Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ποιες Δραχμές; Έτσι φτιάχνουν τα 2ευρα στο σπίτι τους!

Τσακάλι η ξανθιά…

17 Νοεμβρίου 2020 07:43
Ποιες Δραχμές; Έτσι φτιάχνουν τα 2ευρα στο σπίτι τους!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όπως έγινε γνωστό, οι τρεις συλληφθέντες, απολογούμενοι, αρνήθηκαν τις σε βάρος τους αποδιδόμενες κατηγορίες, ισχυριζόμενοι, μεταξύ άλλων, ότι ο εξοπλισμός που βρέθηκε στο υπόγειο σπίτι της Επανομής χρησιμοποιείτο για την κατασκευή μπρελόκ και αναμνηστικών δώρων.

Συγκεκριμένα για την υπόθεση συνελήφθησαν αρχικά ένας Ελληνοβούλγαρος, ηλικίας 59 ετών, κι ένας Έλληνας, 41 ετών.

Λίγες ώρες μετά τις παραπάνω συλλήψεις παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης ένα ακόμη μέλος της σπείρας, ένας άνδρας ηλικίας 40 ετών, που είναι αδελφός του 41χρονου.

Δείτε με την ευκαιρία: Έχετε τη δραχμή με την περικεφαλαία του Μέγα Αλεξάνδρου; Δεν θα το πιστεύετε πόσο κοστίζει

Όπως ανακοινώθηκε, στο εργαστήριο βρέθηκε μεγάλη ποσότητα πρώτων υλών, όπως δακτύλιοι και πυρήνες, με τις οποίες οι παραχαράκτες θα μπορούσαν να κατασκευάσουν κέρματα συνολικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ.

Μεταξύ του εξοπλισμού παραγωγής που κατασχέθηκε ήταν ένα υδραυλικό πιεστήριο, ένα μηχάνημα για τη διαμόρφωση της στεφάνης με τα γράμματα, που προμήθευσε ο Ελληνοβούλγαρος στα δύο αδέλφια, εργαλεία για τη διαμόρφωση της οδόντωσης στη στεφάνη, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα παχύμετρο κερμάτων και μήτρες εκτύπωσης.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε ύστερα από συνεργασία των ελλήνων αστυνομικών με βούλγαρους συναδέλφους τους και την Europol.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν στη βουλγαρική πόλη Πλόβντιβ τρεις άνδρες, υπήκοοι Βουλγαρίας, καθώς φέρονται να ήταν μέλη της ίδιας σπείρας.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share