Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτό το λιοντάρι κοιμόταν στην είσοδο ενός κτιρίου - Λίγα λεπτά μετά...

Απίστευτο!

14 Οκτωβρίου 2020 23:31
Αυτό το λιοντάρι κοιμόταν στην είσοδο ενός κτιρίου - Λίγα λεπτά μετά...

Πόσο φυσιολογικό μπορεί να σου φανεί αν γυρνώντας σπίτι σου βρεις στην είσοδο της πολυκατοικίας ένα λιοντάρι; Σίγουρα όχι και πολύ. Αυτό ακριβώς έπαθε κι ένας αστυνομικός όταν συνάντησε ένα λιοντάρι στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τις αρχές Προστασίας Άγριων Ζώων, το λιοντάρι κοιμόταν έξω από ένα κτίριο, όταν και οι υπεύθυνοι κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν και να το συλλάβουν, προκειμένου να το οδηγήσουν πίσω στο φυσικό του περιβάλλον. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα άγριο ζώο βρίσκεται στο πιο απίστευτο μέρος, δείτε εδώ τι συνέβη όταν ένας άντρας αντίκρισε μια τίγρη μέσα σε ένα σπίτι.

Ένας αστυνομικός την ώρα της βάρδιας του το είδε κοντά στο γήπεδο Όρακλ Παρκ, των Τζάιαντς, της ομάδας μπέιζμπολ της πόλης.

Ευτυχώς δεν χρειάστηκε καθόλου η χρήση αναισθητικού καθώς το λιοντάρι βάρους 26 κιλών ήταν αρκετά ταλαιπωρημένο. Όπως δήλωσαν οι αρχές το φαινόμενο είναι αρκετά συνηθισμένο, καθώς τα ζώα κατεβαίνουν στην πόλη από τους λόφους που βρίσκονται στη νότια πλευρά, αλλά πάντα βρίσκουν τον δρόμο της επιστροφής.

Αυτό που διέφερε αυτή την φορά πέρα από το γεγονός πως το λιοντάρι είχε χάσει τον προσανατολισμό του ήταν πως, «Ποτέ δεν είχαμε λιοντάρι στο κέντρο της πόλης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αρχής Προστασίας Άγριων Ζώων, Ντεμπ Κάμπελ.

Ο πρώτος που αντίκρισε το λιοντάρι να περιφέρεται στους δρόμους, ήταν ένας κάτοικος του Σαν Φρανσίσκο την ώρα που οδηγούσε.

Οι αρχές μέσα από τις κάμερες που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης, παρακολουθούσαν τις κινήσεις του, ενώ είχαν εκδόσει ανακοίνωση με την οποία ζητούσαν από τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση.

Μετά την σύλληψη του και πριν απελευθερωθεί στο φυσικό του περιβάλλον το λιοντάρι εξετάστηκε από κτηνιάτρους του ζωολογικού κήπου του Όκλαντ.

Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που το λιοντάρι αριστερά θόλωσε. Σοκαρισμένος ο κόσμος έτρεχε να σωθεί (video)

Ως γνωστόν, τα ζώα που συμπεριλαμβάνονται στις παραστάσεις τσίρκων, όπως τα λιοντάρια, ζουν σε άθλιες συνθήκες, σε σχέση με αυτά που μεγαλώνουν σε εγκαταστάσεις που τα φροντίζουν ή αυτά που βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Αυτό το βίντεο είναι η τρανή απόδειξη του τι μπορεί να συμβεί εξαιτίας αυτής της κατάστασης.

Δυστυχώς για τους ανθρώπους, πολλές φορές ξεχνάνε ότι έχουν να κάνουν με ζώα που είναι από τη φύση τους άγρια και ελεύθερα. Όσο και να τα εκπαιδεύσουν, αυτό δεν αλλάζει. Αν πούμε ότι πήραν αυτό που τους άξιζε, θα έχουμε άδικο;

Όπως έγινε και στην εξής ιστορία: Άφησαν ελεύθερα στη φύση αυτά τα 4 λιοντάρια - Μόλις δείτε την αντίδρασή τους θα πάθετε σοκ

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share