Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Πήγε στην κλινική να γεννήσει αλλά δεν πρόλαβε να φτάσει ούτε μέχρι την είσοδο - Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας!

Θα πάθετε κυριολεκτικά πλάκα!

2 Μαρτίου 2021 13:39
Πήγε στην κλινική να γεννήσει αλλά δεν πρόλαβε να φτάσει ούτε μέχρι την είσοδο - Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H Jessica Stubbins από τη Μεγάλη Βρετανία ένιωσε ξαφνικά πόνους όταν ήταν στο μήνα της να γεννήσει. Όταν η γυναίκα έφτασε στο νοσοκομείο μαζί με τον άντρα της, εκείνος την άφησε στην είσοδο του κτιρίου, και πήγε γρήγορα να παρκάρει.

Αυτό που συνέβη στη συνέχεια είναι εκπληκτικό! Τα πάντα καταγράφτηκαν από την κάμερα του νοσοκομείου! Μέσα σε δευτερόλεπτα από την άφιξή της, η έγκυος γέννησε ενώ στεκόταν όρθια, πριν καν φτάσει μέσα στην αίθουσα τοκετού! Το μωρό χαίρει άκρας υγείας και όλοι σίγουρα θα έχουν να λένε μια εκπληκτική ιστορία!

Παράλληλα δείτε άλλη μια ιστορία που συγκλονίζει με μια 24χρονη έγκυο γυναίκα, η οποία πήγε στο νοσοκομείο για να γεννήσει και η 44χρονη μάνα της το έσκασε με τον πατέρα του μωρού!

Κάμερα κατέγραψε έγκυο να γεννάει όρθια στην είσοδο του νοσοκομείου

Όσο περισσότερο αγκαλιάζουμε ένα μωρό τόσο πιο έξυπνο γίνεται - Δείτε γιατί...

Μωρό: Κι άλλα επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η αγκαλιά για τα παιδιά. Όλοι οι γονείς λατρεύουμε να κρατάμε τα μωρά μας στην αγκαλιά μας. Και τώρα έχουμε έναν ακόμα σημαντικό λόγο για να το κάνουμε όσο περισσότερο μπορούμε!

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε πρόσφατα, η φυσική επαφή ενός παιδιού με τους γονείς του, ιδιαίτερα στη βρεφική ηλικία, όπου αναπτύσσεται με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς, έχει τεράστια σημασία, καθώς φαίνεται πως όσο πιο πολύ το αγκαλιάζουμε τόσο περισσότερο αναπτύσσεται ο εγκέφαλός του!

Αυτό διαπίστωσαν επιστήμονες από το Νοσοκομείο Παίδων του Οχάιο στις ΗΠΑ, ύστερα από έρευνα με τη συμμετοχή 125 βρεφών, από τα οποία κάποια είχαν γεννηθεί πρόωρα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο εγκέφαλος των βρεφών στα οποία -για τις ανάγκες της έρευνας- προσφέρθηκαν περισσότερες εκφράσεις στοργής εκ μέρους των γονιών ή του προσωπικού του νοσοκομείου, έδειξε πιο έντονα σημάδια ανταπόκρισης.

Τι αναφέρουν οι επιστήμονες

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτό αποτελεί ένδειξη του ότι κάποιες απλές κινήσεις, όπως να κρατάμε το μωρό έτσι ώστε να έχει επαφή με το δέρμα μας ή να το λικνίζουμε απαλά στα χέρια μας, μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται ο εγκέφαλός του. Παράλληλα, δείτε και 8+1 τροφές που βάζουν σε κίνδυνο το μωράκι σας.

Όπως λέει η επικεφαλής της έρευνας, δρ Nathalie Maitre, η έκφραση στοργής είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Γι’ αυτό πάρτε αγκαλιά τα μωρά σας όσο περισσότερο μπορείτε -και μην ξεχάσετε να κάνετε share αυτή την είδηση, για να μάθουν κι άλλοι πόσο σημαντικό είναι να εκφράζουμε την αγάπη μας στα παιδιά μας.

Όταν αγκαλιάζετε το μωράκι σας περισσότερο γίνεται πιο έξυπνο

5 σημαντικοί λόγοι να πάρετε (άλλη) μια αγκαλιά το παιδί σας τώρα:

  • Τα επίπεδα της ωκυτοκίνης -γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης»- αυξάνονται σημαντικά. Η ορμόνη αυτή μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε τα αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός και η απόρριψη.
  • Ταυτόχρονα, ανεβαίνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης -γνωστή και ως «ορμόνη της ευτυχίας»-, αφού βελτιώνει τη διάθεση και μας κάνει να νιώθουμε χαρά.
  • Ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα. Η αγκαλιά έχει διαπιστωθεί ερευνητικά ότι κινητοποιεί το θύμο αδένα που είναι υπεύθυνος για την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία με τη σειρά τους αποτελούν τη γραμμή άμυνας του οργανισμού ενάντια στα μικρόβια και τους ιούς.
  • Αυξάνεται η αυτοπεποίθηση. Το άγγιγμα και η αγκαλιά των γονιών ήδη από τις πρώτες στιγμές μετά τη γέννηση του μωρού καταγράφεται στον εγκέφαλό του ως συνώνυμο της αγάπης. Αυτή η σύνδεση θα παραμείνει και στην ενήλικη ζωή του. Σχετικές έρευνες έδειξαν ότι τα παιδιά που στερήθηκαν το άγγιγμα στην παιδική ηλικία (επειδή, για παράδειγμα, έζησαν σε ιδρύματα) είχαν λιγότερη αυτοπεποίθηση και περισσότερο στρες όταν μεγάλωσαν.
  • Το μυικό σύστημα χαλαρώνει. Η αγκαλιά απελευθερώνει την ένταση από τους μυς και βοηθάει στην καταπολέμηση του πόνου, καθώς αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος.
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share