Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συμβουλές από τους αρχαίους Έλληνες για να είσαι fit

Θα πάθετε πλάκα με τα άμεσα αποτελέσματα!

24 Φεβρουαρίου 2021 13:50
Συμβουλές από τους αρχαίους Έλληνες για να είσαι fit
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρχαίοι Έλληνες: Όλοι μιλούν για τα σμιλεμένα κορμιά των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, για τη σημασία που είχε το σώμα για τους κατοίκους εκείνης της περιόδου. Τον τελευταίο καιρό κερδίζει συνεχώς πόντους η γυμναστική που βασίζεται στις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι, αλλά και στη διατροφή τους. Παράλληλα δείτε και τι τεχνικές χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες για να έχουν διάρκεια στο σ@ξ.

Γυμνάσου σε μέρος που η θερμοκρασία είναι υψηλή

Οι αρχαίοι Έλληνες γυμνάζονταν σε μέρος όπου η φωτιά έκαιγε δυνατά. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ήξεραν τι κατάφερναν, αλλά η γυμναστική σε ζεστά μέρη αυξάνει τη καύση λίπους και βοηθάει στη γράμμωση.

Μη ξεπερνάς τα όρια σου

Οι Ρωμαίοι δεν επέτρεπαν στους στρατιώτες τους την υπερβολική γυμναστική, γιατί πίστευαν ότι οι συνεχείς τραυματισμοί αποδυναμώνουν το κορμί μας τελικά.

Οι υδατάνθρακες δεν σε βοηθάνε

Με υδατάνθρακες τρέφονταν οι σκλάβοι και οι μονομάχοι που ξέρετε τι κατάληξη είχαν. Αντίθετα οι στρατιώτες στην Ρώμη και στην αρχαία Ελλάδα τρέφονταν με κρέας και φρούτα.

Συμβουλές από τους αρχαίους Έλληνες για να είσαι fit

Το τρέξιμο με εμπόδια έχει θεαματικά αποτελέσματα

Ξεχάστε τον διάδρομο και την ωραία ίσια διαδρομή με την υπέροχη θέα. Οι αρχαίοι Έλληνες έτρεχαν στην άμμο ή στις πλαγιές βουνών για καλύτερο αποτέλεσμα.

Ασχολήσου με την αναπνοή σου

Μπορεί στις ταινίες να τους βλέπεις με τεράστια κορμιά και μύες, αλλά οι αρχαίοι Έλληνες δεν ξεχνούσαν να ασχολούνται με την αναπνοή τους. Για αυτό και ανάμεσα στα διαλλείματα από την γυμναστική έκαναν ασκήσεις αναπνοών.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share