Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Εξαφανίστηκαν μέσα σε ένα βράδυ - Το χωριό με τους 1.000 κατοίκους που χάθηκαν ξαφνικά

Τι κρύβετε πίσω από αυτό το μυστήριο;

10 Νοεμβρίου 2020 19:13
Εξαφανίστηκαν μέσα σε ένα βράδυ - Το χωριό με τους 1.000 κατοίκους που χάθηκαν ξαφνικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η παράξενη αυτή ιστορία αυτή έχει να κάνει με ένα χωριό στην Ινδία το οποίο συνοδεύεται από τρομακτικές θεωρίες, οι οποίες απορρέουν μέσα από την παράδοση. Όσοι τις έχουν ακούσει, έχουν ανατριχιάσει. Επίσης δείτε κάποιες άλλες θεωρίες που βγήκαν αλήθινές.

Συγκεκριμένα ο λόγος γίνεται για το Kuldhara. Πιστεύεται πως εγκαταλείφθηκε μέσα σε μία νύχτα όπου κανένας δεν γνώριζε το γιατί. Τα κτίρια του χωριού βρίσκονται μέχρι σήμερα εγκαταλελειμμένα. Μάλιστα, χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία κανείς δεν έχει ζήσει σε αυτά από το 1825 και μετά.

Αυτή η ιστορία έχει να κάνει με την εξαφάνιση 1000 ατόμων από ένα χωριό στην Ινδία μέσα σε ένα βράδυ.

Τι αναφέρει, η παράδοση

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, λοιπόν, το 1825 περίπου 1.000 χωρικοί εγκατέλειψαν εντελώς τα σπίτια τους εν μία νυκτί, μην αφήνοντας κανένα ίχνος. Κανείς δεν γνωρίζει γιατί έφυγαν ή πού πήγαν, ενώ αναφέρεται, μάλιστα, ότι δεν υπήρξε άνθρωπος που να τους είδε να φεύγουν από το χωριό τους.

Στην Ινδία μέσα σε ένα βράδυ εξαφανίστηκαν 1.000 κάτοικοι ενός χωριού.

Οι θεωρίες για το γιατί το εγκατέλειψαν αναφέρουν από δηλητηριασμένα πηγάδια και έναν άπληστο κυβερνήτη που τους επέβαλε υψηλούς φόρους έως ελλιπή παροχή νερού. Ωστόσο, καμία από αυτές δεν εξηγεί το ξαφνικό της εγκατάλειψης.

Πολλοί είναι εκείνοι, επίσης, που αναρωτιούνται γιατί το συγκεκριμένο χωριό δεν κατοικήθηκε ποτέ ξανά. Και σε αυτό το σημείο είναι που κάνει την εμφάνισή του ο μύθος που το ακολουθεί. Λέγεται, λοιπόν, ότι ο αρχηγός του χωριού φεύγοντας από αυτό καταράστηκε τη γη.

Προφανώς, όποιος προσπαθεί να ζήσει σε αυτό πεθαίνει. Σύμφωνα, δε, με την Ινδική Παραφυσική Εταιρεία η οποία πέρασε μια νύχτα στο Kuldhara, ανέφερε ψιθύρους, κραυγές και θορύβους κατά την διάρκεια της νύχτας.

Τρομακτική Ιστορία - Αμέλια: Η κατά συρροή δολοφόνος γυναίκα που σκότωσε 440 μωρά - Ο λόγος που άλλαξαν οι νόμοι της υιοθεσίας

Μία απίστευτη ιστορία είχε γίνει το 19ο αιώνα όπου μία δολοφόνος βρεφών που ακούει στο όνομα Amelia Elizabeth Dyer, είναι η μεγαλύτερη κατά συρροή δολοφόνος της Αγγλίας, έχοντας στο ενεργητικό της 400 δολοφονίες και όπως ήταν φυσικό, η δράση της και τα τερατώδη εγκλήματά της τάραξαν τη κοινή γνώμη της Βρετανίας. Επίσης δείτε την ιστορία του μακελάρη που σκότωσε τη μητέρα του πριν αυτοκτονήσει.

