Κυριακή, 09 Μαΐου 2021

Έκοψε μια μπανάνα στη μέση κι έτριψε ένα παλιό CD - Ο λόγος; Ευφυέστατος!

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

11 Νοεμβρίου 2020 11:45
Έκοψε μια μπανάνα στη μέση κι έτριψε ένα παλιό CD - Ο λόγος; Ευφυέστατος!
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Η μπανάνα είναι ένα φρούτο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και πέρα από εξαιρετική γεύση και πολλές βιταμίνες έχει αποδειχθεί θαυματουργή και σε πολλά άλλα θέματα, δείτε εδώ ένα θαυματουργό ρόφημα από φλούδα μπανάνας.

Αυτή τη φορά όμως η μπανάνα δεν θα φανεί ωφέλιμη για τον οργανισμό μας αλλά για ένα αντικείμενο που όλοι έχουμε σπίτι μας. Μπορεί η τεχνολογία συνεχώς να εξελίσσεται, όμως τα CD παραμένουν σταθερή αξία. Συχνό φαινόμενο είναι οι γρατζουνιές πάνω τους που μας κάνουν να σκεφτόμαστε πως θα πρέπει να τα πετάξουμε αφού καταστράφηκαν.

Πριν ανοίξετε τον κάδο απορριμμάτων όμως δείτε πως μπορεί να σας λύσει το πρόβλημα η φλούδα μιας μπανάνας. Τρίψτε απλά την επιφάνεια του CD και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα το δείτε να μοιάζει σαν καινούριο.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες καθώς και μερικά ακόμη μικρά μυστικά για τις μπανάνες στο βίντεο που ακολουθεί:

Μπανάνα: Τι θα συμβεί αν τρώτε δύο τεμάχια καθημερινά για ένα μήνα - Τα ευεργετικά οφέλη της (Video)

Στο παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε, όλες τις ευεργετικές ιδιότητες της μπανάνας η οποία βοηθά σε ουκ ολίγους τομείς της καθημερινότητάς μας, με τους επιστήμονες μάλιστα, να μιλούν ακόμα και για καταπολέμηση της κατάθλιψης. Ωστόσο, προσέξτε τα επικίνδυνα σημάδια στη φλούδα της.

Εγκεφαλική δύναμη: 200 μαθητές σε ένα Twickenham (Middlesex) σχολείο (Αγγλία), βοηθήθηκαν στις εξετάσεις τους, αυτό το έτος, με την κατανάλωση μπανάνας στο πρωινό, το διάλειμμα και γεύμα σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη δύναμη εγκεφάλου τους. Η έρευνα έχει δείξει ότι το κάλιο στα φρούτα μπορεί να βοηθήσει στη μάθηση, καθιστώντας τους μαθητές πιο προσεκτικούς.

Δυσκοιλιότητα: Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συμπεριλαμβάνοντας τις μπανάνες στη διατροφή μπορεί να βοηθήσουν την αποκατάσταση της φυσιολογικής δράσης του εντέρου, βοηθώντας να ξεπεραστεί το πρόβλημα χωρίς την προσφυγή σε καθαρτικά.

Hangover: Ένας από τους ταχύτερους τρόπους για τη θεραπεία του Hangover είναι να γίνει ένα milkshake μπανάνα, γλυκασμένο με μέλι. Η μπανάνα ηρεμεί το στομάχι και, με τη βοήθεια του μελιού, αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ το καταπραΰνει το γάλα και ενυδατώνεται εκ νέου το σύστημά σας.

​Πίεση και στην εργασία: Σπουδαστές στο Ινστιτούτο Ψυχολογίας στην Αυστρία, που βρέθηκαν υπό πίεση στην εργασία οδηγήθηκαν να καταβροχθίζουν με άνεση τροφές όπως η σοκολάτα και τα τσιπς... Κοιτάζοντας 5.000 ασθενείς νοσοκομείου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πιο παχύσαρκοι είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι σε θέσεις εργασίας υψηλής πίεσης.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share