diane, «Αν δεν πάρει τα τσιγάρα, θυμώνει και φωνάζει, και χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο. Μου λέει ότι νιώθει άρρωστος κι ότι ζαλίζεται.» Παράλληλα δείτε και άλλη μια συγκινητική ιστορία με παιδάκια που έτρεξαν και κρύφτηκαν σε ένα από τα δωμάτια του έρημου νοσοκομείου - Εκεί όμως κρύβονταν η ευτυχία…

Σε μια τέτοια κατάσταση θα σκεφτόμασταν ότι οι γονείς θα έπρεπε να παρέμβουν άμεσα, αλλά δυστυχώς, ο πατέρας και η μητέρα του είναι παθητικοί, τόσο που λένε ότι το αγόρι «φαίνεται αρκετά υγιής.» Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε το 2010 έδειξε τον Ardi να καπνίζει και το διαδίκτυο συγκλονίστηκε με την εικόνα ενός μικρού αγοριού να καπνίζει σε τόσο νεαρή ηλικία.

Δείτε πώς είναι σήμερα το παχύσαρκο παιδί που ήταν εθισμένο στο κάπνισμα

Ευτυχώς το παιδί κατάφερε και ξεπέρασε τον εθισμό του

Πολλοί άνθρωποι εξέφρασαν το θυμό και την απογοήτευσή τους για την κατάσταση και την αδιαφορία των γονιών του. Λόγω της συντριπτικής αντίδρασης του διαδικτύου, η Ινδονησιακή κυβέρνηση αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει κάτι γι’ αυτό το παιδί. Κανόνισε να εισαχθεί ο Ardi σε ένα πρόγραμμα απεξάρτησης για να μπορέσει να ξεπεράσει τον εθισμό του.

Η απεξάρτηση αποδείχθηκε ότι ήταν ένα δύσκολο έργο, ειδικά για ένα μικρό αγόρι που μετέτρεψε τη λαχτάρα της νικοτίνης σε λαχτάρα για το φαγητό. Έγινε παχύσαρκος και έπρεπε να εγγραφεί σε ένα άλλο πρόγραμμα για τη διαχείριση της παχυσαρκίας του. Η ζωή του άλλαξε όταν ο γιατρός του, ο Δρ. Kak Seto, απασχόλησε το μυαλό του με μια θεραπευτική συνεδρία με βάση το παιχνίδι.

Μετά από αυτό, ο Ardi ήταν σε θέση να διαχειριστεί τα προβλήματά του και μέρα με τη μέρα γινόταν και πιο υγιής. Η περίπτωσή του προέτρεψε την κυβέρνηση να απαγορεύσει το κάπνισμα των παιδιών στην Ινδονησία. Ας ελπίσουμε ότι από δω και πέρα θα ασχολείται μόνο με παιχνίδια της ηλικίας του κι πως δεν θα ξαναβάλει ποτέ το τσιγάρο στο στόμα του.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share