Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μπορεί να μην καταλαβαίνετε τι βλέπετε στην φωτογραφία αλλά πρέπει να το κάνετε - Σώσει ζωές! (Video)

Δώστε μεγάλη προσοχή!

13 Φεβρουαρίου 2021 09:10
Μπορεί να μην καταλαβαίνετε τι βλέπετε στην φωτογραφία αλλά πρέπει να το κάνετε - Σώσει ζωές! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καρκίνος: Το μελάνωμα είναι καρκίνος του δέρματος που μπορεί να προκύψει όταν ελιές αλλάζουν σε σχήμα ή εμφάνιση ή όταν δημιουργούνται καινούργιες. Έτσι, το να γνωρίζουμε και να τις εξετάζουμε τακτικά είναι πολύ σημαντικό για την πρόληψη ενός μελανώματος.

Έχει φτιαχτεί γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο ένα ακρώνυμο (ABCDE) που συνοψίζει όλους τους τύπους ελιών και τα χαρακτηριστικά τους που θα πρέπει να προσέχουμε. Εάν δείτε πως κάτι δεν πάει καλά, συμβουλευτείτε άμεσα τον γιατρό σας. Παράλληλα δείτε και 10 πρώιμα σημάδια του όγκου στον εγκέφαλο που κανένας ενήλικας δεν πρέπει να αγνοήσει

  • A βγαίνει από το Ασύμμετρο όσον αφορά το σχήμα τους (εάν δεν είναι κυκλικό, αυτό μπορεί να δείχνει μελάνωμα)
  • B βγαίνει από το Borders (Άκρο) και έχει να κάνει με το αν υπάρχουν εμφανή άκρα ή όχι.
  • C βγαίνει από το Color (Χρώμα). Εάν δείτε διαφορετικές αποχρώσεις στην ίδια περιοχή.
  • D βγαίνει από το Διάσταση. Είναι σημαντικό να ελέγχετε εάν οι ελιές σας μεγαλώνουν και γίνονται πιο έντονες και το εάν είναι μεγαλύτερες σε πλάτος από 6 χιλιοστά.
  • E βγαίνει από το Εξέλιξη: εάν μια ελιά συνεχίζει να αλλάζει διαστάσεις και χρώμα και εάν φαίνεται ασύμμετρη και χωρίς άκρα, τότε πρέπει να πάτε άμεσα σε γιατρό.

Είναι σημαντικό να έχετε επίγνωση. Γι’ αυτό δημιουργήθηκε και αυτή η διαφήμιση από μία φαρμακευτική εταιρία, για να αποτραπούν μελανώματα. Δεν είναι μόνο χρήσιμη, αλλά και πολύ χαριτωμένη

Δεν γίνεται να μην λιώσετε με αυτές τις δύο:

Ένα μελάνωμα είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί στα αρχικά του στάδια. Ειδικά τώρα, με το καλοκαίρι εν όψη, το δέρμα μας χρειάζεται προστασία και φροντίδα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχουμε την κατάλληλη γνώση.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας και μην ξεχνάτε να παρατηρείτε συχνά τις ελιές σας. Το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share