Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΑΤΜ: Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μην πέσετε θύμα κλοπής όταν βγάζετε χρήματα από το ΑΤΜ (Video)

Δώστε μεγάλη προσοχή!

5 Μαρτίου 2021 10:54
ΑΤΜ: Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μην πέσετε θύμα κλοπής όταν βγάζετε χρήματα από το ΑΤΜ (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

ΑΤΜ: Υπάρχει μια αυξανόμενη απειλή για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα ATM τραπεζών. Όταν χρησιμοποιείτε τα ΑΤΜ για να πάρετε μετρητά ή ακόμα και μόνο για να ελέγξετε το υπόλοιπό σας, πρέπει πρώτα να κάνετε ένα σημαντικό πράγμα πριν εισαγάγετε την τραπεζική σας κάρτα. Πρέπει να ελέγξετε την συσκευή που ονομάζεται «Skimmer». Οι απατεώνες χρησιμοποιούν skimmers για να κλέψουν τα στοιχεία της κάρτας σας.

Μόλις έχουν αυτές τις πληροφορίες μπορούν να κλέψουν χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό σας με ευκολία. Η απάτη των skimmer γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη, καθώς η νέα τεχνολογία 3D εκτύπωσης καθιστά τους skimmers φθηνότερους και ευκολότερους. Παράλληλα δώστε και μεγάλη προσοχή γιατί αν πατήσετε αυτό το κουμπί τότε θα χάσετε πάνω από 800 ευρώ!

Τι είναι το Skimmer;

Το skimmer είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που οι απατεώνες βάζουν στα ATM στις υποδοχές πιστωτικών καρτών. Τα skimmers μπορούν να πάρουν τον αριθμό της κάρτας σας. Το κόστος αυτών των συστημάτων στη μαύρη αγορά 8.000 έως 12.000 δολάρια και μπορεί να αποδίδουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Αυτές οι συσκευές γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες με την εμφάνιση της Τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Πώς να εντοπίσετε ένα Skimmer;

Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε για ένα skimmer είναι να προσπαθήσετε να μετακινήσετε την υποδοχή της κάρτας. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ένα ATM, θα πρέπει να το κάνετε. Εάν η υποδοχή είναι χαλαρή θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση αυτού του ΑΤΜ και να ειδοποιήσετε την τράπεζα. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους οι απατεώνες.

Πώς να προστατευτείτε;

1. Προσπαθήστε να μετακινήσετε την υποδοχή της κάρτας. Εάν είναι χαλαρή δεν το χρησιμοποιείτε.
2. Πάντα να καλύπτετε το χέρι σας την εισαγωγή του κωδικού PIN.
3. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ATM που είναι καλά φωτισμένα ή υπό το φως της ημέρας.
4. Αν αντιληφθείτε κάτι ύποπτο, μην χρησιμοποιήσετε αυτό το ΑΤΜ και πάτε σε άλλο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share