Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το γνώριζες; Σε τι χρησιμεύει τελικά η μικρή τρυπούλα στο καπάκι του καφέ;

Απίστευτο!

13 Ιανουαρίου 2021 15:56
Το γνώριζες; Σε τι χρησιμεύει τελικά η μικρή τρυπούλα στο καπάκι του καφέ;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε τι σημαίνει αυτή η μικρή τρυπούλα που βρίσκεται σε κάθε καπάκι μιας συσκευασίας takeaway καφέ. Η τρυπούλα αυτή, βοηθά στο να φύγει ο ατμός μέσα από τον καφέ και έτσι να μειωθεί η πιθανότητα να καείς την ώρα που τον καταναλώνεις!

Παράλληλα δείτε τι θα συμβεί αν προσθέσετε λίγο αλάτι μέσα στον καφέ σας! Δεν πάει το μυαλό σας!

Που χρησιμεύει η τρυπούλα στο καπάκι του καφέ

Καφές: Πέντε σημαντικά οφέλη για την υγεία

Καφές: Μία κούπα καφέ προσφέρει τόνωση και ενέργεια, ενώ παράλληλα μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Αρκετές έρευνες τονίζουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το δημοφιλές ρόφημα, από τη μείωση κινδύνου εμφάνισης διαβήτη μέχρι την απώλεια βάρους.

Παράλληλα διαβάστε στο Athensmagazine.gr τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν πίνουμε κάθε μέρα καφέ και σίγουρα θα πάθετε σοκ!

Καφές: Ακολουθούν μερικοί ακόμα λόγοι για να το καταναλώνετε καθημερινά

Επιδράσεις του καφέ στον καρκίνο του ήπατος

Στην Ιαπωνία, η καθημερινή κατανάλωση καφέ έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος, σύμφωνα με μία μελέτη. Σε άλλη μελέτη, διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση δύο έως τριών φλιτζανιών την ημέρα μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος κατά 38%.

Τα οφέλη του καφέ στην υγεία μας

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κάθε επιπλέον φλιτζάνι καφέ την ημέρα είχε ως αποτέλεσμα 7% μείωση του κινδύνου διαβήτη 2. Η υψηλή πρόσληψη καφέ φαίνεται να έχει προστατευτική επίδραση στη συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά πρέπει να γίνουν περαιτέρω μελέτες.

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης Πάρκινσον

Μία μελέτη που δημοσιεύτηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η κατανάλωση τριών φλιτζανιών καφέ ημερησίως θα μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Πάρκινσον κατά 29%. Παρόλα αυτά, ποσότητες μεγαλύτερες από τρία φλιτζάνια δεν φαίνεται να έχουν επιπλέον πλεονεκτήματα για την υγεία.

Απώλεια βάρους

Θέλετε να χάσετε βάρος; Ο καφές μπορεί να βοηθήσει - Η καφεΐνη μπορεί να συμβάλλει στην καύση του λίπους και έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τον μεταβολικό ρυθμό.

Τα οφέλη του καφέ

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share