Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κίνδυνος - Θάνατος: Μην απλώνετε ποτέ τα πόδια στο ταμπλό του αυτοκινήτου

Καραδοκεί μεγάλος κίνδυνος

5 Ιανουαρίου 2021 11:00
Κίνδυνος - Θάνατος: Μην απλώνετε ποτέ τα πόδια στο ταμπλό του αυτοκινήτου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόδια στο ταμπλό: Όταν κάνετε την βόλτα σας και βρίσκεται στη θέση του συνοδηγού, είναι πιθανό να χαλαρώσετε στο κάθισμα, να βγάλετε τα παπούτσια σας και να βάλετε τα πόδια σας πάνω στο ταμπλό. Αυτός ο επιπλέον χώρος για τα πόδια είναι μέρος του γιατί οι άνθρωποι μαλώνουν για να διεκδικήσουν το μπροστινό κάθισμα στο αυτοκίνητο, σωστά; Αλλά αυτή η είναι κάτι που πρέπει να ξανασκεφτείτε.

Κανείς δεν θέλει να βρίσκεται σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, για πολλούς και προφανείς λόγους, αλλά υπάρχει μια θέση που κανένας δεν θέλει να βρίσκεται κατά τη διάρκεια της πρόσκρουσης: με τα πόδια επάνω στο ταμπλό.

Ένα τρομερό παράδειγμα αυτής της κατάστασης είναι η Audra Tatum, μια γυναίκα που αγαπούσε να βάζει τα πόδια της επάνω στο ταμπλό όταν οδηγούσε ο σύζυγός σας. Ο σύζυγός της, της έλεγε ξανά και ξανά ότι δεν πρέπει να έχει αυτή τη θέση για την ασφάλειά της σε περίπτωση ατυχήματος.

Η Tatum πάντα του απαντούσε ότι θα έχει το χρόνο να κατεβάσει τα πόδια της αν υπάρξει ατύχημα. Δυστυχώς, έπρεπε να το πάθει για να πάρει το μάθημα της με τον σκληρό τρόπο. Ωστόσο αν φορτίζετε το κινητό σας στο αυτοκινήτο σταματήστε το αμέσως.

Μην απλώνετε ποτέ τα πόδια σας στο ταμπλό του αυτοκινήτου

Πόδια στο ταμπλό: Τι συνέβη στο ζευγάρι

Στις 2 Αυγούστου 2015, το ζευγάρι πήγαινε στο σπίτι των γονέων της Tatum, όταν χτυπήθηκαν από άλλο όχημα. «Ο αερόσακος δεν άνοιξε και το πόδι μου πετάχτηκε στον αέρα σπάζοντας τη μύτη μου», δήλωσε η Tatum. «Βασικά ολόκληρη η δεξιά πλευρά μου ήταν σπασμένη και όλα αυτά λόγω της άγνοιας μου. Δεν είμαι ο Σούπερμαν. Δεν μπορούσα να βάλω τα πόδια μου εγκαίρως

Εκτός από τη μύτη της, η Tatum στη σύγκρουση έσπασε επίσης τον αστράγαλο, το μηριαίο οστό και το χέρι της. Όπως εξήγησε το Τμήμα Πυροσβεστικής της Chattanooga σε μια ανάρτηση στο Facebook, οι αερόσακοι αναπτύσσουν ταχύτητα ανοίγματος μεταξύ 150 και 300 χιλιόμετρα την ώρα.

Παρόλο που αυτό δεν συνέβαινε με την Tatum, αφού δεν άνοιξε ο αερόσακος, εξακολουθεί να υποφέρει από τους τραυματισμούς που υπέστη ακόμη και μετά από δύο χρόνια. Δεν μπορεί πλέον να δουλέψει σε ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, καθώς δεν μπορεί πλέον να σηκώνει τους ασθενείς και δεν μπορεί να σταθεί για περισσότερο από τέσσερις ώρες όρθια.

«To λέω σε όλους… δεν θέλετε να έχετε αυτή τη ζωή», είπε. «Δεν θέλετε τον πόνο και την αγωνία κάθε μέρα.» Την επόμενη φορά που θα είστε συνοδηγός, προσέξτε να κρατήσετε σταθερά τα πόδια σας στο πάτωμα για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε ενδεχομένως καταστροφικές συνέπειες.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share