Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κρήτη: Ψαράς βρήκε μπλεγμένο στα δίχτυα του ένα... μωρό καρχαρία

Δεν πίστευε στα μάτια του!

23 Οκτωβρίου 2020 11:26
Κρήτη: Ψαράς βρήκε μπλεγμένο στα δίχτυα του ένα... μωρό καρχαρία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα απίστευτο γεγονός έγινε στην Κρήτη με έναν ψαρά στο Ρέθυμνο να βρίσκει στα δίχτυα του ένα μωρό - καρχαρία, με τον ίδιο να τονίζει ότι πρόκειται για ένα επικίνδυνο είδος. Επίσης δείτε την στιγμή που δύο λευκοί καρχαρίες κατασπαράζουν ο ένας τον άλλον.

«Καρχαρίας-μωρό αναζητά ... τη μαμά του!». Με αρκετή δόση χιούμορ, ο επαγγελματίας αλιέας κ. Μερκούρης ανήρτησε τη φωτογραφία του μικρού θηλυκού καρχαρία που ψάρεψε στη θαλάσσια περιοχη του Μπαλί Ρεθύμνου, επισημαίνοντας πως πρόκειται για επικίνδυνο είδος.

Το αλίευμα, σύμφωνα με το cretalive, έγινε ανάρπαστο σε χρόνο ρεκόρ!

Καρχαρίας κάνει τρομερό σάλτο 4,5 μέτρων με το θήραμα στα φοβερά σαγόνια του (video)

Ο ειδικός στους καρχαρίες Κρις Φάλοους κατέγραψε το εντυπωσιακό άλμα που κάνει ένας λευκός καρχαρίας έξω από το νερό φτάνοντας στα 4,3 μέτρα ενώ κρατάει το θήραμα στα φοβερά σαγόνια του.

Το εντυπωσιακό περιστατικό έλαβε χώρα στις ακτές ενός νησιού στη Νότια Αφρική, με τον τεράστιο λευκό καρχαρία να πραγματοποιεί ένα φοβερό σάλτο πάνω από τα κύματα κατά τη διάρκεια κυνηγιού.
Οι φοβερές εικόνες συμπεριλήφθηκαν σε ένα πρόγραμμα του καναλιού Discovery, αφιερωμένο στους καρχαρίες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι λευκοί καρχαρίες είναι από τους μεγαλύτερους θαλάσσιους θηρευτές της Γης. Κατά μέσο όρο φτάνουν σε μήκος τα 4,6 έως 4,8 μέτρα και θεωρούνται ως οι πιο επικίνδυνοι καρχαρίες για τους ανθρώπους.

Διαβάστε στο Athensmagazine.gr άλλη μια απίστευτη ιστορία με δύτες να κολυμπούν δίπλα από γιγάντιο καρχαρία.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο όπου καρχαρίας επιτίθεται και σπάει κλουβί, ενώ ο δύτης βρίσκεται ακόμα μέσα!

Παρότι το βίντεο φαίνεται αρκετά σοκαριστικό, ο καρχαρίας δεν επιτέθηκε σκόπιμα στο κλουβί. Το πλήρωμα ρίχνει κομμάτια τόνου στη θάλασσα, προκειμένου να προσελκύσει τους καρχαρίες να πλησιάσουν και οι δύτες να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτά τα μοναδικά πλάσματα.

Όταν όμως οι λευκοί καρχαρίες δαγκώνουν κάτι παραμένουν τυφλοί για μερικά δευτερόλεπτα. Έτσι αυτός ο καρχαρίας στην προσπάθεια του να φάει το δόλωμα, χτυπάει στο κλουβί και λόγω της σύγχυσης καθώς δεν μπορεί ούτε να κολυμπήσει προς τα πίσω, σπάει το κλουβί. Σίγουρα η εμπειρία και η τύχη βοήθησαν το δύτη να βγει ζωντανός! Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr καρχαρία να δαγκώνει στο κεφάλι δύτη.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share