Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το κόλπο για να μην σας κλέψουν ποτέ ξανά στο βενζινάδικο

Δείτε ποια αντλία είναι "πειραγμένη"

5 Οκτωβρίου 2020 19:34
Το κόλπο για να μην σας κλέψουν ποτέ ξανά στο βενζινάδικο

Οι επιτήδειοι πάντα υπάρχουν και ορισμένοι βενζινοπώλες δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Όπως διαβάσαμε πρόσφατα, μια μειοψηφία βενζινοπωλών επεμβαίνει στο λογισμικό των αντλιών με σκοπό να «κερδίσουν» μέχρι και 12 λεπτα το λίτρο στην αμόλυβδη βενζίνη από τους οδηγούς. Μάλιστα οι πειραγμένες αντλίες μπορούν να αποδώσουν σε κάποιον κέρδος μέχρι και 18.000 ευρώ το μήνα. Ωστόσο, εδώ μπορείτε να δείτε πώς ακριβώς νοθεύουν την βενζίνη.

Η απουσία ελέγχου και η μεγάλη πτώση της ζήτησης λόγω ακρίβειας, βοηθούν τους επιτήδειους με αποτέλεσμα να χρεώνουν τους οδηγούς από 3,5% έως και 7% επιπλέον από την πραγματική τιμή, οι οποίοι χάνουν -χωρίς να το καταλάβουν- 12 λεπτά το λίτρο.

Ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να βρούμε ποιο βενζινάδικο έχει πειραγμένη αντλία, η οποία συνιστά μια μικρή ταλαιπωρία αλλά είναι ικανή να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης.

Βρίσκετε λοιπόν ένα μπιτόνι με αρίθμηση στο πλάι ή να γνωρίζετε έστω με ακρίβεια την χωρητικότητα του (π.χ 10 lt – 20 lt).

Ζητάτε στο πρατήριο να σας το γεμίσουν για την μηχανή του γκαζόν που υποτίθεται ότι διαθέτετε. Αν ο βενζινάς αρνηθεί συμβαίνουν τα εξής: ή παρασέβεται τους κανόνες ασφαλείας ή κάτι σας κρύβει. Αν δεχτεί να σας το φουλάρει δεν έχετε παρά να διασταυρώσετε το τι γράφει η αντλία με την ποσότητα που πέφτει στο μπιτόνι σας.

Αν η αντλία «κλέβει», σίγουρα θα υπάρξει αναντιστοιχία και με αυτό τον τρόπο θα ξέρετε αν θα είστε πελάτης ή όχι του κυρίου βενζινά.

Έτσι θα βρείτε την πιο φθηνή βενζίνη! Βήμα προς βήμα η διαδικασία!

Έτσι θα βρείτε την πιο φθηνή βενζίνη! Μετά τις αρνητικές εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο, έπειτα από τις επιθέσεις στα διυλιστήρια της Aramco, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε επιφυλακή για τις τιμές των καυσίμων, ώστε να μην υπάρξουν περιπτώσεις αισχροκέρδειας. Πόσο επηρεάζεται η τιμή του πετρελαίου με αυτά που συμβαίνουν στο Περσικό Κόλπο;

Οι έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων θα είναι αυξημένοι αυτό το διάστημα, ωστόσο οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν την πιο φθηνή βενζίνη αλλά και κάθε είδος καυσίμου κοντά τους, με τέσσερα μόνο «κλικ», επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο FuelPrices.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Μπείτε στην ιστοσελίδα http://www.fuelprices.gr/GetGeography, επιλέξτε τον νομό που σας ενδιαφέρει και μετά πατήστε «επόμενο».
  • Επιλέξτε τον δήμο ή τους δήμους που σας ενδιαφέρουν και μετά πατήστε «επόμενο».
  • Επιλέξτε τα Δημοτικά Διαμερίσματα που σας ενδιαφέρουν και μετά πατήστε «επόμενο».
  • Επιλέξτε τον τύπο καυσίμου που σας ενδιαφέρει, κάντε κλικ στο κουτί «Δεν είμαι ρομπότ» και μετά πατήστε «επόμενο».
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share