Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έχετε δραχμές στο σπίτι σας; Δείτε πόσο μπορείτε να τις πουλήσετε

Ίσως και να πλουτίσετε!

15 Νοεμβρίου 2020 14:32
Έχετε δραχμές στο σπίτι σας; Δείτε πόσο μπορείτε να τις πουλήσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σχεδόν όλοι μας όταν ανακοινώθηκε η "απόσυρση" των δραχμών κρατήσαμε μερικές στα συρτάρια μας, έτσι για ενθύμιο, ένα τέτοιο ενθύμιο όμως μπορεί να αποδειχθεί πραγματικός θησαυρός.

Οι συλλέκτες, μπορεί να προσφέρουν μέχρι και 5.000 ευρώ για τα κέρματα των 100 δραχμών. Φυσικά, σύμφωνα με εκτιμητή νομισμάτων, αυτό γίνεται γιατί υπάρχουν ορισμένα σπάνια νομίσματα. Τα κοινά νομίσματα των 100 δραχμών, πωλούνται μόλις 2 ευρώ το κιλό.

Υπάρχουν κέρματα με τον Μέγα Αλέξανδρο που ένας απλός πολίτης δύσκολα θα έχε στη κατοχή του, γιατί βγήκαν ελάχιστα στην αγορά. Αυτό, θα κοστίσει σε ένα συλλέκτη 3.000 ευρώ το ένα. Μήπως είσαι από τους ελάχιστους τυχερούς; Εκτός όμως, από αυτό το θέμα, δείτε εδώ χαρτονόμισμα με την Αγία Σοφιά που δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Απίστευτο: Που βρίσκονται κρυμμένες εκατομμύρια Δραχμές στην Αθήνα;

Σε λάθος σημείο θα πήγαιναν όσοι σχεδίαζαν να τυπώσουν δραχμές, αφού οι ιστορικές μήτρες του αλλοτινού εθνικού νομίσματος δεν βρίσκονται ούτε στο Νομισματοκοπείο. Εκτίθενται και δη για το ευρύ κοινό σε έναν πολύ κεντρικό χώρο της Αθήνας, στην οδό Αμερικής 3. Εκεί που λειτουργεί, εδώ και πέντε χρόνια, το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως γράφει η Καθημερινή στον εκθεσιακό χώρο της Τράπεζας της Ελλάδος παρουσιάζεται η ιστορία των τραπεζογραμματίων. Συγκεκριμένα προσφέρεται περιήγηση από τις πρώτες μορφές νομίσματος στην αρχαιότητα , έπειτα στα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα μέχρι το πλαστικό χρήμα.

Στο ισόγειο και το υπόγειο εκτίθενται πάνω από 600 νομίσματα και 250 τραπεζογραμμάτια και, βέβαια, όλα τα τραπεζογραμμάτια που κυκλοφόρησαν στη χώρα μας, από τότε που η Τράπεζα της Ελλάδος ανέλαβε το εκδοτικό προνόμιο. Μαζί τα νομίσματα από καταβολής του νέου ελληνικού κράτους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας από το 2010 που ιδρύθηκε το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, οι εργαζόμενοι συνήθισαν την ερώτηση: «Η τράπεζα ετοιμάζει δραχμές;». «Μα όλες οι μήτρες τους εκτίθενται εδώ», ήταν η απάντηση που πέντε χρόνια πριν θυμάμαι να επανέφερε το χαμόγελο στα χείλη των ηλικιωμένων.

Βόμβα από Τράπεζα της Ελλάδος: Δισεκατομμύρια δραχμές κρυμμένες σε…

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share