Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το γνωρίζατε; Ποια είναι η διαφορά του lime από το λεμόνι

Πάει κάπου το μυαλό σας;

23 Νοεμβρίου 2020 09:49
Το γνωρίζατε; Ποια είναι η διαφορά του lime από το λεμόνι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παρά το γεγονός ότι τα λεμόνια και τα Lime ανήκουν στην ίδια οικογένεια φρούτων και παρουσιάζουν παρόμοια χαρακτηριστικά στην πραγματικότητα μιλάμε για 2 διαφορετικά εσπεριδοειδή. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να έχουν ομοιότητες στη γεύση, εμφάνιση και σχήμα, όμως εμφανίζουν τεράστιες διαφορές.

Ουσιαστικές διαφορές μεταξύ Lime και Λεμονιού

Πρώτη διαφορά εντοπίζεται στο σχήμα των δύο αυτών εσπεριδοειδών φρούτων. Το λεμόνι συνήθως έχει οβάλ σχήμα, σε αντίθεση με το Lime που έχει στρογγυλό σχήμα. Στη συνέχεια μία ακόμα διαφορά ακολουθεί στον γευστικό τομέα. Το λεμόνι ενώ θα περίμενε κανείς πως είναι ίσως το πιο ξινό φρούτο, ουσιαστικά λαμβάνει τη δεύτερη θέση αφού το Lime είναι ακόμα πιο ξινό.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: «Επινα νερό με λεμόνι καθημερινά, για 2 εβδομάδες και ορίστε τι μου συνέβη»

Από την άλλη, τα Lime προσφέρουν πολλή βιταμίνη Α ενώ τα λεμόνια περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, καλίου και φολικού οξέως. Ωστόσο και τα δύο φρούτα είναι ιδιαίτερα ευεργετικά ενώ συνεισφέρουν και βοηθούν στις άμυνες του οργανισμού καθώς λειτουργούν και ως αντιοξειδωτικά. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που οι παλιοί λέγανε να πίνουμε λεμόνι, αφού τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων και της γρίπης.

Τέλος, η πιο έντονη διαφορά των δύο φρούτων είναι το χρώμα αφού το ένα είναι κίτρινο ενώ το άλλο είναι πράσινο…

Χρησιμοποιήστε το λεμόνι για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τον φούρνο μικροκυμάτων σας

Το λεμόνι μπορεί να βοηθήσει σε αρκετά πράγματα μέσα στο σπίτι εκτός από το να χρησιμοποιείται μόνο για το φαγητό όπως όταν μία 24χρονη ανακάτεψε λεμόνι και ελαιόλαδο με το αποτέλεσμα να την αφήνει έκπληκτη.

Συγκεκριμένα σε κανέναν δεν αρέσει να καθαρίζει το φούρνο μικροκυμάτων του, όπως άλλωστε και το φούρνο στην κουζίνα. Κι αυτό γιατί τα κολλημένα λίπη στα τοιχώματα, κάνουν το καθάρισμα εφιάλτη.

Διαδικασία:

  • Γεμίστε το μπωλ μέχρι τη μέση με νερό (φροντίστε να είναι κατάλληλο για το φούρνο μικροκυμάτων).
  • Στίψτε το λεμόνι στο μπωλ. Αφήστε τις φλούδες μέσα στο νερό.
  • Βάλτε το φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ισχύ για 3 λεπτά.
  • Αφού τελειώσει, αφήστε το πορτάκι κλειστό. Οι υδρατμοί θα κάνουν δράση και θα μαλακώσουν τους ξεραμένους λεκέδες φαγητού στα τοιχώματα.
  • Αφαιρέστε το ζεστό μπωλ με προσοχή.
  • Καθαρίστε τους λεκέδες με ένα νωπό πανί. Επιμένετε περισσότερο στους πιο δύσκολους λεκέδες μέχρι να εξαφανιστούν.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share