Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πανζουρλισμός: Δε φαντάζεστε πόσο πωλούνται κέρματα των 100 δραχμών με το αστέρι της Βεργίνας!

Απίστευτη αξία!

9 Ιανουαρίου 2021 13:35
Πανζουρλισμός: Δε φαντάζεστε πόσο πωλούνται κέρματα των 100 δραχμών με το αστέρι της Βεργίνας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόσο πουλιούνται κέρματα των 100 δραχμών με τον Μ. Αλέξανδρο και το αστέρι της Βεργίνας; Μοσχοπουλιούνται για τους συλλέκτες, οι δραχμές που έχουν απομείνει ως αναμνηστικά μιας άλλης οικονομικής εποχής στα συρτάρια των Ελλήνων.

Σε ιστοσελίδα αγγελιών γίνεται πραγματικό… παζάρι με τα ελληνικά νομίσματα. Σε μία από αυτές τις αγγελίες, τέσσερα κέρματα των 100 δραχμών, κοπής 2.000 με τον Μέγα Αλέξανδρο και το αστέρι της Βεργίνας, πωλούνται προς 5.000 ευρώ. Εκτός από τα κέρματα, δείτε εδώ και μια είδηση για κάποια χαρτονομίσματα.

Δείτε την αγγελία στο Athensmagazine.gr:

αξία δραχμών

Δραχμές - Τι θα γινόταν αν επιστρέφαμε

Μια περίεργη μελέτη για τις δραχμές έχει συγκλονίσει, και αφορά την υποτίμησή της σε περίπτωση που διαλυθεί η Ευρωζώνη. Ποιες οι συνέπειες για τε εθνικά νομίσματα;

Η μελέτη για τις δραχμές

Σύμφωνα με μελέτη της Bank of America, στην οποία αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η δραχμή θα υποτιμάτο 7,5% έναντι του ευρώ, αν διαλυόταν σήμερα η Ευρωζώνη και υπήρχε επιστροφή στα εθνικά νομίσματα. Μάλιστα σήμερα οι δραχμές έχουν αποκτήσει τεράστια αξία και μπορούν να πουληθούν σε υψηλές τιμές.

Σύμφωνα με την μελέτη, το νέο ισπανικό νόμισμα θα υποτιμάτο 7,5% σε σχέση με το ευρώ, ενώ το νέο γερμανικό μάρκο θα ανατιμάτο κατά 15% και το νέο γαλλικό νόμισμα θα έχανε το 5% της αξίας του.

Δραχμές

Οι υπολογισμοί αυτοί έχουν γίνει με βάση τις βασικές μακροοικονομικές διαφορές μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, ωστόσο, στην πράξη η ανατίμηση του μάρκου και οι υποτιμήσεις των νομισμάτων της Περιφέρειας της Ευρωζώνης μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερες.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share