Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

Μόλις δείτε πώς φτιάχνονται τα παγωτά δεν θα ξαναφάτε

Δεν είχαμε ιδέα!

14 Οκτωβρίου 2020 19:27
Μόλις δείτε πώς φτιάχνονται τα παγωτά δεν θα ξαναφάτε
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα δροσιστικό παγωτό ειδικά τις ζεστές μέρες; Το σπιτικό παγωτό οι περισσότεροι γνωρίζουμε πώς φτιάχνεται αλλά τι γίνεται με τα παγωτά εργοστασίου;

Δείτε πώς φτιάχνονται τα βιομηχανοποιημένα παγωτά και ίσως να αλλάξετε γνώμη και να καταφύγετε στο συρτάρι με τις συνταγές σας! Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό προϊόν που μας σοκάρει με τον τρόπο της μαζικής παρασκευής του, δείτε εδώ πώς φτιάχνονται τα πατατάκια.

Προσοχή: Τι θα συμβεί αν τρώτε καθημερινά παγωτό;

Τι θα συμβεί αν τρώτε καθημερινά παγωτό; Το Athensmagazine.gr, μετά το βίντεο με τα έτοιμα παγωτά -δείτε εδώ πως φτιάχνονται-, έμαθε τα πάντα για το γλύκισμα του καλοκαιριού και σας τα παρουσιάζει παρακάτω.

Άλλος με περισσότερες και άλλος με λιγότερες τύψεις, όλοι μας υποκύπτουμε στον πειρασμό ενός δροσερού απολαυστικού εδέσματος. Ωστόσο το παγωτό, σε καθημερινή ή πολύ συχνή κατανάλωση εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και μάλιστα όχι αμελητέους.

Η απόλαυση στο παγωτό κρύβεται στα συστατικά του. Είναι ακαταμάχητο γιατί παρασκευάζεται με την ανάμειξη και ψύξη ενός μίγματος που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, πρωτεΐνες και ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες (φρουκτόζη - γλυκόζη) συνήθως με τη μορφή σιροπιού καλαμποκιού. Κάποια είδη παγωτού περιέχουν σοκολάτα, καφέ ή φρούτα, που δημιουργούν αντίστοιχες γεύσεις. Όλα, όμως, τα παγωτά περιέχουν και πρόσθετα, δηλαδή χρωστικές, αρωματικές ουσίες και σταθεροποιητές.

παγωτά

Όταν το μείγμα παγώσει, λοιπόν, δημιουργεί αυτήν την γνώριμη πλούσια, κρεμώδη υφή του παγωτού, μία τροφή που μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας, όχι μόνο με θετικούς αλλά και με αρνητικούς τρόπους.

Υπάρχει όμως κάποια θετική επίδραση στην υγεία του οργανισμού από το παγωτό; Φαίνεται ότι η απάντησε σε αυτό το ερώτημα είναι καταφατική, αφού έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση του παγωτού περιλαμβάνει τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Είναι εξαιρετική πηγή ενέργειας γιατί περιέχει λίπος, υδατάνθρακες και πρωτεΐνη
  • Είναι σημαντική πηγή βιταμινών (Α, C, D και Ε και Β-6 και Β-12) και μετάλλων (ασβέστιο και το φώσφορο)

Ουσίες στο παγωτό που μας βλάπτουν

Όσον αφορά τις λιπαρές ουσίες, το παγωτό είναι τροφή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρές ουσίες, διότι περιέχει περισσότερο από 10% λίπος γάλακτος, ενώ κάποια προϊόντα μπορεί να περιέχουν μέχρι και 16% , σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Guelph των ΗΠΑ.

Όταν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα σας είναι πολύ υψηλά, μπορεί να δημιουργηθεί αθηρωματική πλάκα, μία απόθεση λίπους στις αρτηρίες σας, που παρεμποδίζει τη ροή του αίματος και αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

παγωτά οφέλη

Άλλο ένα βλαπτικό συστατικό του παγωτού όμως είναι και η ζάχαρη.

Τέλος, το παγωτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα πέψης σε ορισμένους ανθρώπους, διότι έχει ως βάση του τα γαλακτοκομικά παράγωγα και περιέχει λακτόζη, ένα σάκχαρο στο οποίο πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν δυσανεξία και εμφανίζουν πεπτικές διαταραχές.

Δεν πρέπει να αγοράζετε παγωτά, όταν:

  • Δεν έχουν την απαιτούμενη σκληρότητα
  • Το χαρτί της συσκευασίας είναι υγρό ή κολλημένο πάνω στο παγωτό, ή σχισμένο
  • Ακόμα, πρέπει να δώσετε προσοχή και στο χρώμα που βλέπετε στα παγωτά, αφού αυτό είναι συνήθως αποτέλεσμα χρωστικών ουσιών.
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share