Στραγγάλιζε τα παιδιά και πετούσε τα πτώματά τους στον Τάμεση

Η Amelya Dyer «αλίευε» ανύπαντρες μητέρες που ήταν ανήμπορες να μεγαλώσουν μόνες τα μωρά τους και με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής κι ενός ευτυχισμένου οικογενειακού περιβάλλοντος, έπαιρνε τα παιδιά τα οποία όμως στη συνέχεια στραγγάλιζε και πέταγε τα πτώματά τους στον Τάμεση.

Η φροντίδα της άρρωστης μητέρας της, επηρέασε αρνητικά τον ψυχισμό της

Η Amelia Elizabeth Dyer (1837-1896) γεννήθηκε σε μια πολυμελή και ευκατάστατη οικογένεια στο Μπρίστολ της Αγγλίας. Η μητέρα της χτυπήθηκε από τύφο και εκείνη ανέλαβε εξ ολοκλήρου την φροντίδα της. Το γεγονός αυτό επηρέασε αρνητικά τον ψυχισμό της. Μετά τον γάμο της εκπαιδεύτηκε ως τροφός και άρχισε να ασχολείται με την υιοθεσία των βρεφών ανύπαντρων γυναικών.

Υιοθετούσε παιδιά και αφού έπαιρνε μία εφάπαξ αμοιβή, τα ξεφορτωνόταν

Η Amelia είδε τις υιοθεσίες ως μία κερδοφόρα επιχείρηση μέσα από τη οποία θα έβγαζε πολλά χρήματα. Έτσι ίδρυσε μία υπηρεσία υιοθεσίας παιδιών, μέσω της οποίας αποκτούσε νόμιμα τα «ανεπιθύμητα» μωρά και τα ξεφορτωνόταν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Διαφήμιζε σε εφημερίδες πως αναλάμβανε την φροντίδα των βρεφών με αντάλλαγμα μία εφάπαξ αμοιβή και ρούχα για το παιδί.

Μάλιστα στις συναντήσεις που είχε με τους πελάτες τόνιζε ότι ήταν μία αξιοσέβαστη παντρεμένη γυναίκα και ότι το παιδί θα μεγάλωνε σε ένα πολύ ευχάριστο και ζεστό οικογενειακό περιβάλλον. Στη συνέχεια απαλλασσόταν μια για πάντα από τη φροντίδα τους αφού τα σκότωνε τα παιδιά έχοντας από πριν καρπωθεί εξολοκλήρου την αμοιβή.

Η γυναίκα που δολοφόνησε 400 μωρά τον 19ο αιώνα.

Συνελήφθη μετά από καταγγελία και καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση για παραμέληση παιδιών

Το 1879, κάποιος γιατρός την υποπτεύθηκε για τον μεγάλο αριθμό πιστοποιητικών θανάτου βρεφών που είχε και την κατήγγειλε. Η Amelia συνελήφθη αλλά αντί να καταδικαστεί για τις δολοφονίες, η ποινή της ήταν μόνο έξι μήνες φυλάκιση για παραμέληση παιδιών. Η περιπέτειά της με το νόμο επιδείνωσε την ψυχική της υγεία. Επέστρεψε στην «εργασία» της πιο συνειδητοποιημένη από ποτέ.

Επειδή αντιλήφθηκε ότι τα πιστοποιητικά των γιατρών έβαζαν σε υποψίες την αστυνομία, αποφάσισε να εξαφανίζει εφεξής τις σορούς των βρεφών. Άρχισε λοιπόν να μετακινείται σε διάφορες πόλεις και να χρησιμοποιεί πολλά ψευδώνυμα ώστε η αστυνομία να χάνει τα ίχνη της.

Στραγγάλιζε τα μωρά με μία άσπρη κορδέλα στο λαιμό

Το 1896, μια γυναίκα έψαχνε μία θετή οικογένεια για να αναλάβει την ανατροφή της κόρης της την οποία είχε αποκτήσει εκτός γάμου. Έβαλε αγγελία αναζητώντας μια κυρία να υιοθετήσει την μικρή της για κάποιο διάστημα μέχρι η ίδια να είναι σε θέση να αναλάβει την φροντίδα της και να την πάρει πίσω. Το μάτι της Amelia, έπεσε, δυστυχώς, πάνω στην αγγελία κι έτσι είχε βρει και πάλι το επόμενο της θύμα. Η Amelia έπεισε την μητέρα για τις καλές της προθέσεις.

