Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αν έχετε αυτό το χαρτονόμισμα δραχμών δώστε προσοχή σε απάτες: Μεγάλος κίνδυνος!

Τεράστια προσοχή!

22 Δεκεμβρίου 2020 14:58
Αν έχετε αυτό το χαρτονόμισμα δραχμών δώστε προσοχή σε απάτες: Μεγάλος κίνδυνος!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χαρτονόμισμα δραχμών: Πολλοί διαθέτουν ένα δικό τους… θησαυρό με τις δραχμές, που έχουν κρατήσει ως ενθύμιο, βγάζοντας μέχρι και 3.000 ευρώ κέρδος, αλλά υπάρχουν και άλλα νομίσματα, που μπορεί να σας οδηγήσουν σε μεγάλες απάτες, όπως ένα ιστορικό μεν χαρτονόμισμα, που όμως δεν αξίζει πολλά.

Στις 3 Νοεμβρίου του 1944, συγκεκριμένα, κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο σε ονομαστική αξία ελληνικό χαρτονόμισμα όλων των εποχών, των 100 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Θα γίνετε πλούσιοι: Πόσο κοστίζει σήμερα η Δραχμή στα παλαιοπωλεία;

Αν έχετε αυτό το χαρτονόμισμα δραχμών δώστε προσοχή σε απάτες: Μεγάλος κίνδυνος!

Έφερε την υπογραφή του τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Ξενοφώντα Ζολώτα και εκδόθηκε αμέσως μετά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την Ελλάδα.

Σε σημερινές τιμές και με βάση τη χρυσή λίρα Αγγλίας, η πραγματική αξία του δεν θα πρέπει να ξεπερνούσε τα 10 λεπτά του ευρώ.

Ήταν παντελώς ανυπόληπτο, ενώ ακολούθησε τις εκδόσεις των 5, 25 και 200 εκατομμυρίων και 2 δισεκατομμυρίων.

Κυκλοφόρησε για πολύ μικρό διάστημα και αποσύρθηκε λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το site makeleio.

Πανικός με τις δραχμές: Τόσα ευρώ μπορείτε να τις πουλήσετε

Χαμό προκαλούν οι αποκαλύψεις γύρω από τα νομίσματα των δραχμών, καθώς σε περίπτωση που έχετε στη διάθεσή σας, μπορείτε να τις πουλήσετε… με το κιλό και σε καλή τιμή.

Οι συλλέκτες, μπορεί να προσφέρουν μέχρι και 5.000 ευρώ για τα κέρματα των 100 δραχμών. Φυσικά, σύμφωνα με εκτιμητή νομισμάτων, αυτό γίνεται γιατί υπάρχουν ορισμένα σπάνια νομίσματα. Τα κοινά νομίσματα των 100 δραχμών, πωλούνται μόλις 2 ευρώ το κιλό.

Υπάρχουν κέρματα με τον Μέγα Αλέξανδρο -διαβάστε εδώ περισσότερα για αυτό το κέρμα- που ένας απλός πολίτης δύσκολα θα έχε στη κατοχή του γιατί βγήκαν ελάχιστα στην αγορά. Αυτό, θα κοστίσει σε ένα συλλέκτη 3.000 ευρώ το ένα. Μήπως είσαι από τους ελάχιστους τυχερούς;

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share