Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Αν έχεις αυτό το κέρμα των 2 ευρώ, αξίζει 80.000!

Φρενίτιδα στο Ebay με τα ελληνικά νομίσματα των 2 ευρώ του 2000

13 Ιανουαρίου 2021 15:43
Απίστευτο: Αν έχεις αυτό το κέρμα των 2 ευρώ, αξίζει 80.000!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να είσαι πλούσιος και να μην το ξέρεις. Φρενίτιδα για τα «μαγικά» ελληνικά νομίσματα των 2 ευρώ, του 2002, με τις δημοπρασίες στο Ebay να εκτοξεύουν την αξία τους πάνω από τα 80.000 ευρώ. Αν λοιπόν έχεις δει στο πορτοφόλι σου το παρακάτω νόμισμα, να ξέρεις πως αξίζει πολλά παραπάνω από 2 ευρώ.

Δες αν έχεις πιάσει το λαχείο. Το εν λόγω κέρμα έχει την εξής ιδιαιτερότητα σύμφωνα με την περιγραφή του κατόχου του. «Το χαμηλότερο μικρό αστέρι του ευρώ περιέχει το γράμμα “S”. Επιπλέον, ο αριθμός 2 δεν είναι κεντραρισμένος».

Στο κέρμα των 2 ευρώ απεικονίζεται σκηνή από ψηφιδωτό που βρέθηκε στη Σπάρτη (3ος αι. μ.Χ.) και αναπαριστά την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία, μεταμορφωμένο σε ταύρο. Η Ευρώπη είναι μια μορφή της ελληνικής μυθολογίας από την οποία πήρε το όνομά της η Ήπειρός μας. Παράλληλα ένας άνδρας πριν μπει στο αεροπλάνο πέταξε κέρματα στον κινητήρα - Ο λόγος θα σας αφήσει άφωνους

Ξέρετε από τι φτιάχνεται το 2ευρώ; Θα πάθετε πλάκα όταν το δείτε...

Εσείς ξέρετε πώς φτιάχνεται το νόμισμα των 2 ευρώ; Σίγουρα δεν πάει το μυαλό σας. Μόλις μάθαμε ότι τα χαρτονομίσματα δεν έχουν καμία σχέση με χαρτί και πάθαμε ένα πρώτο σοκ. Για αυτό και δεν μείναμε άπραγοι συνεχίζοντας να αναζητούμε τι συμβαίνει με το... χρώμα του χρήματος.

Αυτή τη φορά λοιπόν, βρήκαμε πώς φτιάχνεται το αγαπημένο μας 2ευρω και στο παρουσιάζουμε! Η αρχή γίνεται από μία μάντρα ανακυκλώσιμων υλικών όπου συλλέγεται μέταλλο... το οποίο στη συνέχεια μεταφέρεται σε ειδικές εγκαταστάσεις.

Εκεί λιώνει το υλικό και ακολουθούν διάφορα στάδια της επεξεργασίας του. Τα πρωταρχικά υλικά, η μεταφορά τους και η επεξεργασία των μετάλλων για να δημιουργηθούν τα χιλιάδες εκατομμύρια νομίσματα αξίας 2 ευρώ απασχόλησαν μέχρι και το κανάλι του National Geographic και στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις αναλυτικά όλη τη διαδικασία:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share