Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ύπνος: Τι συμβαίνει όταν «πέφτουμε από ψηλά»; Δείτε γιατί τιναζόμαστε όταν κοιμόμαστε

Τι πρέπει να προσέξετε για να κοιμάστε σαν πουλάκι!

13 Ιανουαρίου 2021 11:56
Ύπνος: Τι συμβαίνει όταν «πέφτουμε από ψηλά»; Δείτε γιατί τιναζόμαστε όταν κοιμόμαστε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ύπνος: Υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία στη μελέτη σχετικά με το τράνταγμα του ύπνου, ένα φαινόμενο επίσης γνωστό ως υπναγωγικός σπασμός. Το υπναγωγικό στάδιο είναι μία κατάσταση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. Ο υπναγωγικός σπασμός είναι όταν ξυπνάτε απότομα από τις δικές σας συσπάσεις ή ακούσιες μυϊκές συσπάσεις, αμέσως μόλις κοιμηθείτε.

Συχνά, οι κινήσεις συνδέονται με μία εικόνα, φωτεινές λάμψεις, ή δυνατούς θορύβους, η ένταση των οποίων αναγκάζει το άτομο να ξυπνήσει. Μερικοί άνθρωποι ενώ έχουν ξυπνήσει, δεν θυμούνται καν την αίσθηση κι ενημερώνονται για τις κινήσεις τους από ένα μάρτυρα. Μερικές ιστοσελίδες το επισημαίνουν ως πιθανό δαιμονικό πρόβλημα, αλλά οι υπναγωγικοί σπασμοί είναι συνηθισμένα γεγονότα.

Σύμφωνα με το Live Science, μερικές μελέτες υποστηρίζουν ότι το 60 με 70 τοις εκατό των ανθρώπων το έχουν ζήσει. Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε ποιοι παράγοντες οφείλονται για αυτά τα τραντάγματα και πώς προλαμβάνονται. Παράλληλα δείτε και τι θα συμβεί αν κοιμηθείτε χωρίς μαξιλάρι.

Εδώ είναι η πρώτη περίπτωση

Πηγαίνετε στο κρεβατάκι σας, ξαπλώνετε κάτω απ’ τα σκεπάσματα και πέφτετε σε βαθύ ύπνο. Όλα είναι μια χαρά.

Ύπνος και φώτα

Μερικά λεπτά αργότερα, ξυπνάτε

Δεν ξέρετε πόση ώρα έχει περάσει, αλλά δεν πρέπει να είναι και πολλή, και ξαφνικά ξυπνάτε. Αυτό λέγεται υπναγωγικός σπασμός.

Ξύπνημα

Μερικές φορές ο υπναγωγικός σπασμός συνδέεται με μία εικόνα

Μία από τις πιο συνηθισμένες εικόνες κατά τα πρώτα στάδια του ύπνου είναι να βλέπετε ότι πέφτετε.

Ύπνος, νιώθεις πώς πέφτεις

Νιώθετε ότι πέφτετε και ξαφνικά ξυπνάτε

Νιώθετε ότι το πέσιμο δεν σταματά ποτέ, αλλά ξυπνάτε την κατάλληλη στιγμή. Και είναι μία τεράστια ανακούφιση.

Αυτός είναι ο Δρ. Carl Bazil

Ο Δρ. Bazil είναι ο διευθυντής του Κέντρου Διαταραχών Ύπνου της Νέας Υόρκης. Είχε αναφέρει στο New York Magazine ότι η ένταση διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Αυτός είναι ο Δρ. Carl Bazil

Ο υπναγωγικός σπασμός επηρεάζει τους ανθρώπους διαφορετικά

Παρόλο που ο υπναγωγικός σπασμός είναι μία γνωστή εμπειρία, δεν ξυπνάνε όλοι οι άνθρωποι μετά τις σπασμωδικές αισθήσεις και το μαθαίνουν αργότερα από τους άλλους. Το κακό είναι ότι, μερικές φορές ξυπνάμε κάποιο μέλος της οικογένειας ή το σύντροφό μας. Σας θυμίζει κάτι;

Μερικές θεωρίες επισημαίνουν σατανικά πνεύματα

Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες που αναφέρονται σε σατανικά πνεύματα, ένα δαίμονα να προσπαθεί να μας τραβήξει την ψυχή. Υπάρχουν πιο τεκμηριωμένες εξηγήσεις, οπότε μην τα πιστεύετε αυτά.

Ύπνος: Σατανικά πνεύματα

Ο υπναγωγικός σπασμός μπορεί να ενταθεί από την υπερβολική καφεΐνη

Ξέρουμε ότι αγαπάτε τον καφέ, αλλά αν υποφέρετε συχνά από υπναγωγικούς σπασμούς, τότε προσπαθήστε να τον ελαττώσετε, ειδικά τις βραδινές ώρες, προτείνει ο Δρ. Bazil.

Ύπνος και καφές

Μία άλλη αιτία είναι τα διεγερτικά φάρμακα

Τα διεγερτικά φάρμακα όπως το Adderall και το Ritalin θα σας κάνουν περισσότερο ευαίσθητους.

Ο καπνός του τσιγάρου είναι επίσης ένας από τους ένοχους

Μαζί με την καφεΐνη και τα διεγερτικά χάπια, ο καπνός είναι ένας από τους κύριους παράγοντες.

Ύπνος και τσιγάρο

Γενικά, προσπαθήστε να κοιμηθείτε περισσότερο

Μπορεί να παρατηρήσατε ότι αυτό συμβαίνει όταν αισθανόμαστε υπερβολικά κουρασμένοι. Προσπαθήστε να μην κουράζετε τον οργανισμό σας τόσο πολύ. Οτιδήποτε οδηγεί σε στέρηση ύπνου, μπορεί να προκαλέσει υπναγωγικούς σπασμούς.

Προσπαθήστε να κοιμηθείτε περισσότερο

Αυτή τι στιγμή, ο υπναγωγικός σπασμός θεωρείτε σαν λόξυγγας

“Είναι σχεδόν ασήμαντο, γι’ αυτό δεν υπάρχει μεγάλο υλικό σε πηγές εκεί έξω” , είπε ο γιατρός στην ίδια συνέντευξη. Λόγω του ότι είναι σχεδόν αβλαβές, λίγοι ερευνητές έχουν θίξει βαθιά το θέμα.

Από εδώ και πέρα, αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι αυτά είναι συχνά περιστατικά και ότι μπορείτε να κάνετε διάφορα πράγματα, εκτός φυσικά του εξορκισμού, για να τα αποφύγετε. Καλό ύπνο!

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share