Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Μόλις δείτε πώς φτιάχνονται τα πατατάκια δεν θα ξαναφάτε

Δεν είχαμε ιδέα!

24 Οκτωβρίου 2020 17:39
Μόλις δείτε πώς φτιάχνονται τα πατατάκια δεν θα ξαναφάτε
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Τα πατατάκια γνωρίζαμε ότι δεν είναι και τόσο υγιεινό σνακ. Μία Καναδική εταιρεία δημιούργησε στα πλαίσια ντοκιμαντέρ, αυτό το βίντεο για να δούμε πώς κατασκευάζονται τα πατατάκια. Θα ανατριχιάσετε!

Μπορούμε να δούμε την διαδικασία από τη φρέσκια πατάτα μέχρι το σακουλάκι. Για να κρατάτε τα πατατάκια σας φρέσκα και τραγανά, ακόμα και μετά το άνοιγμα της σακούλας, υπάρχουν πολλοί τρόποι, δείτε εδώ το κόλπο με το στυλό. Μήπως όμως να σταματήσετε να τρώτε τελείως;

Η Διεθνής Επιτροπή Κινηματογράφου του Καναδά, παρουσιάζει κατά καιρούς ντοκιμαντέρ που δείχνουν μία διαφορετική πλευρά της καθημερινότητας, εξερευνώντας τις συνθήκες υπό τις οποίες δημιουργούνται πράγματα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή.

Έτσι δημοσίευσε το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Ντον Γουάιτ, το οποίο ακολουθεί τις πατάτες στα διάφορα μηχανήματα μέχρι να φτάσουν στο σακουλάκι σας.

Γρήγορος θάνατος - Ένα σακουλάκι από πατατάκια μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία

Τα πατατάκια μπορούν να βλάψουν σοβαρά την υγεία σας και αποτελούν μια από τις πιο επικίνδυνες τροφές. Μόλις δείτε τι μπορεί να προκαλέσει σίγουρα θα τα κόψετε...μαχαίρι.

Ακόμα και ο τρόπος που φτιάχνονται είναι απωθητικός, και όταν τον δείτε θα αηδιάσετε. Επιπλέον, ένα σακουλάκι πατατάκια των 100gr έχει 550 θερμίδες(!),38gr λίπη από τα οποία τα 11gr είναι κορεσμένα και πολύ αλάτι.

Τα ίδια και χειρότερα είναι τα γαριδάκια,τα sticks,κάτι περίεργοι ξηροί καρποί και τα δεκάδες άλλα αλμυρά σνακ που οι πιτσιρικάδες τα ζητάνε πλέον με τα brand names τους και τα οποία γεμίζουν τις τσέπες των πολυεθνικών σκορπίζοντας τον όλεθρο στην υγεία μικρών και μεγάλων.

Μεγάλες περιεκτικότητες σε ουσίες όπως ακρυλαμίδιο,χρωστικές,βελτιωτικά γεύσης,τρανς και κορεσμένα λιπαρά κλπ. 100% νεκρές θερμίδες,καμία διαθρεπτική αξία και πολύ αλάτι.

Το νάτριο που παίρνουμε από το αλάτι δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2400mg(2.4 gr) την ημέρα,ποσότητα που αντιστοιχεί σε μια κουταλιά του γλυκού αλάτι.

Προβλήματα υγείας

Παίρνουμε όμως πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από τις έτοιμες,επεξεργασμένες τροφές και αυτό δημιουργεί μεγάλο στρες σε αρτηρίες,καρδιά,νεφρά και εγκέφαλο σπρώχνοντάς μας μαζί με άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες σε καρδιακά επεισόδια,εγκεφαλικά,άνοια και προβλήματα με τα νεφρά.

Το εμπλουτισμένο με αλάτι αίμα τραβάει με όσμωση νερό μέσα στις αρτηρίες και αυξάνει τον όγκο του ανεβάζοντας την πίεση. Η υψηλή πίεση προξενεί σταδιακά βλάβες στις αρτηρίες και βέβαια και σ’ αυτές που οδηγούν στον εγκέφαλο και στην καρδιά.

πατατάκια

Στα νεφρά η ύπαρξη μεγάλης ποσότητας νατρίου στο αίμα εμποδίζει τη δια της όσμωσης αφαίρεση του πλεονάζοντος νερού από το αίμα. Έτσι η πίεση κρατιέται ψηλά και επί πλέον στρεσάρονται πολύ τα λεπτά και εύθραυστα αιμοφόρα αγγεία που οδηγούν στα νεφρά προκαλώντας σταδιακά νεφρική ανεπάρκεια.

Αλάτι παίρνουμε θέλοντας και μη από πολλές φυσικές και επεξεργασμένες τροφές. Αποφεύγετε το έξτρα αλάτι με κάθε τρόπο!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share