Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Αυτή είναι η πιο σπάνια τίγρης που υπάρχει στον κόσμο (βίντεο)

Εντοπίστηκε στην Ινδία

20 Νοεμβρίου 2020 14:16
Απίστευτο: Αυτή είναι η πιο σπάνια τίγρης που υπάρχει στον κόσμο (βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι τίγρεις θεωρούνται ένα από τα πιο επικίνδυνα αλλά και παράλληλα πιο εντυπωσιακά πλάσματα στον κόσμο όπου και πρόσφατα ανακαλύφθηκε ένα σπάνιο είδος της. Επίσης ένα τραγικό συμβάν έγινε όπου ένα αγοράκι 10 χρονών έχασε τη ζωή του από τίγρη.

Συγκεκριμένα στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται μια εξαιρετικά σπάνια μαύρη τίγρης-γνωστή και ως μελανική τίγρης (melanic tiger). Το επιβλητικό αιλουροειδές έχει μαύρες γραμμές τόσο παχιές που κρύβουν σχεδόν ολοκληρωτικά το πορτοκαλί της τρίχωμα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι συγκεκριμένες τίγρεις δεν αποτελούν ξεχωριστό υποείδος, αλλά πάσχουν από μια γενετική ανωμαλία. Η συγκεκριμένη ανωμαλία κάνει τις μαύρες ραβδώσεις τους να είναι πιο φαρδιές κι έτσι να κρύβουν το πορτοκαλί τρίχωμά τους, σύμφωνα με τον επιστήμονα του Ινστιτούτου Άγριας Ζωής της Ινδίας, Μπιβάς Παντάβ.

Να τονίσουμε ότι οι συγκεκριμένες μαύρες τίγρεις είναι μικρότερες από τα υπόλοιπα ζώα του είδους τους και κατοικούν στην ανατολική πολιτεία Οντίσα και πρωτοεντοπίστηκε πίσω στα 1990. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το 2018, ο πληθυσμός αυτών των εξαιρετικά σπάνιων και πανέμορφων τίγρεων έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Δείτε τα βίντεο:

Η απόλυτη επική μάχη μεταξύ λιονταριού και τίγρης - Παλεύουν μέχρι θανάτου και...

Πολλές μάχες είναι φοβερές στο ζωϊκό βασίλειο, με το απόλυτο έπος, που μας καθηλώνει, να είναι ίσως αυτή μεταξύ λιονταριού και τίγρης, με την πάλη τους μέχρι θανάτου να μας κρατά άναυδους.

Σε ένα βίντεο από αληθινή μάχη, που έχει πάνω από 16.6 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, ένα λιοντάρι και μια τίγρη έχουν εγκλωβιστεί και αναγκάζονται να παλέψουν για την επιβίωσή τους. Αμφότεροι δε θέλουν αυτή τη μονομαχία και προσπαθούν να ξεφύγουν, αλλά σύντομα κατανοούν πως πρέπει να διεκδικήσουν τη ζωή τους, ενώ απίστευτο είναι αυτό που συμβαίνει σε λιοντάρι, όταν σκοτώνει έναν μπαμπουΐνο.

Η τίγρη στην αρχή μοιάζει να κυριαρχεί, μιας και, όπως αναφέρεται στην περιγραφή, είναι δύο χρόνια νεότερη από το λιοντάρι, αλλά για αυτόν ακριβώς το λόγο κάνει κατασπατάληση της ενέργειας της, με αποτέλεσμα το λιοντάρι στη συνέχεια να πάρει το πάνω χέρι.

Η τίγρη μένει ξαπλωμένη, αλλά το λιοντάρι δεν καταφέρνει να την αποτελειώσει, ίσως επειδή δεν είναι και αυτή η επιδίωξή του, αφού επί της ουσίας πρόκειται για παγίδα, όπου τα δύο ζώα έπεσαν εξαιτίας των ανθρώπων. Κάπως έτσι, αποχωρεί από τη μάχη, αν και αυτή δεν τελειώνει εκεί.

Δείτε το βίντεο:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share