Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022

Για έναν ολόκληρο χρόνο έτρωγε μια πίτσα γίγας κάθε μέρα - Δεν φαντάζεστε τι έπαθε!

Θα πάθετε κυριολεκτικά πλάκα!

5 Φεβρουαρίου 2021 14:41
Για έναν ολόκληρο χρόνο έτρωγε μια πίτσα γίγας κάθε μέρα - Δεν φαντάζεστε τι έπαθε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πίτσα: Όταν ο Brian Northrup έβαλε ως στόχο να τρώει καθημερινά μια ολόκληρη πίτσα για ένα χρόνο, είχε ένα καλό προαίσθημα ότι θα εξελισσόταν καλά. Και τα κατάφερε! Όταν ο Brian έφαγε την τελευταία του πίτσα, έπειτα από 367 μέρες, ζύγιζε 3 κιλά λιγότερο, από τη μέρα που ξεκίνησε. Άλλωστε οι ειδικοί το λένε πως αν θέλετε να χάσετε εύκολα τα περιττά κιλά, φάτε μπόλικη πίτσα.

Ξέρουμε, δεν είναι δίκαιο! Πως αυτός ο τύπος έτρωγε καθημερινά πίτσα για ένα χρόνο και δεν πήρε βάρος, αλλά έχασε και μερικά κιλά; Με γυμναστική φυσικά. Ο Brian είναι ένα δραστήριο άτομο και λέει ότι αντιμετωπίζει τη γυμναστική με διαφορετικό τρόπο από ότι οι υπόλοιποι.

Έτρωγε πίτσα για ένα χρόνο και έχασε πολλά κιλά

Αντί για γυμναστική ξεκίνησε την πίτσα

Αντί να βλέπει τη γυμναστική ως είδος τιμωρίας, όπως κάνουν οι περισσότεροι, ο ίδιος αναφέρει ότι την αντιμετωπίζει την κατανάλωση φαγητού για καλύτερη προπόνηση. Αυτός ο τρόπος αντίληψης τον βοήθησε να τρέχει 10 μίλια την ημέρα, όταν προηγουμένως δεν είχε καθόλου αντοχές.

Όχι μόνο ένα χρόνο μετά ζυγίζει λιγότερο, αλλά ο Brian δηλώνει ότι στο τέλος του διατροφικού πειράματος, έχει καλύτερη αντοχή, ταχύτητα και καρδιαγγειακή αντοχή.

«Επίσης δεν έχω αρρωστήσει ούτε μία μέρα από την εμπειρία, ούτε έχω τραυματιστεί,» γράφει στη τελευταία του δημοσίευση. Γι’ αυτό λοιπόν αν είστε λάτρεις της πίτσας και θέλετε να χάσετε βάρος, συνεχίστε να την τρώτε. Αλλά συνδυάστε την με άσκηση για να κάψετε τις θερμίδες.

Έτρωγε πίτσα για έναν ολόκληρο χρόνο και είδε τρομερά αποτελέσματα

Περπάτημα: Πόσο χρειάζεται για να χάσετε 1 κιλό

Περπάτημα: Ανάλογα με το πόσο συχνά περπατάτε, μπορείτε να καταφέρετε να χάσετε εύκολα ακόμα και μισό κιλό ανά εβδομάδα ή περισσότερο. Σκεφτείτε το, σε λιγότερο από πέντε μήνες, μπορείτε να είστε 10 κιλά ελαφρύτεροι χωρίς να ξοδέψετε ώρες στο γυμναστήριο και χωρίς να κάνετε κάποια εξαντλητική δίαιτα.

Με το περπάτημα, ταυτόχρονα με την απώλεια των περιττών κιλών θα τονώσετε τους μυς σας και θα βελτιώσετε την καρδιαγγειακή υγείας σας. Ο αριθμός των θερμίδων που μπορείτε να κάψετε με το περπάτημα καθορίζεται από το αρχικό σας σωματικό βάρος και τον ρυθμό με τον οποίο θα περπατάτε. Κατά μέσο όρο, αν διατηρήσετε μια ταχύτητα βαδίσματος στα 6,4 χλμ/ώρα μπορείτε να κάψετε περίπου 400 θερμίδες ανά ώρα!

Δεν χρειάζεται απαραιτήτως να διατηρείτε διαρκώς αυτόν το ρυθμό. Για παράδειγμα, αν πάρετε απόφαση να διανύετε 5 χλμ παραπάνω κάθε ημέρα, τότε θα καίτε επιπλέον 300 θερμίδες την ημέρα. Μπορείτε να περπατήσετε ακόμα μικρότερη απόσταση από εκείνη και να το συνδυάσετε με το καθημερινό σας πρόγραμμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύγχρονες εφαρμογές για τα smartphones και να έχετε ένα δικό σας “βηματόμετρο” που θα σας βοηθήσει να κάψετε επιπλέον θερμίδες, καθώς θα μετράτε εύκολα το πόσα βήματα κάνετε. Παράλληλα μάθετε γιατί το περπάτημα σώζει ζωές.

Περπάτημα: Πόση ώρα χρειάζεται για να χάσετε ένα κιλό

Περάπατημα: Πόσα βήματα πρέπει να κάνετε για να χάνετε 0,5 κιλά/εβδομάδα

Για να χάσει βάρος ο μέσος άνθρωπος πρέπει να κάνει περίπου 2.000 βήματα σε κάθε 1,6 χλμ που βαδίζει. Σε αυτή την απόσταση θα κάψετε περίπου 100 θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι το βηματόμετρο θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τα βήματά σας, το πόσα χιλιόμετρα διανύετε κάθε μέρα και πόσες θερμίδες καίτε. Θα σας βοηθήσει, επίσης, αν δεν έχετε χρόνο για άσκηση, αφού μπορείτε απλά να προσθέσετε βήματα στην καθημερινή σας ρουτίνα.

  • 1,5 χλμ = 2.000 βήματα και 100 θερμίδες που καίγονται
  • 0,5 κιλά = 3.500 θερμίδες
  • Απώλεια βάρους 0,5 κιλών την εβδομάδα = 500 θερμίδες ανά ημέρα
  • Για να χάσετε λοιπόν 0,5 κιλό ανά εβδομάδα, θα πρέπει να προσθέσετε 10.000 βήματα στην ημέρα σας.

Πώς να χάσετε ένα κιλό με το περπάτημα

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share