Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023

Σκιάθος: Έβαλαν ομπρέλα για να μη βρέχεται η ταΐστρα των αδέσποτων

Σε μια πρωτότυπη ιδεά πρόχωρησαν στην Σκιάθο για να βοηθήσουν τα αδέσποτα ζώα από την κακοκαιρία

13 Ιανουαρίου 2021 08:12
Σκιάθος: Έβαλαν ομπρέλα για να μη βρέχεται η ταΐστρα των αδέσποτων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν θες να κάνεις πράγματα για τα ζώα, ακόμα και αν δεν υπάρχουν χρήματα, μπορείς. Και αυτό έρχεται σε απάντηση όσων ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν τα ζώα γιατί δεν έχουν χρήματα. Το θέμα είναι να υπάρχει θέληση. Τα άλλα βρίσκονται.

Ο λόγος για μια υπέροχη φωτογραφία από τη Σκιάθο που είδαμε στη σελίδα του Skiathos Cat Welfare Association και πραγματικά είναι ό,τι πιο όμορφο έχουμε δει αυτές τις μέρες.

Οι ταΐστρες των αδέσποτων συνήθως είναι εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες. Γεμίζουν με νερά όταν βρέχει και το φαγητό καταστρέφεται. Κάποιοι όμως φιλόζωοι με φαντασία και αγάπη σκέφτηκαν κάτι έξυπνο. Να στεριώσουν μια ομπρέλα ώστε να καλύπτει την ταΐστρα για να μην πέφτει μέσα νερό.

Σύμφωνα το Skiathos Cat Welfare Association την… πατέντα αυτή έφτιαξαν οι: Gkogkas Alex και Sarawan Chanloy ❤️????. Παιδιά, μπράβο! Πραγματικά πανέξυπνη ιδέα.

Παράλληλα άλλη μια περίεργη ιστορία κάνει το γύρο του διαδικτύου καθώς ελάφι καταζητείται από την αστυνομία για κάτι το οποίο δεν μπορεί να φανταστεί κανείς.

Έβαλαν ομπρέλα για να μη βρέχεται η ταΐστρα των αδέσποτων στην Σκιάθο

Έκκληση για τα αδέσποτα ζώα στον παγετό - Αφήστε τους έστω και λίγη τροφή

Αδέσποτα ζώα: Πολλά είναι εκείνα τα αδέσποτα ζωάκια τα οποία βρίσκονται εκτεθειμένα αυτές τις ψυχρές ημέρες στον χιονιά και τις συνθήκες παγετού και αντιμετωπίζουν την κακοκαιρία δίχως οποιαδήποτε προστασία.

Εδώ και αρκετές ημέρες οι οργανώσεις και οι εθελοντές απευθύνουν έκκληση σε κόσμο που θέλει και μπορεί να προσφέρει καταφύγιο έστω και προσωρινά σε σκύλους ή γάτες.

Πιο πολύ ευαίσθητα είναι τα κουτάβια, αφού δεν έχουν μεγάλες αντοχές στο κρύο. Παράλληλα δώστε μεγάλη προσοχή και δείτε 10 τροφές που μπορεί να σκοτώσουν έναν σκύλο.

Τι αναφέρει ο Σταύρος Ζαμπέτογλου

«Αυτή την περίοδο που υπάρχει παγετός, πολλά αδέσποτα ζώα ψάχνουν να βρουν καταφύγιο σε χώρους όπου υπάρχει λίγος ήλιος, λίγη προστασία από ανέμους, μακριά από τα χιόνια. Διαπιστώνουμε καθημερινά ότι υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία οι φιλόζωοι ρίχνουν τροφή για τα αδέσποτα ή τη διανέμουν μέσω ημών» αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Σταύρος Ζαμπέτογλου, πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ).

Υπογραμμίζει επίσης ότι υπάρχουν άνθρωποι που διανύουν χιλιόμετρα καθημερινά, για να προσφέρουν τροφή σε αδέσποτα που ζουν σε συγκεκριμένες περιοχές και σε αυτούς -όπως σχολιάζει ο ίδιος- «βγάζει το καπέλο».

Όσον αφορά στην ανάγκη των ζώων αυτών για νερό, σημειώνει ότι και πάλι κάποιοι φιλόζωοι αφήνουν δοχεία με νερό για τα αδέσποτα και φροντίζουν για την αλλαγή του, αν παγώσει. Ωστόσο διευκρινίζει ότι λίγο – πολύ ένα ζώο θα βρει νερό για να πιει, είτε από το χιόνι είτε από ποσότητες νερού που θα λιώσουν και θα συγκεντρωθούν σε κάποιο σημείο.

Από την άλλη μεριά, ο κ. Ζαμπέτογλου υπογραμμίζει πως υπάρχει αγάπη και ενδιαφέρον από φιλόζωους, οι οποίοι είτε αναλαμβάνουν τη φροντίδα αδέσποτων ζώων είτε τα υιοθετούν είτε προσφέρουν μια οικονομική υποστήριξη προκειμένου να συνεχίσει να υφίσταται η ύπαρξη αυτών των πλασμάτων τα οποία κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Αδέσποτος σκύλος

Αδέσποτα ζώα: Ο κ. Ζαμπέτογλου αναφέρεται και στους άλλους ανθρώπους που τα χτυπούν

Εντούτοις, αναφέρεται και σε άλλους ανθρώπους που έχουν αντίθετη άποψη, δεν θέλουν να κυκλοφορούν τα αδέσποτα ανάμεσά τους, τα χτυπούν, τα πυροβολούν ή ρίχνουν φόλες.

«Από τη στιγμή που κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να υιοθετήσει κάποιο ζώο συντροφιάς από τον δρόμο, εκείνο που μπορεί να κάνει είναι να του δώσει λίγη τροφή και να επιδείξει λίγη ανθρωπιά, να μην το κλωτσήσει, να μην το διώξει, να μην του ρίξει φόλα. Μπορεί να υπάρχει σε έναν βαθμό ευαισθητοποίηση του κόσμου, ωστόσο πρέπει να υπάρχει μια γενικότερη κουλτούρα σεβασμού και αγάπης προς τα αδέσποτα», σημειώνει ο ίδιος.

Αναφέρει εξάλλου πως εάν κάποιος μπορεί να προστατέψει ένα ζώο από το κρύο, το αποτέλεσμα εξαρτάται από το φιλότιμό του και την αγάπη του για τα ζώα. Χαρακτηριστική είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, η περίπτωση ενός ανθρώπου ο οποίος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κοντά στο Λευκό Πύργο, έφτιαξε ένα αυτοσχέδιο καφάσι για να προστατέψει έναν σκύλο.

«Μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει κάτι αντίστοιχο, σε κάποιο απόμερο σημείο ενδεχομένως και εφόσον μια τέτοια κατασκευή δεν προσβάλει την καλαισθησία του τοπίου», υπογραμμίζει.

Σε περίπτωση που ένα αδέσποτο βρεθεί χτυπημένο, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στους δήμους οι οποίοι έχουν αναπτύξει κάποιο σύστημα προστασίας των αδέσποτων ζώων, προκειμένου το αδέσποτο ζώο να προστατευτεί, να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα και καταφύγιο και όταν ανακάμψει να γυρίσει πίσω στην περιοχή στην οποία ζει.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share