Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Μπήκε στο αεροπλάνο και άρχισε να ουρλιάζει - Η συνέχεια θα σας σοκάρει

Αδιανόητο!

9 Οκτωβρίου 2020 20:47
Μπήκε στο αεροπλάνο και άρχισε να ουρλιάζει - Η συνέχεια θα σας σοκάρει
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Ένα τρελό βίντεο κατέγραψε ο ερασιτεχνικός φακός μέσα στο αεροπλάνο, σε πτήση που ήταν να απογειωθεί από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ για το Ντιτρόιτ. Και όλοι βέβαια συνέδεσαν το περιστατικό με όσα είδαμε στις οθόνες μας στον «Εξορκιστή», αυτά τα βίαια ξεσπάσματα της δαιμονισμένης. Ωστόσο, το γύρο του διαδικτύου κάνει κι ένα βίντεο μιας γυναίκας που άρχισε να ουρλιάζει μέσα σε ένα εστιατόριο.

Το υλικό δείχνει τη γυναίκα να έχει κατεβάσει τη μάσκα στο σαγόνι και να εκτοξεύει ακατανόητες βρισιές. Δεν μοιάζει να μιλά σε κάποιον συγκεκριμένα ούτε να περιμένει απάντηση.

Κανείς δεν ξέρει πού οφείλεται το ξέσπασμά της, ένα ξέσπασμα που την έφερε σε κατάσταση υστερίας πάνω στα καθίσματα.

Δυο ψύχραιμοι τη συνόδευσαν τελικά έξω από την άτρακτο. Ανακοίνωση δεν υπήρξε από την αεροπορική για τα αίτια του συμβάντος.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Το γνωρίζατε; Γιατί χαμηλώνουν τα φώτα στα αεροπλάνα κατά την προσγείωση και την απογείωσή τους;

Τα περισσότερα από τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται για τα ταξίδια με αεροπλάνο είναι γνωστά.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που οι επιβάτες έχουν απορία για κάποια από αυτά. Οπως, για παράδειγμα, για ποιο λόγο οι πιλότοι χαμηλώνουν τον φωτισμό της καμπίνας κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης του αεροσκάφος.

Για τους επιβάτες χαμηλώνει ο φωτισμός

Η απάντηση, σύμφωνα με πιλότους και μέλη πληρώματος, είναι απλή: Η απογείωση και η προσγείωση είναι τα δύο πιο κρίσιμα σημεία σε μία πτήση, καθώς μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα, να χρειαστεί ο πιλότος να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση και οι επιβάτες να πρέπει να εκκενώσουν άμεσα το αεροπλάνο.

Οταν χαμηλώνουν τα φώτα λοιπόν (είναι αναμμένα όταν έξω είναι νύχτα), τα μάτια των επιβατών και του πληρώματος συνηθίζουν στο περιορισμένο φως.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Αυτό μπορεί να συμβεί αν δεν κλείσετε το κινητό μέσα στο αεροπλάνο - Δεν θα το ξανακάνετε ποτέ!

Φώτα στο αεροπλάνο

Ετσι, αν συμβεί ατύχημα το πιθανότερο είναι να πρέπει να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος μέσα στο απόλυτο σκοτάδι ή στην καλύτερη περίπτωση με πολύ λίγο φωτισμό. Επομένως, αν τα μάτια τους έχουν εξοικειωθεί θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αντιδράσουν σωστά σε κρίσιμες στιγμές.

Ενδεικτικό είναι αυτό που λέει ένας πιλότος: «Σκεφτείτε ότι βρίσκεστε σε ένα φωτεινό χώρο γεμάτο εμπόδια. Ξαφνικά κλείνουν τα φώτα και εσείς έχετε λίγα δευτερόλεπτα για να βγείτε έξω. Τι πιθανότητες έχετε για να βρείτε την έξοδο γρήγορα;».

Βέβαια, κάποιοι υποστηρίζουν πως στην απογείωση και στην προσγείωση το αεροσκάφος ενδεχομένως να χρειαστεί όλη τη διαθέσιμη ενέργεια, οπότε τα φώτρα χαηλώνουν για να εξοικονομηθεί ενέργεια.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share