Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν παρουσίασε νέα πρόσωπα για την κυβέρνηση της χώρας

"Η Αμερική επέστρεψε", τόνισε χαρακτηριστικά ο νεοκλεγείς ο πρόεδρος των ΗΠΑ

24 Νοεμβρίου 2020 23:29
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν παρουσίασε νέα πρόσωπα για την κυβέρνηση της χώρας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ξεκίνησε να στελεχώνει την ομάδα που θα βρίσκεται στη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί τον Ιανουάριο του 2021, συνεχίζοντας τις ανακοινώσεις για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις - «κλειδιά» στον Λευκό Οίκο.

Μεταξύ των προσώπων που βρίσκονται ψηλά στην λίστα των «εκλεκτών» του Μπάιντεν, ξεχωρίζουν η πρώτη γυναίκα επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών καθώς και ο πρώτος Λατίνος που θα κληθεί να αναλάβει το «τιμόνι» του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, ενώ τον Άντονι Μπλίνκεν διάλεξε για υπουργό Εξωτερικών.

Τα έξι συνολικά υποψήφια άτομα που θα αναλάβουν τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφαλείας, βρέθηκαν μαζί με τον Μπάιντεν το βράδυ της Τρίτης στο Γουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ των ΗΠΑ.

«Σήμερα, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση, να ανακοινώσω τις υποψηφιότητες των προσώπων που θα αναλάβουν κρίσιμες θέσεις στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφαλείας στην κυβέρνησή μου. Πρόκειται για μία ομάδα που θα διατηρήσει τη χώρα και τον λαό ασφαλείς.

Και είναι μια ομάδα που αντανακλά το γεγονός ότι η Αμερική έπεστρεψε. Έτοιμη να ηγηθεί του κόσμου κι όχι να υποχωρήσει απ’ αυτόν», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη νέα πρόσωπα για την κυβέρνηση της χώρας

«Η ομάδα συναντάται αυτή τη στιγμή, αυτή η ομάδα πίσω μου. Ενσαρκώνουν τις βασικές πεποιθήσεις μου ότι η Αμερική είναι πιο δυνατή όταν συνεργάζεται με τους συμμάχους της», συνέχισε ο Μπάιντεν.

«Συλλογικά αυτή η ομάδα εξασφάλισε μερικά από τα πιο σημαντικά εθνικά και διπλωματικά επιτεύγματα στην πρόσφατη ιστορία», είπε.

Από την πλευρά της, η νεοεκλεγείσα αντιπρόεδρος, Καμάλα Χάρις, εξήρε κι αυτή τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως «είναι οι ηγέτες που χρειάζεται η χώρα, για να απαντήσει στις προκλήσεις της στιγμής».

«Πάντα πίστευα στην ευγένεια των δημοσίων υπηρεσιών και αυτοί οι Αμερικανοί την ενσαρκώνουν», πρόσθεσε η Χάρις.

Οι υποψήφιοι της νέας κυβέρνησης Μπάιντεν είναι οι εξής:

  • Άντονι Μπλίνκεν, για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών
  • Αλεχάντρο Μαγιόρκας, για τη θέση του υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας
  • Έιβριλ Χέινς, για τη θέση της Διευθύντριας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίών
  • Λίντα Τόμας – Γκρίνφιλντ, για τη θέση της πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ
  • Τζέικ Σάλιβαν, για τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας
  • Τζον Κέρι, για τη θέση του Ειδικού Απεσταλμένου της Προεδρίας για το Κλίμα
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share