Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

71χρονος άνδρας βρήκε 1.900 ευρώ στο ΑΤΜ - Η συνέχεια θα σας σοκάρει

Έμπλεξε για τα καλά ο 71χρονος

16 Δεκεμβρίου 2020 09:19
71χρονος άνδρας βρήκε 1.900 ευρώ στο ΑΤΜ - Η συνέχεια θα σας σοκάρει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πίστεψε ότι του χαμογέλασε η τύχη ένας 71χρονος, ο οποίος περίμενε πίσω από μια γυναίκα που προσπαθούσε να κάνει ανάληψη από ένα ΑΤΜ σε κεντρικό υποκατάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν εκείνη μπήκε στην τράπεζα να ρωτήσει γιατί δεν έβγαινε το μεγάλο ποσό που χρειαζόταν.

Στα λίγα λεπτά που βρισκόταν μέσα στο κατάστημα αναζητώντας βοήθεια για να πραγματοποιήσει τη συναλλαγή της, τα 1.900 ευρώ που είχε πληκτρολογήσει έκαναν την εμφάνισή τους στην σχισμή, πιθανότατα εξ αιτίας κάποιας δυσλειτουργίας του ΑΤΜ! Μόλις τα είδε ο ηλικιωμένος, δεν το σκέφτηκε και πολύ!

Τα έβαλε στην τσέπη και έσπευσε να εξαφανιστεί πριν επιστρέψει η δικαιούχος! Η γυναίκα έπαθε σοκ όταν ενημερώθηκε από τους υπαλλήλους ότι η ανάληψη είχε γίνει κανονικά και αμέσως κάλεσε την Αστυνομία.

Οι άνδρες της Ασφάλειας που έφτασαν στο υποκατάστημα, ζήτησαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και δεν άργησαν να δουν ποιος είχε πάρει τα χρήματα.

Η έρευνα που ακολούθησε, ταυτοποίησε τον 71χρονο σε βάρος, του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. Μεγάλη προσοχή στα ΑΤΜ αν έχετε αυτό το PIN αλλάξτε το αμέσως - Το ξεκλειδώνουν πανεύκολα.

Βίντεο σοκ: Δείτε πως κλέβουν κάρτες, μετρητά και pin στα ΑΤΜ, χωρίς να καταλάβουμε τίποτα!

Kάμερα ασφαλείας σε τράπεζα της Αγγλίας κατέγραψε το τελευταίο κόλπο που χρησιμοποιούν συμμορίες κυρίως από την πρώην Ανατολική Ευρώπη για να κλέψουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες που κάνουν αυτόματη ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ.

Στην Αγγλία οι πελάτες ΑΤΜ βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα απατών όπου σε λίγα λεπτά χάνουν όχι μόνο τα μετρητά που βγάζουν από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, αλλά οι επιδέξιοι κακοποιοί καταφέρνουν να αδειάζουν και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Μάλιστα η Barclays δημοσιοποίησε βίντεο που δημιούργησε με βάση υλικό από κάμερες ασφαλείας ώστε να προετοιμάσει και «υποψιάσει» τους πελάτες της για το τι μπορεί να τους συμβεί ενώ κάνουν ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ.

Με την ευκαιρία διαβάστε κι αυτό που σας αφορά 100%: Πριν πατήσει το κουμπί στο ΑΤΜ του έβγαλε 300 ευρώ! Αυτό πρέπει να κάνετε και εσείς για να μην... μπλέξετε!

Πως σας κλέβουν στα ΑΤΜ;

Ενώ ο πελάτης της τράπεζας περιμένει να σηκώσει χρήματα από το ΑΤΜ, μία άγνωστη γυναίκα κάθεται ακριβώς πίσω του, παρακολουθώντας τον την ώρα που αυτός γράφει το pin του. Τότε η γυναίκα αυτή δημιουργεί αντιπερισπασμό, πετώντας κάτω κάποια χρήματα.

Ο πελάτης γυρνά να την βοηθήσει όμως άλλος άνδρας που στέκεται δίπλα από το ΑΤΜ παίρνει την πιστωτική του κάρτα και βάζει στην θέση της μία ψεύτικη. Όταν το θύμα γυρνά παίρνει την ψεύτικη κάρτα και φεύγει, αφήνοντας την δική του εντός του μηχανήματος.

Τελικά η γυναίκα, αφού έχει παρατηρήσει το pin του πελάτη, έχει μαζί με τον συνεργό της και το pin και την κάρτα, μπορώντας πια να σηκώνει όσα λεφτά θέλει. Οι απάτες μπροστά από ΑΤΜ στη Μεγάλη Βρετανία έχουν σημειώσει άνοδο 50% των τελευταίο χρόνο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share