Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021

13χρονος παραπονιόταν πως πονούσε η μύτη του - Αυτό που βρήκαν οι γιατροί τους έκοψε την ανάσα

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

24 Οκτωβρίου 2020 17:07
13χρονος παραπονιόταν πως πονούσε η μύτη του - Αυτό που βρήκαν οι γιατροί τους έκοψε την ανάσα
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Όταν αυτός ο 13χρονος παραπονιόταν πως πονούσε η μύτη του σίγουρα δεν περίμενε αυτό που ακολούθησε μόλις τον είδαν οι γιατροί.

Την αφαίρεση ψαριού από το ρουθούνι ενός παιδιού δείχνει ένα ανατριχιαστικό βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media. Ωστόσο, κάτι εξίσου ανατριχιαστικό ανακάλυψαν γιατροί στο μάτι ενός 7χρονου.

Συγκεκριμένα το μικρό ψάρι μπήκε στη μύτη του 13χρονου αγοριού, όταν ο μικρός έκανε βουτιά σε πηγάδι με νερό σε περιοχή της νότιας Ινδίας.

Το παιδί πονούσε και ισχυριζόταν ότι δεν ένιωθε τον μικρό εισβολέα να κινείται κάτω από την επιφάνεια του προσώπου του.

Δείτε τη στιγμή που ο γιατρός βγάζει το μάλλον ζωντανό ψάρι από το ρουθούνι του αγοριού:

Οι γιατροί είπαν σε 6χρονη ότι είχε μια απλή μόλυνση στο μάτι - Λίγες μέρες μετά η μητέρα της συνειδητοποιεί την ανατριχιαστική αλήθεια (Video)

Οι γιατροί είπαν σε 6χρονη ότι είχε μια απλή μόλυνση στο μάτι. Λίγες μέρες μετά η μητέρα της, όμως ανακαλύπτει την ανατριχιαστική αλήθεια. Ενώ μία ανάπηρη μητέρα γέννησε υγιέστατο μωράκι. Αυτό που της ανακοίνωσαν όμως οι γιατροί μετά τον τοκετό, την έκανε να «παγώσει»...

Όταν η εξάχρονη Stella Robson παρατήρησε ότι το ένα μάτι της γινόταν κόκκινο, οι γονείς της δεν ανησυχήσαν πολύ, καθώς συχνά τα μικρά παιδιά αποκτούν πρησμένα και κόκκινα μάτια. Αλλά όταν αυτό δεν υποχωρούσε, πήραν την απόφαση να επισκεφτούν έναν οφθαλμίατρο. Ο οφθαλμίατρος επιβεβαίωσε την αρχική ανησυχία των γονιών ότι ήταν μια μόλυνση του ματιού.

Αλλά μετά τη συνταγογραφημένη θεραπεία, το μάτι της Stella δεν είχε καμία βελτίωση. Αντίθετα, συνέχισε να χειροτερεύει, το ίδιο και οι ανησυχίες της μητέρας, που αποφάσισε να πάρει μια δεύτερη ιατρική γνώμη. Και αυτή η απόφαση ήταν καθοριστική για τη ζωή του μικρού κοριτσιού…

Ο δεύτερος οφθαλμίατρος ζήτησε να γίνουν και άλλες εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων μαγνητικής τομογραφίας. Μετά από μια πιο εξονυχιστική εξέταση, ανακαλύφθηκε ότι η Stella είχε μιας σπάνιας μορφής καρκινικό όγκο, που καλείται ιστιοκυττάρωση.

Η ιστιοκυττάρωση είναι σπάνια νόσος, της παιδικής ηλικίας συνήθως. Συχνές θέσεις προσβολής αποτελούν ο μυελός των οστών, οι πνεύμονες και τα οστά, σχηματίζοντας όγκο. Στην περίπτωση της Stella ο όγκος δεν έγινε αντιληπτός μέχρι να ξεκινήσει να αλλάζει τη μορφή του ματιού, και είχε μεγαλώσει στο όστό που περιβάλλει τον οφθαλμό. Το χειρότερο ήταν ότι ο καρκίνος της Stella μεγάλωνε γρήγορα και ήταν πολύ επικίνδυνος.

Μόλις οι γιατροί συνειδητοποίησαν με τι έχουν να κάνουν, κανόνισαν να γίνει εγχείρηση αφαίρεσης του όγκου. Η εγχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και αφαιρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος του όγκου γύρω από το μάτι. Επιπλέον, η Stella έπρεπε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία διάρκειας 12 εβδομάδων.

Σύμφωνα με τη μητέρα του κοριτσιού, η Stella ήταν πολύ θαρραλέα και δεκτική, και έκανε όλα όσα της ζητούσαν οι γιατροί. Πλέον, το κοριτσάκι χαίρει άκρας υγείας και δεν έχει καρκίνο.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ένας γιατρός εξηγεί τη τρομακτική ασθένεια της ιστιοκυττάρωσης, που προσβάλλει κυρίως παιδιά:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share