Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φρενίτιδα με τις 100 δισ. δραχμές: Το μεγαλύτερο σε ονομαστική αξία ελληνικό χαρτονόμισμα

Ποια η αξία του και πότε αποσύρθηκε;

13 Δεκεμβρίου 2020 07:09
Φρενίτιδα με τις 100 δισ. δραχμές: Το μεγαλύτερο σε ονομαστική αξία ελληνικό χαρτονόμισμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις 3 Νοεμβρίου του 1944 κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο σε ονομαστική αξία ελληνικό χαρτονόμισμα όλων των εποχών, των 100 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Έφερε την υπογραφή του τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Ξενοφώντα Ζολώτα και εκδόθηκε αμέσως μετά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την Ελλάδα. Σε σημερινές τιμές και με βάση τη χρυσή λίρα Αγγλίας, η πραγματική αξία του δε θα πρέπει να ξεπερνούσε τα 10 λεπτά του ευρώ.

Ήταν παντελώς ανυπόληπτο, ενώ ακολούθησε τις εκδόσεις των 5, 25 και 200 εκατομμυρίων και 2 δισεκατομμυρίων. Κυκλοφόρησε για πολύ μικρό διάστημα και αποσύρθηκε λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του. Εκτός, όμως, από αυτό, δείτε εδώ ένα σκάνδαλο που είχε γίνει με τις δραχμές.

3.000 ευρώ κέρδος: Αυτά είναι τα κέρματα των 100 Δραχμών που μπορείς να πουλήσεις στο διαδίκτυο!

Χαμός έχει γίνει τους τελευταίους μήνες στο διαδίκτυο με τα κέρματα των 100 δραχμών με την προτομή του Μεγαλέξανδρου, τα οποία κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του 1990.

Πληροφορίες, που κατέκλυσαν το ελληνικό διαδίκτυο, ανέβασαν την αξία αυτών των κερμάτων ακόμη και στις 5.000 ευρώ, με αποτέλεσμα πολλοί να ψάξουν στα συρτάρια τους για να βρουν κάποιον… ξεχασμένο θησαυρό.

Πολύ γρήγορα το διαδίκτυο κατακλύστηκε από αγγελίες με νομίσματα των 100 δραχμών με τον Μεγαλέξανδρο, με πολλούς, όχι μόνο να πείθονται για την αξία του νομίσματος, αλλά και να πληρώνουν περισσότερο απ’ ότι για μία χρυσή λίρα (αυτή τη στιγμή τιμάται περίπου 300 ευρώ) για να αποκτήσουν ένα ή περισσότερα εξ αυτών!

Ωστόσο, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, διότι αυτές οι πληροφορίες είναι πλήρως αναληθείς!

Το star.gr έκανε έρευνα επί του θέματος και έμαθε ότι η πραγματική αξία αυτών των νομισμάτων είναι στα… 2 με 3 ευρώ το κιλό και όχι φυσικά στα 500 ή 1.000 ευρώ το ένα!

Όπως εξηγεί στο star.gr ο Δημήτρης Ποδαράς, ειδικός επί των συλλεκτικών νομισμάτων από το greekcoins.gr, που δραστηριοποιείται στο ελληνικό νόμισμα για πάνω από 15 χρόνια, είναι άγνωστο το από πού ξεκίνησε η φήμη για το νόμισμα των 100 δραχμών, αλλά «έχει διαδοθεί με μεγάλη ταχύτητα».

«Αντικειμενικά, τα κατοστάρικα αυτά σε «κυκλοφορημένες» καταστάσεις που έχει κρατήσει ο κόσμος δεν έχουν κάποια αξία. Για να λέμε την αλήθεια, κάνουν 2 με 3 ευρώ το κιλό!», υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σε ακυκλοφόρητες καταστάσεις ή σε μασούρια της Τραπέζης Ελλάδος έχουν κάποια συλλεκτική αξία. Του 2000 κάνουν περίπου 2 ευρώ το κομμάτι, του 1990, 1992 & 1994 περίπου 4 με 5 ευρώ το κομμάτι, ενώ του 1998 -που θεωρούνται τα «δύσκολα»- κάνουν περίπου 15 ευρώ το κομμάτι».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share