Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ανακριβές δημοσίευμα περί θεραπείας του καρκίνου!

Δώστε προσοχή!

18 Φεβρουαρίου 2021 10:13
Ανακριβές δημοσίευμα περί θεραπείας του καρκίνου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα δημοσίευμα εντελώς ψευδές και ανακριβές έκανε τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες όπου ανέφερε ότι ο David Hibbitt από το Staffordshire, γιάτρεψε το καρκίνο του χρησιμοποιώντας έλαιο κάνναβης. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει! Ποια είναι η αλήθεια; Πως ο David Hibbitt διαγνώστηκε ξανά με καρκίνο ένα χρόνο αργότερα ο οποίος έκανε μετάσταση στους πνεύμονες και τον εγκέφαλό του, με αποτέλεσμα να αποβιώσει.

Τι ισχύει

Πηγή των ελληνικών άρθρων είναι δημοσίευμα της Daily Mail, με ημερομηνία 17 Απριλίου 2015, στο οποίο, ο David Hibbitt ισχυριζόταν πως μπόρεσε να θεραπεύσει το καρκίνο του παχέος εντέρου από τον οποίο έπασχε και είχε διαγνωστεί το 2012, χρησιμοποιώντας έλαιο κάνναβης, ενώ είχε ήδη υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες και χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί του έδιναν προσδόκιμο ζωής 18 μήνες με 5 χρόνια.

Ωστόσο, σε νεότερο δημοσίευμα της Daily Mail, με ημερομηνία 24 Ιουνίου 2016, έγινε γνωστό πως ο David Hibbitt διαγνώστηκε ξανά με καρκίνο που έκανε μετάσταση στους πνεύμονες και τον εγκέφαλό του, με αποτέλεσμα να αποβιώσει. [πηγή]

Σύμφωνα με το Cancer Research UK, μέχρι στιγμής έχουν δημοσιευτεί εκατοντάδες επιστημονικές μελέτες οι οποίες εξέτασαν τα κανναβινοειδή και και την επίδρασή τους ως φαρμακευτικούς ή επικουρικούς αναλγητικούς παράγοντες για διάφορες μορφές καρκίνου. Αυτές οι μελέτες ωστόσο δεν βρήκαν αρκετά ισχυρά επιστημονικά στοιχεία για να αποδείξουν ότι τα κανναβινοειδή μπορούν να αντιμετωπίσουν ή να θεραπεύσουν οποιαδήποτε μορφή καρκίνου.

Οι ισχυρισμοί ότι υπάρχει ισχυρή «απόδειξη» ότι η κάνναβη ή τα κανναβινοειδή μπορούν να θεραπεύσουν τον καρκίνο είναι κατ’ ελάχιστον παραπλανητική.

Τέλος, είναι σημαντικό να γίνει σαφές πως η προσωρινή υποχώρηση συμπτωμάτων (remission) ή και σμίκρυνση όγκου δεν συνεπάγεται θεραπεία. Όπως αναφέρει και ο επίσημος φορέας “National Cancer Institute”, όταν λέμε “θεραπεία καρκίνου” εννοούμε πως δεν υπάρχει πλέον κανένα ίχνος του όγκου και πως ο καρκίνος δεν θα επιστρέψει.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share