Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ανατριχίλα στο πανελλήνιο: Το λεβέντικο ζεϊμπέκικο που... ραγίζει καρδιές!

Ρίγη συγκίνησης

8 Δεκεμβρίου 2020 11:33
Ανατριχίλα στο πανελλήνιο: Το λεβέντικο ζεϊμπέκικο που... ραγίζει καρδιές!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξαφνικά στη σκηνή μπαίνει το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας». Το κοινό ενθουσιασμένο αρχίζει να χειροκροτεί ρυθμικά, ενώ εμφανίζεται στην άκρη της σκηνής ένας φαντάρος που ζητά από την τραγουδίστρια που είναι η Χαρούλα Αλεξίου να ανέβει να χορέψει!

Εκείνη με ένα νεύμα τον προσκαλεί και τότε ξεκινούν οι δυο τους να χορεύουν ζεϊμπέκικο, ο φαντάρος με τον κλασσικό ελληνικό μάγκικο τρόπο και η Αλεξίου να τον υποστηρίζει με τον Ελληνοπρεπή κλασσικό της τρόπο!

Η σκηνή που διαδραματίζεται είναι τόσο όμορφη και ξεχειλίζει από το αντάμωμα των πρωταγωνιστών που θυμίζει Αρχαία Τραγωδία, σαν να είναι ο Χορός των Ελλήνων Πολεμιστών πριν την Μάχη!

Το "Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας" γράφτηκε από το μεγάλο Μάνο Λοΐζο για την ταινία "Ευδοκία" του Αλέξη Δαμιανού το 1971. Αναμφισβήτητα είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες ελληνικές μελωδίες. Ωστόσο δείτε στο Athensmagazine.gr και το βαρύ ζεϊμπέκικο μελαχρινής καλλονής που έκανε τους πάντες να ανατριχιάσουν.

Θα κλάψετε από τα γέλια: Αυτό το ζεϊμπέκικο έκανε μέχρι και τον Σπύρο Παπαδόπουλο να... λυγίσει!

Στο Στην Υγειά Μας Ρε Παιδιά πριν από λίγες εβδομάδες ο εκκεντρικός Λάκης Γαβαλάς έκανε την εμφάνιση του με ένα ιδιαίτερο καπέλο!

Στην αρχή ο Λάκης Γαβαλάς κάνει μερικές στροφές φορώντας το καπέλο αλλά μετά μάλλον κατάλαβε ότι δεν θα του καθόταν στο κεφάλι και αποφάσισε να το αποχωριστεί και να δείξει για ακόμη μια φορά τις χορευτικές του ικανότητες στο ζεμπέκικο.

Από την άλλη όλοι έβγαλαν τα κινητά τους και τραβούσαν βίντεο τον Λάκη Γαβαλά ενώ μέχρι και ο Σπύρος Παπαδόπουλος... λύγισε, ενώ σας παρουσιάσαμε και το πιο τραγικό τσιφτετέλι στην ίδια εκπομπή!

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Λεβέντης μπαίνει μέσα στην φωτιά που του έβαλαν και χορεύει το πιο «φλογερό» ζεϊμπέκικο που έχουμε δει

Πολλά ζεϊμπέκικα έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά σίγουρα δε θα έχετε δει πολλά σαν αυτό, όπου ένας άνδρας… σκέτος λεβέντης μπαίνει μέσα σε ένα κύκλο φωτιάς, που του έχουν βάλει, με αποτέλεσμα να χορέψει το πιο «φλογερό» ζεϊμπέκικο, που έχουμε δει.

Η φοβερή εικόνα έρχεται από το Πλωμάρι Λέσβου, με το γλέντι σε μια ταβέρνα να… ανάβει κανονικά, αφού με το μπουζούκι να ετοιμάζεται να εκτελέσει το περίφημο «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας», ένας άνδρας έφτιαξε έναν κύκλο φωτιάς μες στη μέση του δρόμου, ο οποίος βέβαια είχε… καταληφθεί από τους κατοίκους.

Ένας… γενναίος μπήκε μέσα σε αυτό τον κύκλο και άρχισε να χορεύει… το λεβέντικο ζεϊμπέκικό του, κερδίζοντας την αποθέωση από τους συμπολίτες του, σε μια φοβερή επίδειξη των χορευτικών του ικανοτήτων, η οποία δεν μπορούσε να κερδίσει τίποτα λιγότερο από το θαυμασμό απάντων, όπως έγινε και στην περίπτωση του απόλυτου Έλληνα χορευτή.

Δείτε το βίντεο:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share