Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Το στομάχι του μωρού φούσκωνε και οι γιατροί αποφάσισαν να το ανοίξουν! Σοκαρισμένοι δεν πίστευαν ότι μέσα είχε ένα…

Μια σπάνια γενετική ανωμαλία

4 Μαρτίου 2021 13:09
Το στομάχι του μωρού φούσκωνε και οι γιατροί αποφάσισαν να το ανοίξουν! Σοκαρισμένοι δεν πίστευαν ότι μέσα είχε ένα…
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα νεογέννητο μωρό στην Ινδία διαπιστώθηκε ότι ήταν «έγκυος» με τον δίδυμο αδελφό του, λίγο μετά τη γέννησή του. Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι μετά την γέννηση του παιδιού, καθώς βρήκαν εννέα ημέρες αργότερα ένα μισό-σχηματισμένο μωρό στο στομάχι του νεογέννητου.

Οι χειρουργοί αφαίρεσαν με επιτυχία το μισό-σχηματισμένο μωρό, ενώ το νεογέννητο και η 19χρονη μαμά του είναι απολύτως υγιείς. Μένουν στη Mumbra, Thane City κοντά στο Βομβάη της Ινδίας. «Το μωρό τα πηγαίνει πολύ καλά τώρα και η μητέρα θα αρχίσει να το ταΐζει σύντομα», δήλωσε η Γυναικολόγος Dr. Neena Nichlani.

Η αποσπασμένη μάζα επτά εκατοστών, οι γιατροί λένε ότι είναι μια σπάνια γενετική ανωμαλία, κατά την οποία ένα κακώς διαμορφωμένο παρασιτικό δίδυμο βρίσκεται μέσα στο στομάχι ενός παιδιού που έχει σχηματιστεί πλήρως. Υπάρχουν λιγότερες από 200 περιπτώσεις του ίδιου περιστατικού ανά τον κόσμο.

Παράλληλα δείτε και άλλη μια ιστορία όπου πήραν αγκαλιά το κορμάκι του παιδιού τους και αποφάσισαν να φωτογραφηθούν. Ο λόγος; Θα σας κάνει να δακρύσετε…

Μωράκι ήταν έγκυος στο αδελφάκι του

Τι αναφέρουν οι γιατροί για το παρασιτικό μωρό

«Πρόκειται για μια μονοζυγωτική δίδυμη εγκυμοσύνη που μοιράζεται έναν μεμονωμένο πλακούντα, όπου ένα έμβρυο περιτυλίγεται και το άλλο κλέβει την υποδοχή της διατροφής του», δήλωσε ο Dr. Nichlani. «Μπορεί να εμφυτευτεί στο κρανίο, την κοιλιά ή το κόκαλο ουράς του ξενιστή. Μερικές φορές μπορεί επίσης να οδηγήσει στο θάνατο του ξενιστή, επειδή και οι δύο τρέφονται από ένα μόνο σχοινί».

«Το παρασιτικό μωρό βρισκόταν πίσω από το στομάχι αντλώντας τη διατροφή του από το κανονικό μωρό. Το παρασιτικό μωρό έχει σταλεί για περαιτέρω δοκιμές». Ο ακτινολόγος Dr. Bhavna Thorat, ήταν αυτός που είδε την ανωμαλία κατά τη διάρκεια ενός υπερήχου ρουτίνας τον Ιούλιο.

«Ήταν μέσα στον εμβρυϊκό σάκο του νεογέννητου. Μπορούσα να δω τα οστά των άνω και των κάτω άκρων του εμβρύου», δήλωσε. «Μπορούσα να διακρίνω ένα μικροσκοπικό κεφάλι με τον εγκέφαλο μέσα. Ωστόσο, αυτό το παρασιτικό δίδυμο, δεν είχε οστά κρανίου», πρόσθεσε.

Νεογέννητο ήταν έγκυος στο αδελφάκι του

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share