Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αστεροειδής πέρασε "ξυστά" από τη Γη ο οποίος ήταν σε μέγεθος... λεωφορείου

Το περιστατικό έγινε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου

19 Νοεμβρίου 2020 18:47
Αστεροειδής πέρασε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα τρομακτικό γεγονός έγινε την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου όπου κανείς δεν το είχε καταλάβει ή καλύτερα δεν το γνώρισε όπου ένας αστεροειδής σε μέγεθος λεωφορείου πέρασε από τη Γη. Επίσης δείτε ένα απίστευτο θέαμα που "έπιασε" ένα τηλεσκόπιο όπου έδειχνε τη γέννηση ενός πλανήτη.

Συγκεκριμένα με όσα μεταδίδει η βρετανική Daily Mail, ο αστεροειδής είχε το μέγεθος ενός βρετανικού λεωφορείου και βρέθηκε στο πιο κοντινό σημείο από τον πλανήτη μας που έχει καταγραφεί ποτέ!

Πιο συγκεκριμένα, “πέρασε” μόλις 386 χιλιόμετρα από τη Γη, δηλαδή περίπου την απόσταση που χωρίζει την Αθήνα από τη Ελασσόνα. Ο αστεροειδής ονομάστηκε “2020 VT4” και η πορεία του “καταγράφηκε” 15 ώρες αφότου πλησίασε τον πλανήτη μας, από το σύστημα αστεροειδών στην Χαβάη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν πλησίαζε περισσότερο στην Γη, θα είχε “καεί” στην ατμόσφαιρα περίπου πάνω από τον Νότιο Ειρηνικό. Οι ειδικοί, πάντως, λένε πως ένας αστεροειδής θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 25 μέτρα πλάτος ώστε να καταφέρει να φτάσει στην επιφάνεια της Γης, με τον “2020 VT4” που μας επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες να έχει πλάτος 5 έως 10 μέτρα με βάση την “αντανάκλασή” του.

Για να έχει παγκόσμιας κλίμακας συνέπειες, ένας αστεροειδής θα πρέπει να είναι πάνω από χιλιόμετρο και για να γίνει πιο αντιληπτό αυτό, αρκεί να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο αστεροειδής που προκάλεσε τον αφανισμό των δεινοσαύρων 66.000.000 χρόνια πριν, είχε έκταση περίπου 12 χιλιόμετρα.

Απίστευτο! Ο αστεροειδής που αν πέσει στη Γη θα σας κάνει πλούσιους!

Και εκεί που έχεις απελπιστεί για τα χρήματά σου, ξυπνάς και ένας αστεροειδής σου έχει λύσει το οικονομικό σου πρόβλημα. Μπερδεύτηκες; Δες και τη σχετική προειδοποίηση της NASA.

Σύμφωνα με το Russia Today ο «Χρυσός Αστεροειδής» ή «Ψυχή 16» (Psyche 16), που ανακαλύφθηκε το 1852 από τον Ιταλό αστρονόμο Annibale de Gasparis, είναι γεμάτος με τεράστιες ποσότητες χρυσού, πλατίνας, σιδήρου και νικελίου.

Οι ποσότητες αυτές των πολυτίμων μεταλλευμάτων, όπως εξηγούν οι επιστήμονες είναι τέτοιες που σε μια υποτιθέμενη εξόρυξή τους αν ποτέ αυτό ήταν εφικτό , θα μπορούσε να κάνει όλους τους κατοίκους της γης εκατομμυριούχους.

Πιο συγκεκριμένα, η αξία του χρυσού, του λευκόχρυσου, του σιδήρου και του νικελίου που υπάρχουν στο ουράνιο σώμα έχουν αξία 7.000 τετράκις εκατ. δολάρια (7.000.000.000.000.000.000).

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share