Η κοπέλα αρχικά πρότεινε να της δίνει ένα εβδομαδιαίο ποσό για την φροντίδα του βρέφους, αλλά η Amelia της εξήγησε ότι πληρωνόταν εφάπαξ για τις υπηρεσίες της. Η μητέρα συμφώνησε και της εμπιστεύτηκε το μωρό της. Η Amelia στραγγάλισε το άτυχο βρέφος με μία άσπρη κορδέλα στο λαιμό, μέθοδο που εφάρμοζε σε όλες τις δολοφονίες.

Σειρά είχε στη συνέχεια ένα αγοράκι 13 μηνών. Το στραγγάλισε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και στη συνέχεια τοποθέτησε το άψυχο σώμα του μαζί με αυτό του κοριτσιού σε μία σακούλα για χαλιά μαζί με τούβλα για να έχουν βάρος και τα πέταξε στον Τάμεση.

Μία τρομακτική ιστορία είχε γίνει τον 19ο αιώνα όπου μία γυναίκα είχε δολοφονήσει 400 βρέφη.

Πιάστηκε μετά την ανακάλυψη ενός πτώματος στις όχθες του Τάμεση

Η Amelya Dyer πιάστηκε, έπειτα από την ανακάλυψη του πτώματος ενός από τα μωρά που είχε αναλάβει, στις όχθες του Τάμεση. Οι Αρχές οδηγήθηκαν στο σπίτι της, στο οποίο βρέθηκαν αντιμέτωπες με ένα τρομακτικό θέαμα. Εκατοντάδες πτώματα μωρών σε πλήρη αποσύνθεση ανακαλύφθηκαν στην κουζίνα της και σε ένα μπαούλο κάτω από το κρεβάτι της. Στο σπίτι της βρέθηκαν ακόμα δεκάδες χαρτιά εμβολιασμού, πολλά μικροσκοπικά ρούχα, και αγγελίες σε εφημερίδες για υιοθεσία παιδιών. Έτσι ανακαλύφθηκε ότι η Dyer χρησιμοποιούσε διάφορα ψευδώνυμα όπως Harding και Smith.

Η Αστυνομία ανακάλυψε 50 νεκρά μωρά στον πάτο του ποταμού
Η αστυνομία ανακάλυψε συνολικά 50 νεκρά μωρά στον πάτο του ποταμού, με την Dyer να ομολογεί κυνικά: «Θα σιγουρευτείτε ότι είναι όλα δικά μου από την ταινία γύρω από τον λαιμό τους».

Καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού σε ηλικία 58 ετών

Η Amelia ετοιμαζόταν και πάλι να μετακομίσει, αλλά αυτή τη φορά δεν πρόλαβε. Συνελήφθη για ανθρωποκτονία. Οι έρευνες στον Τάμεση έφεραν στην επιφάνεια άλλα έξι πτώματα. Όλα τα βρέφη βρέθηκαν στραγγαλισμένα με τις άσπρες κορδέλες στο λαιμό. Η Amelia καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού στις 10 Ιουνίου 1896. Κρεμάστηκε σε κοινή θέα στο Λονδίνο. Ήταν 58 ετών.

Από τότε οι νόμοι για την υιοθεσία έγιναν πιο αυστηροί

Έκτοτε οι νόμοι υιοθεσίας έγιναν πιο αυστηροί και δόθηκε άδεια στην αστυνομία να εισβάλει και να διενεργεί έρευνες απροειδοποίητα σε θετούς γονείς. Στις ανακρίσεις είχε ομολογήσει ότι την ευχαριστούσε το θέαμα να βλέπει τα μωρά να σπαρταρούν και τη στενοχωρούσε που κρατούσε τόσο λίγο. Τα τελευταία λόγια που είπε τη στιγμή που οι δεσμοφύλακες την οδηγούσαν στην κρεμάλα, αποδεικνύουν ότι δεν έδειξε κανένα ίχνος μεταμέλειας για τα εγκλήματα που διέπραξε: «Δεν έχω απολύτως τίποτα να πω».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share