Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

Προσοχή: Να γιατί πρέπει να καλύψετε την κάμερα του υπολογιστή σας

Δώστε μεγάλη προσοχή γιατί μπορεί να κινδυνεύετε

4 Φεβρουαρίου 2021 15:22
Προσοχή: Να γιατί πρέπει να καλύψετε την κάμερα του υπολογιστή σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάμερα: Ο ίδιος ο διευθυντής του FBI προειδοποιεί τους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι κάμερες που είναι συνδεδεμένες είτε με τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή είτε με το laptop σας, αποτελούν ένα αδύναμο κρίκο στην ασφάλειά του.

Δίνουν τη δυνατότητα σε χάκερς και κακόβουλα λογισμικά να τις ενεργοποιούν χωρίς να χρειάζεται η άδεια του χρήστη τους και έτσι να παρακολουθούν όλα όσα συμβαίνουν στο οπτικό πεδίο που αυτές καλύπτουν. Ακόμα και ο Τζέιμς Κόμεΐ, διευθυντής του FBI, συμβουλεύει τους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών να καλύπτουν τις κάμερες αλλά και τα μικρόφωνά τους.

Τρανταχτό παράδειγμα, ο ίδιος ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδρυτής του facebook, ο οποίος, πριν από λίγο καιρό, είχε φωτογραφηθεί μπροστά στο laptop του, στο οποίο φαίνεται να έχει καλύψει τόσο την κάμερα όσο και το μικρόφωνό του.

Το μέτρο αυτό είναι «απολύτως λογικό», σύμφωνα με τον Κόμεΐ, ο οποίος τονίζει ότι «καλύπτουμε τις κάμερες σε όλα τα κυβερνητικά γραφεία. Οι πολίτες θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο». Παράλληλα, κάμερα ασφαλείας καταγράφει μια σκιά, αυτό που συμβαίνει λίγο μετά είναι σοκαριστικό.

Γιατί πρέπει να καλύπτετε την κάμερα του υπολογιστή σας

Οι χάκερ μπορούν να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν όλα όσα συμβαίνουν

«Αν και χρησιμότατο εργαλείο στα laptop, οι κάμερες είναι επίσης και ένας από τους πιο πολύτιμους στόχους για έναν χάκερ», προσθέτει. «Μόλις καταφέρουν να την ελέγξουν, οι χάκερ μπορούν να παρακολουθήσουν αλλά και να καταγράψουν όλα όσα συμβαίνουν, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που θα αποσπάσουν για να εκβιάσουν τα θύματά τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλα συστήματα ασφαλείας ή και χειρότερα», επισημαίνει ο Κόμεΐ.

Πλέον, πολλές είναι οι εταιρείες ασφαλείας που παράγουν και διαθέτουν στην αγορά ειδικά gadgets για την κάλυψη των καμερών σε φορητές και σταθερές συσκευές. Τους τελευταίους μήνες, αρκετές είναι οι εταιρείες ασφαλείας που έχουν ξεκινήσει την παραγωγή και πώληση ειδικών γκάτζετ για την κάλυψη των καμερών σε φορητές και σταθερές συσκευές.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share