Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Από την απόλυτη ευτυχία στην απόλυτη τραγωδία: Γυναίκα έχασε τα τρίδυμά της και το σύζυγό της μέσα σε δέκα χρόνια

Τραγική ιστορία

13 Ιανουαρίου 2021 15:21
Από την απόλυτη ευτυχία στην απόλυτη τραγωδία: Γυναίκα έχασε τα τρίδυμά της και το σύζυγό της μέσα σε δέκα χρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν η γυναίκα ανακάλυψε ότι περίμενε τρίδυμα, εκείνη και ο άνδρας της Ash ένιωθαν ότι ήταν «οι πιο τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο». Αλλά όταν η κυρία Smith πήγε να γεννήσει, στις 21 εβδομάδες της κύησης, ο κόσμος τους “ήρθε τούμπα” και μέσα σε 81 ημέρες το ζευγάρι από το Σίδνεϊ έχασε τραγικά τα τρία μωράκια του.

Παρά το γεγονός ότι βυθίστηκαν στη θλίψη, προσπάθησαν ξανά να κάνουν παιδιά πριν τους δοθεί ένα άλλο χτύπημα: ο Ash διαγνώστηκε με ανίατο καρκίνο του εγκεφάλου και απεβίωσε επτά χρόνια αργότερα. Μιλώντας στη FEMAIL, η κ. Smith μοιράστηκε την ιστορία της απώλειάς της και τον τρόπο με τον οποίο βρήκε τη δύναμή της μέσα από την απίστευτη τραγωδία της.

“Το να έχω τρεις καρδιές να χτυπούν μέσα μου ένιωσα πως αυτό το μεγαλύτερο θαύμα και σκέφτηκα ότι είμαστε ευλογημένοι,” είπε στην FEMAIL. Το ζευγάρι άρχισε να προετοιμάζεται για τη μεγάλη του οικογένεια και αγόρασε ένα καινούργιο αυτοκίνητο που να χωράει τρία παιδικά καθίσματα. Παράλληλα δείτε και μια 33χρονη μητέρα, η οποία έβαλε κρυφή κάμερα την ώρα που το μωράκι της κοιμόταν .

Μητέρα έγκυος

Μητέρα θυλάζει το μωράκι της

Ο γιατρός της είπε ότι όλα τα μωρά θα πεθάνουν

“Καταλάβαμε ότι θα γεννιόντουσαν νωρίς και πως θα έμεναν στο νοσοκομείο – ήμασταν ενήμεροι ότι θα έπρεπε να περιμένουμε για να τους κρατήσουμε στην αγκαλιά μας.” Στις μόλις 21 εβδομάδες της εγκυμοσύνης της, η κυρία Smith αισθάνθηκε πως έσπασαν τα νερά της ενώ ήταν στο σούπερ μάρκετ.

“Πήγα κατευθείαν στο νοσοκομείο, όπου ένας γιατρός μου είπε: “Τα νερά σου έχουν σπάσει, πιθανότατα να γεννήσεις μέσα σε 24 ώρες και όλα τα μωρά σου να πεθάνουν.” Πέντε ημέρες αργότερα, η κ. Smith γέννησε πρώτα τον Henry, ο οποίος ζύγιζε μόλις 450 γραμμάρια. “Το μικρό του χέρι πίεζε στο δάχτυλό μου και περάσαμε μια πολύ ωραία ώρα μαζί πριν πεθάνει.”

Στις 24 εβδομάδες ακριβώς τα νερά μου έσπασαν ξανά. Ο Jasper και ο Evan γεννήθηκαν μέσω καισαρικής.” “Ήμασταν γεμάτοι ελπίδες για τον Jasper και τον Evan όταν γεννήθηκαν – τους δόθηκε 50% πιθανότητα επιβίωσης. Πίστευα πραγματικά ότι θα τα κατάφερναν.”

Παρά το γεγονός ότι ζύγιζαν μόνο 620 και 760 γραμμάρια, ο Evan και ο Jasper τα πήγαιναν καλά στην αρχή στην νεογνική φροντίδα – πριν ο Evan υποστεί μια θανατηφόρα αιμορραγία στον εγκέφαλο σε ηλικία μόλις 10 ημερών.

Μητέρα με το μωράκι της στην θερμοκοιτίδα

“Την πρώτη φορά που τον κράτησα ήταν όταν οι γιατροί αφαίρεσαν τη μηχανική υποστήριξη και πέθανε στην αγκαλιά μου. Η καρδιά μου ράγισε εκείνη την ημέρα.” Ο Jasper ανέπτυξε χρόνια πνευμονική νόσο που του προκάλεσε προβλήματα στο αναπνευστικό του σύστημα και πέθανε μετά από 58 ημέρες.

“Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μέρα που άνοιξε για πρώτη φορά τα μάτια του για να θηλάσει.” “Είμαι τόσο ευγνώμων που είχαμε 58 ημέρες για να γνωρίσουμε τον Jasper, κάτι που δεν είχαμε την τύχη να κάνουμε με τον Henry και τον Evan.”

Η κ. Smith και ο σύζυγός μάζεψαν χρήματα και ίδρυσαν ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, το « Running for Premature Babies Foundation», το οποίο εμπνέει τους ανθρώπους να τρέχουν μαραθώνιους για να βοηθήσουν την έρευνα, τη φροντίδα και τη διάσωση πρόωρων νεογνών.

“Με βοήθησε το να έχω κάτι θετικό στο μυαλό μου στο να απαλύνω τον πόνο μου,” είπε η κ. Smith. “Η απώλεια ενός μωρού μπορεί να είναι απίστευτη μοναξιά καθώς οι άνθρωποι γύρω μας, συχνά δεν ξέρουν πώς να ανταποκριθούν σε μια τέτοια τραγωδία – μπορεί να αισθάνονται άβολα να μιλήσουν για το μωρό που χάθηκε…”

“Η ίδρυση ενός ιδρύματος στη μνήμη των αγοριών μου με βοήθησε πολύ.” “Γνωρίζοντας ότι η συλλογή χρημάτων θα βοηθήσει άλλα πρόωρα βρέφη να ζήσουν, μου έδωσε μεγάλη ανακούφιση.”

Μωράκι στην θερμοκοιτίδα

Αγαπώ τα αγόρια μου σήμερα τόσο πολύ όπως και την ημέρα που πέθαναν

Είκοσι μήνες μετά το θάνατο του Jasper, η κ. Smith και ο σύζυγός της καλωσόρισαν τον γιο τους Owen, ο οποίος έφερε «πολύ φως» στη ζωή τους. “Χαιρόμουν πολύ που είχα τον Owen στην αγκαλιά μου… ο ήχος του κλάματός του ήταν μουσική στα αυτιά μου, καθώς τα τρίδυμά μου ήταν πάρα πολύ άρρωστα για να κλάψουν.”

Αλλά όταν ο Owen ήταν έξι μηνών, ο σύζυγος της κας Smith, διαγνώστηκε με κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο και είχε ένα χρόνο ζωής. Το ζευγάρι αντιμετώπισε την ασθένεια του και άρχισε την εξωσωματική γονιμοποίηση για να κάνει άλλο ένα παιδί.

Το ζευγάρι ήταν πολύ χαρούμενο όταν γεννήθηκε ο γιος τους Harvey. Ωστόσο, πέντε χρόνια μετά την αρχική διάγνωσή του, ο καρκίνος του Ash προχώρησε πιο επιθετικά και μετά από δώδεκα μήνες τελικά υπέκυψε στην ασθένειά του, τον Φεβρουάριο του 2016.

“Ο Ash ήταν ο καλύτερος φίλος μου και ο σύζυγός μου. Ήταν ένας εκπληκτικός άνθρωπος… μου δίδαξε να μην εγκαταλείπω ποτέ τους αγώνες μου.” Ακριβώς τρεις μήνες μετά το θάνατο του Ash, η κ. Smith και 520 δρομείς έτρεξαν στον μαραθώνιο του Σίδνεϊ, μαζεύοντας για το ίδρυμα “Running for Premature Babies” 2,5 εκατομμύρια δολάρια!

Νεογέννητο μωράκι στην θερμοκοιτίδα

Μέχρι σήμερα, οι γιατροί εκτιμούν ότι αυτό το ταμείο έχει ωφελήσει περισσότερα από 4.500 πρόωρα βρέφη. “Αυτός ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστός, καθώς δεν ήταν μόνο για τον Henry, τον Jasper και τον Evan, αλλά και προς τιμήν του Ash. Έτρεξα σε αυτόν τον αγώνα γρηγορότερα από ποτέ πριν και ένιωσα πως ο Ash ήταν δίπλα μου σε κάθε βήμα.”

Η κ. Smith, η οποία είναι σήμερα 48 ετών, έχει γράψει ένα βιβλίο στη μνήμη των γιων και του συζύγου της, και όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του πήγαν στο Ίδρυμα “Running for Premature Babies”. “Δώδεκα χρόνια τώρα καταλαβαίνω ότι ο χρόνος επουλώνει πληγές, αλλά δεν κάνει τίποτα για να μειώσει τη δύναμη που έχει μια μάνα για τα παιδιά της. Αγαπώ τα αγόρια μου σήμερα τόσο πολύ όπως και την ημέρα που πέθαναν.”

Μπαμπάς με τα παιδιά του

Μπαμπάς τρέχει για τα παιδιά του

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share