Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Αυτός είναι ο λόγος που οι νεκροί θάβονται 2 μέτρα κάτω από την Γη

Απίστευτο!

16 Δεκεμβρίου 2020 08:11
Απίστευτο: Αυτός είναι ο λόγος που οι νεκροί θάβονται 2 μέτρα κάτω από την Γη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H έκφραση «όλοι δυο μέτρα παίρνουν γη» είναι συνώνυμη με τον θάνατο, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι νεκροί θάβονται δυο μέτρα κάτω από το έδαφος; Όλα ξεκίνησαν κατά την διάρκεια της σηψαιμικής πανώλης στην Αγγλία το 1655.

Όταν η βουβωνική πανώλη έπληξε την περιοχή, ο δήμαρχος του Λονδίνου εξέδωσε αμέσως ένα νόμο σχετικά με τον σωστό χειρισμό των πτωμάτων για να εμποδίσουν την εξάπλωση της λοίμωξης. Στην συνέχεια, διευκρίνισε, ότι οι τάφοι θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 2 μέτρα βάθος.

Τελικά, δεν υπήρξε ανάγκη για μια τυποποιημένη μέτρηση του βάθους των τάφων. Ο κανόνας των 2 μέτρων αποδείχτηκε αναποτελεσματικός στην εποχή της πανούκλας, αφού δεν ήταν οι νεκροί που εξάπλωναν την ασθένεια, αλλά οι ψύλλοι.

Σε πολλές χώρες του κόσμου οι νομοθεσίες για την ταφή διαφέρουν ακόμη και από νομό σε νομό. Σε ορισμένες χώρες, τα φέρετρα θάβονται μόνο 45 εκατοστά κάτω από έδαφος. Σε άλλες χώρες, τα φέρετρα θάβονται σε βάθος 4 μέτρων απλά για να υπάρχει περισσότερος χώρος να θαφτούν και άλλα πτώματα, συνήθως συγγενείς, στον ίδιο τάφο.

Στις σύγχρονες προδιαγραφές για τους τάφους δεν υπάρχει καμία αναγκαιότητα για τα 2 μέτρα βάθος. Συγκεκριμένα, οι περιοχές που είναι επιρρεπείς στις πλημμύρες, όπως η Νέα Ορλεάνη στις Η.Π.Α. δεν ακολουθούν αυτόν τον κανόνα, γιατί θα οδηγήσει σε υπεράρδευση και τα φέρετρα θα βγουν πάνω στο έδαφος.

Γενικά, όμως, σε όλον τον κόσμο δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας για το βάθος που πρέπει να θαφτεί το φέρετρο. Η απόφαση επαφίεται εξ ολοκλήρου στον ιδιοκτήτη υπό την προϋπόθεση, ότι ο τάφος είναι αρκετά βαθιά, ώστε τα ζώα να μην μπορούν να τον ξεθάψουν και να εκθέσουν το πτώμα. Ωστόσο φρίκη προκαλεί η είδηση ότι ξέθαψαν τη νεκρή κόρη τους από τον τάφο και την πούλησαν για 10.000 ευρώ! (photo-video)

Μακάβριο λάθος: Πήγαν να θάψουν τον πατέρα τους στον οικογενειακό τάφο και βρήκαν μέσα... (Video)

Μακάβριο λάθος έβαλε σε περιπέτεια μια ολόκληρη οικογένεια! Πήγαν να θάψουν τον πατέρα τους στον οικογενειακό τάφο που είχε αγοράσει ο ίδιος και πλήρωνε επί 15 χρόνια, αλλά βρήκαν μέσα ξένα οστά και ένα πολυτελές μνήμα.

Η απίστευτη γραφειοκρατία που δεν τους αφήνει να προχωρήσουν στο τελευταίο αντίο. Ενώ, σοκάρει η ιστορία ενός 4χρονου, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και όταν η μητέρα του επισκέφτηκε τον τάφο του «πάγωσε» με αυτό που έγινε και δεν πίστευε στα μάτια της

Δείτε το βίντεο:

Μητέρα επισκέφτηκε τον τάφο του γιου της - Όταν είδε μια μυστηριώδη γυναίκα να πλησιάζει... δεν μπορούσε να το πιστέψει με τίποτα (Video)

Μια μητέρα επισκέφτηκε τον τάφο του γιου της. Όταν, όμως είδε μια μυστηριώδη γυναίκα να πλησιάζει δεν μπορούσε να το πιστέψει με τίποτα. Μια ιστορία που σοκάρει! Ενώ, μοναδικό είναι αυτό, που έγινε στην χώρα μας και συγκεκριμένα στο Ναύπλιο, με έναν φοβερό τύπο να βγάζει τον τάφο από την εκκλησία και να κάνει κάτι αδιανόητο.

Ένας άνδρας οδηγούσε μια σκοτεινή νύχτα με ομίχλη, όταν το αυτοκίνητο του παρασύρθηκε και πετάχτηκε από τη θέση του. 12 ώρες αργότερα ανακοινώθηκε ότι ήταν νεκρός…

Ήταν αγαπητό μέλος της κοινότητας του, πολύ καλός αθλητής, ο ήρωας της μικρής του αδερφής και η αδυναμία της μητέρας του. Δε θα είναι ποτέ εύκολο για την μητέρα του, Julie, και την αδερφή του, Whitney, να πουν αντίο.

Θα περάσουν μια ολόκληρη ζωή με αυτή τη γλυκόπικρη ανάμνηση. Αλλά ίσως ένα παράξενο γεγονός να προσέφερε λίγη ανακούφιση στην οικογένεια. Ο Tyson πέθανε όπως έζησε, με θάρρος. Η τελευταία του πράξη ήταν η δωρεά των οργάνων του. Μία γυναίκα, η Laura Ericks, παρέλαβε το πάγκρεας και το νεφρό του.

Οι γιατροί έλεγαν ότι δεν θα ζούσε μέχρι τα 40, αλλά χάρη στον Tyson, η Laura είναι τώρα 45. Στην επέτειο του θανάτου του Tyson, η Julie και η Whitney πήγαν στον τάφο του.

Την ίδια μέρα, η Laura και ο άντρας της έκαναν διακοπές εκεί κοντά. Η Laura ένιωσε ότι δεν μπορούσε να φύγει αν δεν έβρισκε πρώτα τον τάφο του Tyson. Όταν έφτασε, είδε την Julie και την Whitney.

Πήρε μια στιγμή, αλλά όταν η μαμά του κατάλαβε ποια ήταν και τι είχε μέσα της, αγκαλιάστηκαν αμέσως. Αλλά λίγες μέρες αργότερα, όταν η Julie πήγε ξανά στον τάφο, παρατήρησε κάτι γραμμένο στον σταυρό.

«Ο ήρωας μου. Σ’ ευχαριστώ για αυτό το δώρο της ζωής. Laura», έλεγε το μήνυμα. Τόσο απλό, τόσο συγκινητικό και ο καλύτερος τρόπος που θα μπορούσε κανείς να θυμάται τον Tyson: σαν ήρωα.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share