Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Το καλαμάρι που "βγήκε"... από κινούμενα σχέδια

Απίστευτη ανακάλυψη των επιστημόνων

9 Οκτωβρίου 2020 10:48
Το καλαμάρι που
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ομάδα επιστημόνων που ονομάζονται EVNautilus έκαναν μια παράξενη αλλά και παράλληλα ενδιαφέρον ανακάλυψη στο βυθό της θάλασσας. Η ανακάλυψη αυτή πρόκειται για ένα μοναδικό καλαμάρι το οποίο είναι σαν να έχει "βγει" από ένα καρτούν. Το συγκεκριμένο βίντεο έχει καταφέρει να αποσπάσει αρκετές προβολές στο YouTube.

Αυτό που είναι ακόμα πιο αξιολάτρευτο από την εμφάνισή του είναι η αντίδραση των επιστημόνων καθώς δεν μπορούσαν να σταματήσουν τα γέλια όταν είδαν το πλασματάκι. ‘Φαίνεται τόσο ψεύτικο,’ αναφωνεί μία γυναίκα. ‘Είναι σαν κάποια μικρό παιδικό παιχνίδι.’

Ο Stubby το καλαμάρι, επίσης γνωστό ως Rossia Pacifica, εθεάθη στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας, σε βάθος 900 μέτρων. Το αξιολάτρευτο κοντόχοντρο καλαμάρι δεν είναι καλαμάρι ακριβώς αλλά μάλλον αυτό είναι πιο κοντά με σουπιά.

Ένα παράξενο καλαμάρι ανακάλυψαν κάποιοι επιστήμονες όπου και το τράβηξαν βίντεο

‘Αυτό το είδος περνά τη ζωή του στον θαλάσσιο πυθμένα, ενεργοποιώντας μια κολλώδη βλέννα γύρω του για καμουφλάζ, αφήνοντας τα μάτια του ορθάνοιχτα για να εντοπίσει τη λεία, όπως γαρίδες και μικρά ψάρια,’ εξήγησαν στον EVNautilus.Οι επιστήμονες μόλις το αντίκρυσαν δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι είναι αληθινό. ‘Είναι σαν κάποιο μικρό παιδί να έριξε το παιχνίδι του’, είπε γελώντας ένας επιστήμονας. Δείτε και έναν YouTuber ο οποίος βρήκε στο βυθό του ποταμού μία κάρτα μνήμης και όταν αντίκρυσε το περιεχόμενο της έμεινε έκπληκτος.

Δείτε το βίντεο:

Μυστηριώδεις πατημασιές βρέθηκαν στον πάτο του Ειρηνικού Ωκεανού

Το 70% της επιφάνειας της Γης είναι κρυμμένο κάτω από τον ωκεανό, αλλά το 95% από αυτό παραμένει ανεξερεύνητο στο ανθρώπινο μάτι.

Μια σειρά μυστηριωδών ιχνών στον πυθμένα του Ειρηνικού Ωκεανού ανακάλυψαν επιστήμονες, στο πλαίσιο έρευνας του National Oceanogaphy Centre (NOC) και του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον στη Μ. Βρετανία.

Οι παρατηρήσεις έγιναν από μη επανδρωμένο υποβρύχιο σκάφος σε περιοχή που έχει καταδειχθεί για εξορυκτική δραστηριότητα και προκάλεσαν ερωτηματικά στους ερευνητές, καθώς δεν σχετίζονταν με εξορυκτικές ή επιστημονικές δραστηριότητες: Επίσης, φαίνονταν πολύ μεγάλα για να έχουν δημιουργηθεί από ψάρια ή άλλα πλάσματα του βοηθού, ενώ είχε απορριφθεί το ενδεχόμενο σχηματισμού από γεωλογικές διαδικασίες. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του NOC, ήταν παρεμφερή με ίχνη που είχαν παρατηρηθεί σε άλλες περιοχές των ωκεανών, και αποδίδονταν σε φάλαινες- οδηγώντας τους ερευνητές στο συμπέρασμα πως μάλλον οι «ένοχοι» είναι φάλαινες που βουτούσαν σε μεγάλα βάθη.

Το 2015, το RRS James Cook κατέφθασε στην Clarion Clipperton Zone (CCZ), με αποστολή την καταγραφή/ χαρτογράφηση του χώρου και των ειδών που ζουν εκεί. Για τους σκοπούς αυτούς χρησιμοποιήθηκε το ρομπότ και άλλες μέθοδοι συλλογής δεδομένων- και η επεξεργασία των δεδομένων σόναρ έδειξε μια σειρά βαθουλωμάτων στον πυθμένα που δεν φαίνονταν σε άλλες μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν, περιλαμβανομένων των φωτογραφιών. Επίσης, φάνηκε ότι η κατανομή τους στον χώρο δεν ήταν τυχαία, ούτε ήταν μεμονωμένα, αλλά φαίνονταν σαν «πατημασιές». Συνολικά βρέθηκαν 3.539 τέτοια ίχνη, σε μια περιοχή του μεγέθους του κεντρικού Λονδίνου, σε βάθος μέχρι και 4.258 μέτρων.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα ίχνη αυτά είναι συγκρίσιμα με αυτά που έχουν βρεθεί σε άλλα σημεία του ωκεανού και προέρχονται από φάλαινες που μπορούν να βουτούν σε πολύ μεγάλα βάθη. Εάν όντως είναι από φάλαινες, θα πρόκειται για ρεκόρ, καθώς θα αυξάνουν το μέγιστο γνωστό βάθος κατάδυσης ενός θαλάσσιου θηλαστικού κατά 1.000 μέτρα και άνω.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share